Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Dan Petrescu, criză de nervi după un pariu pierdut cu Robert Niță. „S-a ofticat rău. Nici măcar nu mi-a adus ciocolățile!” Video Exclusiv

Robert Niță a povestit la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI un episod amuzant din perioada în care Dan Petrescu i-a fost antrenor la Rapid.
18.01.2023 | 23:05
Dan Petrescu criza de nervi dupa un pariu pierdut cu Robert Nita Sa ofticat rau Nici macar nu mia adus ciocolatile Video Exclusiv
Robert Niță, super poveste din perioada în care era antrenat de Dan Petrescu la Rapid. Sursă foto: Colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Cu șase titluri de antrenor în SuperLiga, Dan Petrescu este un adevărat model pentru toți tinerii antrenori din România. Când vine vorba despre tehnicianul celor de la CFR Cluj, toată lumea știe un lucru: nu suportă să piardă meciuri.

Robert Niță, super episod din perioada în care era antrenat de Dan Petrescu la Rapid. Cum l-a enervat pe „Bursuc”

Robert Niță a povestit la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI un episod din perioada în care Dan Petrescu i-a fost antrenor la Rapid. Un episod elocvent pentru ambiția lui Dan Petrescu, indiferent că este un meci oficial sau un simplu joc la antrenament.

ADVERTISEMENT

“Eram în cantonament înainte de startul sezonului, Turcia sau Cipru. Mai stăteam după antrenament, ba la lovituri libere, ba la penalty-uri. Avea Dan Petrescu un joc, puneam mingile pe linia careului de 16 metri, trebuia să dai mingea în bara transversală și din bara transversală, fără să cadă mingea jos, să te duci să o bagi în poartă.

Zice «hai, bă, Piticule, rămânem să facem? / Da, mister, rămânem». Și zice «stai, mă, să avem presiune. Pe ce facem?». Și eu zic «pe 50? / bă, cum să faci cu antrenorul pe bani?». Zice pe două ciocolate. 

ADVERTISEMENT

VEZI VIDEO MAI JOS

Dan Petrescu nu a vrut să-i dea personal ciocolățile lui Robert Niță: „Erau două batoane în farfurie”

Nu e ușor. Să dai și în bară și să îți vină și înapoi în aer. Mai mult, trebuie să sprintezi de fiecare dată. Ăsta e deja antrenament fizic pentru unii fotbaliști. Într-un final câștig.

«Bă, ai avut noroc!/ Mister, asta e, aștept ciocolata». M-am dus, am făcut duș, am venit la masă. Avea un băiat care peste tot îl lua cu el. “M-a trimis Mister să îți dau astea», două batoane de ciocolată. «Du-te de aici, să vină Mister să mi le aducă». 

ADVERTISEMENT

Când m-am dus la masă, în farfurie erau alea două batoane de ciocolată. Bă, nu m-a salutat vreo trei zile. Tot îmi cerea revanșa și eu tot ziceam «nu, Mister». Vreo trei zile până am zis că jucăm revanșa abia mă saluta. Omul are o mentalitate de învingător. 300 de meciuri numai în România. Nu îi place să piardă”.

Bănel Nicoliță și-a amintit și el de scurta perioadă în care a fost antrenat de Dan Petrescu la ASA Târgu Mureș: “Ce alunecări băga…”

Bănel Nicoliță a fost și el antrenat de Dan Petrescu o foarte scurtă perioadă. În 2015, înainte ca fosta vicecampioană a României să fie puternic lovită de criza financiară.

ADVERTISEMENT

“L-am cunoscut și eu o lună de zile, cât am fost împreună la Târgu Mureș. Super om! Am avut multe lucuri să învăț de la el. În primul rând ca atitudine. Se băga la miuță cu noi, păi ce alunecări băga…”, a povestit Bănel Nicoliță la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

Tot despre atitudinea lui Dan Petrescu, inclusiv, la antrenamente, a vorbit și Robert Niță. La Rapid, “Bursucul” mai apela și la unele trucuri mai murdare pentru a se asigura că este în echipa câștigătoare la antrenament.

“Știi cum făcea? Te ținea, te împingea! Era mingea în partea cealaltă și te călca. Îți dai seama, ca jucător nu îți permiți. Ai respectul ăla în primul rând pentru ce mare fotbalist a fost. În al doilea rând, ți-e antrenor”, a mai povestit Robert Niță la FANATIK SUPERLIGA.

ADVERTISEMENT
Tags: