Fotbal intern

Dan Petrescu: „Boli e rezolvat. Îmi mai doresc un jucător”

07.06.2018 | 15:31
Dan Petrescu Boli e rezolvat Imi mai doresc un jucator
ADVERTISEMENT

Fostul antrenor din Gruia, Dan Petrescu, a anunțat la ultima conferință de presă ca tehnician al echipei clujene că își dorește doi foști elevi de la CFR Cluj cu el în China. Este vorba despre fundașul central Kevin Boli și veteranul Ciprian Deac.

Dan Petrescu a numit și problemele pe care le-a întâmpinat din cauza regulamentelor diferite din China: „Eu îmi doresc doi jucători de la CFR Cluj, pentru că mai mult de doi nu pot să iau. Atât poți în China. În primul rând trebuie ca cei de acolo să își rezilieze contractele. Dar se pare că Kevin Boli e ca și făcut, plus îmi mai doresc un jucător, nu am să mă ascund, pe Ciprian Deac”. 

ADVERTISEMENT

Dan Petrescu „l-a lansat” pe Olăroiu în China

„Bursucul” se mândrește cu faptul că va fi antrenor într-un campionat cu nume foarte mari în ceea ce privește tehnicienii și susține că performanțele sale l-au propulsat în China pe Cosmin Olăroiu: „Mi-au spus că în China se caută antrenori foarte mari, gen Ranieri, Zidane. Faptul că eu am câștigat Cupa acolo l-a adus pe Olăroiu și faptul că eu voi merge acolo și vor fi 2 din 16 antrenori români va fi mare lucru, pentru că acolo sunt jucători de mare valoare. Am înțeles că de anul viitor în China nu se va mai cumpăra jucător peste 5 milioane de euro, iar un chinez bun joacă 3 milioane de euro.”

Dan Petrescu s-a mândrit apoi cu palmaresul său la echipe aflate în suferință și speră să îi poată salva pe cei de la Guizhou Hengfeng de la retrogradare: „La Dinamo Moscova am luat echipa de pe ultimul loc și am terminat pe 4, am luat echipa de la Al Nasr de pe ultimul loc și am dus-o până Y. De aceea cei din China au vrut să mă ia pe mine să salvez echipa, cu 4 puncte în 11 etape. Dacă o salvez, ar fi ca și cum aș lua Champions League. Am semnat pe un an jumate, un contract mare dacă ajung în Divizia B și un contract imposibil de mare dacă rămân în prima liga. Sper ca la sfârșitul sezonului actual să salvez echipa și la sfârșitul contractului echipa să fie în prima ligă din China.”

ADVERTISEMENT

După 11 etape, Guizhou este pe ultimul loc în China, cu numai 4 puncte.