Sport

Ce clauză de reziliere are Dan Petrescu la CFR Cluj. Decizia luată de patronul Neluțu Varga. Exclusiv

Colaborarea dintre Dan Petrescu și patronul Neluțu Varga se apropie de final. Cei doi trebuie să cadă de acord asupra compensațiilor financiare.
19.09.2022 | 23:58
Ce clauza de reziliere are Dan Petrescu la CFR Cluj Decizia luata de patronul Nelutu Varga Exclusiv
Dan Petrescu nu este dispus să renunțe la contractul cu CFR Cluj. Are o clauză de reziliere uriașă. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Dan Petrescu este aproape de a treia despărțire de campioana CFR Cluj în ultimii cinci ani. Patronul Neluțu Varga pare decis să nu mai continue colaborarea, dar clauza de reziliere, din informațiile FANATIK, este înspăimântătoare chiar și pentru un om de afaceri potent precum finanțatorul feroviarilor.

Dan Petrescu are la CFR Cluj o clauză de reziliere uriașă, de 400.000 de euro

Antrenorul care a avut o contribuție însemnată la toate cele cinci titluri de campioană câștigate la rând de CFR Cluj nu se mai simte bine la gruparea ardeleană. Criticile patronului și reacția fanilor care îi cer constant demisia l-au înfuriat pe cel mai de succes tehnician din istoria CFR-ului.

ADVERTISEMENT

Așa cum FANATIK a dezvăluit în exclusivitate, Dan Petrescu este decis să-și încheie conturile cu formația din Gruia după meciul cu FC Argeș, câștigat de CFR cu 1-0, în ultimul joc al etapei a 11-a din SuperLiga.

Deși domină campionatul intern de ani de zile, Dan Petrescu a primit ultimatum de la patronul Neluțu Varga, nemulțumit de calitatea jocului echipei, așa cum FANATIK a dezvăluit în exclusivitate.

ADVERTISEMENT

Omul de afaceri este nemulțumit nu doar de jocul CFR-ului, ci și de faptul că echipa a ratat calificarea în grupele Europa League, după ce primul obiectiv era accederea în grupele Ligii Campionilor.

Dan Petrescu este, însă, liniștit în privința viitorului său. Clauza de reziliere îl îmbogățește. Din informațiile FANATIK, Neluțu Varga va trebui să-i achite nu mai puțin de 400.000 de euro antrenorului în cazul în care va decide să-l dea afară. Însă patronul nu este dispus să plătească această sumă și încearcă să-l convingă pe Petrescu să renunțe în totalitate la bani.

ADVERTISEMENT

Dan Petrescu anunță că își va respecta contractul

Iminenta despărțire dintre Dan Petrescu și CFR Cluj este subiectul ultimelor zile în fotbalul românesc, dar tehnicianul este ferm și a anunțat, după meciul câștigat în deplasare 1-0 la FC Argeș, că nu se gândește să plece.

Tehnicianul spune că își va respecta contractul scadent în 2024. Dan Petrescu știe că negocierile cu Neluțu Varga vor fi extrem de dure și încearcă prin anunțul său să își asigure măcar o parte din clauza de 400.000 de euro. Din informațiile FANATIK, suma pentru care este dispus să plece fără a face valuri este undeva la jumătatea clauzei, adică în jur de 200.000 de euro.

ADVERTISEMENT

”Nu comentez nimic. Vorbesc doar despre meciul cu Argeș. Mâine sau poimâine e posibil să am o discuție cu patronul. Nu vorbesc despre acest subiect. Antrenorii dinaintea mea au renunțat? Doamne ferește. Am un contract, trebuie respectat”, a tunat Petrescu, la finalul meciului cu FC Argeș.

Neluțu Varga îi cere lui Dan Petrescu să renunțe la clauză

FANATIK a dezvăluit în exclusivitate încă după meciul cu Sivasspor, pierdut de CFR Cluj pe teren propriu cu 0-1, că zilele lui Dan Petrescu la campioana României sunt numărate.

Patronul Neluțu varga este în asentimentul suporterilor, tot mai nemulțumiți de jocul deloc atractiv al CFR-ului. În plus, omul de afaceri îi reproșează antrenorului cheltuielile uriașe care nu se justifică luând în considerarea performanțele europene ale echipei.

”Echipa joacă foarte urât, a pierdut cu echipe foarte slabe. Mă așteptam ca în Conference League să facă niște puncte până acum. Să vină să-mi explice situația reală, care este problema echipei de nu joacă la nivelul așteptărilor.

Să nu vină să-mi povestească numai că el a jucat, dar arbitrii l-au furat. Asta e o vrăjeală! Eu nu mai admit asemenea prostii! Eu nu l-am dat afară, nici nu m-am gândit la asta. Va fi o discuție decentă. Nu e cazul de divorț. Nu pot să vă spun așa, pentru că nu am făcut un calcul la virgulă, dar cert e că nu și-a acoperit bugetul.

Deocamdată sunt pe minus, pe minus cu zeci de milioane. Nu cu un milion, două. El nu mi-a făcut nicio bucurie! Mai mult de faptul că a luat titlul și atât. La noi și când luam titlul era pagubă. Eu nu i-am redus lui bugetul, am redus greșelile pe care le-a făcut el.

A adus jucători de proastă calitate, pe care îi plăteam cu 40-50.000 de euro pe lună. Despre asta vorbim, despre Chipciu, Alibec și mulți alții. Tot ce mi-a cerut i-am dat, n-are ce să-mi spună, că nu i-am făcut poftele.

Dacă dorește să plece, să renunțe la clauza pe care o are. Aștept campionatul și accederea în primăvara europeană!”, a comentat patronul campioanei României iminenta despărțire de Dan Petrescu.

ADVERTISEMENT