Sport

Dan Petrescu, criticat vehement de un jucător rus: ”Țipete şi isterie din orice motiv”

Dan Petrescu este recunoscut pentru stilul său spartan, dar metodele sale nu sunt mereu pe placul jucătorilor, iar un fotbalist rus l-a criticat dur.
08.07.2021 | 18:39
Dan Petrescu criticat vehement de un jucator rus Tipete si isterie din orice motiv
ADVERTISEMENT

”Bursucul” este liber de contract din luna februarie, atunci când s-a despărțit de formația turcă Kayserispor.

Tehnicianul în vârstă de 53 de ani are patru titluri de campion în România, unul cu Unirea Urziceni și trei cu CFR Cluj.

ADVERTISEMENT

Un jucător rus l-a criticat pe Dan Petrescu pentru stilul agresiv

Deși este unul dintre cei mai apreciați antrenori români în acest moment, Dan Petrescu a fost criticat foarte dur de un jucător rus pe care l-a avut sub comandă în perioada când a pregătit-o pe Dinamo Moscova.

Fundaşul Vladimir Rykov, acum la FC Ural Ekaterinburg, nu își amintește cu părea multă plăcere de perioada când a lucrat cu Petrescu și spune despre acesta că țipă foarte mult la jucători și face crize de isterie din orice.

ADVERTISEMENT

Rykov, în vârstă de 33 de ani, a jucat la Dinamo Moscova între 2011 şi 2014 şi între 2016 şi 2020. Dan Petrescu s-a aflat pe banca tehnică a formațșiei din capitala Rusiei între 2012 şi 2014.

Rykov dă de pământ cu tehnicianul român

Fotbalistul rus a ținut să precizeze că Dan Petrescu pregătea foarte bine jucătorii din punct de vedere fizic, însă este de părere că acesta nu se pricepe la fotbal și totul era creat numai pe fond emoțional.

ADVERTISEMENT

”Nu am văzut niciun stil de antrenament la Dan Petrescu. El ţipă, urlă şi conduce. Petrescu este impulsiv: ţipete şi isterie din orice motiv. Nu exista o mână de antrenor. Faptul că Petrescu a jucat la Chelsea nu este o calitate de antrenor, este un background fotbalistic.

Vorbind despre antrenor, el a pregătit echipa numai în mod emoţional. Da, eram într-o stare fizică bună. Era clar că Petrescu era foarte preocupat de această chestiune, dar la fotbal era foarte slab”, a declarat Vladimir Rykov, conform eurosport.ru.

ADVERTISEMENT

Petrescu, cel mai titrat antrenor din istoria lui CFR Cluj

Liber de contract de șase luni de zile, Dan Petrescu a vorbit de curând de fosta sa formație CFR Cluj și a pus presiune pe antrenorul Marius Șumudică, considerând că obiectivul clubului trebuie să fie titlul și grupele cupelor europene.

Dan Petrescu este cel mai titrat antrenor din istoria lui  CFR Cluj. El a antrenat în „Gruia” în două rânduri, 2017-2018 și 2019-2020. A câștigat alături de „feroviari” trei titluri de campioană și a avut o contribuție însemnată și la cel de-al patrulea, conducând echipa în prima parte a sezonului.

Pe plan extern, Dan Petrescu a reușit să ducă echipa ardeleană până în play-off-ul Ligii Campionilor, fiind eliminată de Slavia Praga. A ajuns apoi în grupele Europa League, unde, deși nimeni nu-i dădea nicio șansă, CFR a reușit să ajungă în primăvara europeană dintr-o grupă din care au mai făcut parte echipe precum Lazio, Celtic și Rennes. În 16-imi, echipa din Gruia a fost eliminată de Sevilla după două remize: 1-1 la Cluj și 0-0 la Sevilla.

ADVERTISEMENT
Tags: