Fotbal intern

Dan Petrescu, culisele negocierilor cu rușii de la Soci: le-a cerut 2,5 milioane de euro pe an. Doar salariu! EXCLUSIV

14.12.2019 | 20:24
Dan Petrescu culisele negocierilor cu rusii de la Soci lea cerut 25 milioane de euro pe an Doar salariu EXCLUSIV
ADVERTISEMENT

Dan Petrescu a ratat momentan una dintre variantele de plecare de la CFR Cluj în această iarnă. FANATIK a dezvăluit recent detalii de la negocierile pe care agentul tehnicianului le-a purtat cu FK Soci, ultima clasată în prima ligă rusă.

Petrescu a fost de acord ca unul dintre oamenii din staff-ul său să meargă deja să semneze cu echipa cunoscută ca a lui Putin, dar lucrurile s-au împotmolit. Iar negocierile s-au întrerupt în momentul în care Petrescu i-a anunțat pe ruși că vrea, doar pentru el!, un salariu anual de 2,5 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Dan Petrescu le-a cerut rușilor de la Soci un contract pe două sezoane și jumătate, cu 2,5 milioane de euro pe an! Nenegociabil!

Dan Petrescu nu a negat niciodată ofertele sosite pe adresa sa și despre care media a scris frecvent în ultimele luni. „Zvonuri”, s-a limitat să spună tehnicianul de mai multe ori.

Interesul rușilor de la Soci nu a fost niciun zvon, ci o negociere intensă pe care a purtat-o agentul antrenorului, Nicolae Pârnău, cu oficialii ultimei clasate în Rusia. „De ce să nu semneze cu Soci? Dan a spus tot timpul că vrea să revină în Rusia”, a fost și declarația „de încurajare” a agentului moldovean.

ADVERTISEMENT

Cât de aproape a fost Dan Petrescu de Soci? Din informațiile FANATIK, „distanța” a fost de 2,5 milioane de euro pe an, timp de două sezoane și jumătate, adică până în vara anului 2022. Aceasta este suma nenegociabilă pe care „Bursucul” a dorit-o salariu la Soci.

Indiferent cât au încercat rușii să-l facă pe Petrescu să-și reducă pretențiile, acesta nu a vrut să audă. „Spune-le că sunt un antrenor cu un CV important, cu victorii mari în cupele europene”, ar fi fost mesajul cu care Dan i-a cerut lui Pârnău să-i convingă pe ruși să-i dea 2,5 milioane pe an.

ADVERTISEMENT

Rușii au întrerupt negocierile cu Dan Petrescu, deși oligarhul Rotenberg e plin de bani

A fost momentul în care cei de la Soci au realizat că Dan Petrescu și staff-ul lui îi costă foarte mult, mai ales că, în afara salariului, era vorba și despre bonusuri de victorie, plus marele pot: bonusul pentru salvarea de la retrogradare!

Și chiar dacă patronul celor de la Soci e plin de bani, rușii au renunțat din cauza pretențiilor lui Dan Petrescu. Boris Rotenberg, un afacerist extrem de apropiat de președintele Vladimir Putin și cu o avere de peste un miliard de euro, nu aruncă totuși cu banii.

ADVERTISEMENT

FK Soci și-a luat antrenor de la Orenburg, care a devenit interesată de Petrescu!

Rușii de la Soci au luat decizia să numească un nou antrenor a doua zi după ce Petrescu s-a calificat cu CFR Cluj în primăvara europeană. L-au anunțat pe Vladimir Fedotov, 53 de ani, care a reziliat cu Gazovik Orenburg, formație cu care cei de la Soci se bat pentru salvarea de la retrogradare.

  • 4 puncte e distanța dintre Soci și Orenburg, după 18 etape în Rusia, cele două mai având și un meci direct-restanță. Orenburg are 19 puncte, iar Soci are doar 15, fiind ultima în clasament

Apropiații impresarului Nicolae Pârnău spun că încă există oferte din Rusia pentru Petrescu, chiar Orenburg, căreia Soci i-a luat antrenorul, intrând pe pista Dan Petrescu. Care este un antrenor scump și va ține foarte mult la pretențiile financiare.

ADVERTISEMENT
Tags: