Sport

Al doilea bonus pe care îl primesc jucătorii lui Dan Petrescu după 3-0 cu Dinamo. Despre ce bani este vorba. Exclusiv

După victoria lejeră, 3-0 cu Dinamo în „Ștefan cel Mare”, jucătorii lui Dan Petrescu se bucură de două bonusuri neașteptate. Despre ce bani este vorba.
09.11.2021 | 17:44
Al doilea bonus pe care il primesc jucatorii lui Dan Petrescu dupa 30 cu Dinamo Despre ce bani este vorba Exclusiv
ADVERTISEMENT

CFR Cluj a terminat turul Ligii 1 Casa Pariurilor pe primul loc, cu 8 puncte peste echipa de pe locul 2, FCSB și 11 peste a treia clasată, Universitatea Craiova. În ultima etapă, „ceferiștii” lui Dan Petrescu au trecut lejer, cu scor de neprezentare, 3-0, de un Dinamo prăbușit chiar în propria „Groapa” din șoseaua „Ștefan cel Mare”.

Victoria la pas cu Dinamo l-a „îmbunat” pe mereu nemulțumitul Dan Petrescu, care îi „amenințase” pe jucători cu un cantonament drastic dacă nu dresează „câinii” lui Mircea Rednic. În loc de „arest” la echipă, acum fotbaliștii din Gruia au „bonus” 4 zile libere, posibile datorită întreruperii campionatului pentru meciurile echipei naționale cu Islanda și Liechtenstein, ultimele din grupa de calificare la Campionatul Mondial din Qatar 2022.

ADVERTISEMENT

Al doilea bonus pe care îl primesc jucătorii lui Dan Petrescu după 3-0 cu Dinamo. Despre ce bani este vorba

Al doilea bonus pe care îl vor primi ține de cupele europene. Chiar dacă parcursul echipei este departe de pretențiile conducerii din Gruia. CFR s-a calificat automat în Conference League după ce a trecut de turul 2 preliminar al Ligii Campionilor de Lincoln Red Imps (Gibraltar) cu 2-1 (d) și 2-0 (a).

A fost apoi eliminată din UCL de Young Boys Berna, 1-1 (a) și 1-3 (d) și nu s-a calificat nici în grupele Europa League, umilită de Steaua Roșie Belgrad, 0-4 (d) și 1-2 (a).

ADVERTISEMENT

În a treia competiție europeană, CFR Cluj a continuat evoluțiile dezamăgitoare din acest sezon european și este pe ultimul loc în Grupa D, cu numai 1 punct în 4 etape. Ultimul meci, joia trecută, a adus a treia înfrângere, 0-2 pe terenul liderului AZ Alkmaar.

Ar trebui o minune, victorii în ultimele două meciuri, cu Randers în Danemarca și cu Jablonec în Gruia, dar și Jablonec să nu învingă pe Alkmaar în etapa viitoare, pentru o calificare miraculoasă în primăvara Conference League.

ADVERTISEMENT

Bonusurile de la UEFA achită bonusurile restante ale jucătorilor pentru evoluția în… cupele europene!

Și totuși, chiar și în aceste condiții, în contul CFR-ului sunt așteptați bani. În afară de cei băgați de Neluțu Varga și un investitor-surpriză pe care-l poți afla din noua revistă glossy FANATIK, numărul pe noiembrie, acum la toate punctele de difuzare a presei!

Este vorba despre banii de la UEFA, cele 3 milioane de euro pentru calificarea în grupele Conference League. Plus un „mizilic” de 166.000 de euro pentru egalul cu Randers în Gruia, 1-1 în etapa a doua din grupă.

ADVERTISEMENT

Bucuria de la forul european este așteaptă săptămâna viitoare, când, așa cum a aflat FANATIK în exclusivitate, li s-au promis jucătorilor achitarea bonusurilor de participare în cupele europene restante. Și nu sunt deloc mititele…

De unde mai pot veni bani în Gruia. Chiar și pentru… Edi Iordănescu!

Aceste „fonduri europene nerambursabile” pot fi majorate dacă Deac & comp. mai scot vreun punct în ultimele două etape amintite mai sus, plus procentul din market pool, calculat în funcție de valoarea „pieței” TV din fiecare țară.

Și care procent market pool va fi destul de „generos” în condițiile în care celelalte echipe românești calificate în cupele europene, FCSB, Universitatea Craiova și Sepsi Sfântu Gheorghe au fost eliminate repede, din tururile preliminare.

Din „bani europeni” ar putea fi achitată, de asemenea, și datoria pe care CFR Cluj o are la antrenorul lui FCSB, Edi Iordănescu, pentru sezonul trecut, în care a adus al șaptelea titlu în Gruia și a plecat la sfârșitul campionatului.

Tehnicianul lui FCSB a făcut un gest de onoare în legătură cu acești bani, „recâștigați” la Comisiile FRF și care nu sunt deloc puțini, 185.000 de euro, gest care l-a impresionat pe patronul „ceferist” Neluțu Varga, așa cum relata FANATIK în exlusivitate cu ceva timp în urmă… 

  • „Suntem în urmă cu un singur salariu, cel de pe luna septembrie, în rest suntem la zi, S-a ajuns la o înțelegere cu jucătorii, lucrurile nu stau așa cum sunt aruncate prin ziare. Toată lumea a fost înțelegătoare. S-a semnat o înțelegere cu privire la salariul pe luna septembrie, care se va plăti în următoarele două luni” – Bogdan Mara, directorul sportiv al lui CFR Cluj pe 19 octombrie
  • 3.000.000 de euro are de primit CFR Cluj de la UEFA pentru calificarea în grupele Conference League
  • 500.000 de euro este „prima” de victorie acordată de UEFA în grupele Conferemce League
  • 166.000 de euro este „prima” de egal acordată de UEFA în grupele Conferemce League
  • 185.000 de euro are de primit Edi Iordănescu de la CFR Cluj, restanțe din sezonul trecut
ADVERTISEMENT