ADVERTISEMENT
Fotbal intern

Dan Petrescu, culisele negocierilor cu rușii de la Soci: le-a cerut 2,5 milioane de euro pe an. Doar salariu! EXCLUSIV

Autor: Cristi Coste | 14.12.2019 | 20:24
Dan Petrescu, culisele negocierilor cu rușii de la Soci: le-a cerut 2,5 milioane de euro pe an. Doar salariu! EXCLUSIV
Dan Petrescu nu pleacă de la CFR Cluj fără un contract de minim 2,5 milioane de euro anual, atât cât le-a cerut și rușilor de la FK Soci © FOTO: Flaviu Buboi / Sport Pictures

Dan Petrescu a ratat momentan una dintre variantele de plecare de la CFR Cluj în această iarnă. FANATIK a dezvăluit recent detalii de la negocierile pe care agentul tehnicianului le-a purtat cu FK Soci, ultima clasată în prima ligă rusă.

ADVERTISEMENT

Petrescu a fost de acord ca unul dintre oamenii din staff-ul său să meargă deja să semneze cu echipa cunoscută ca a lui Putin, dar lucrurile s-au împotmolit. Iar negocierile s-au întrerupt în momentul în care Petrescu i-a anunțat pe ruși că vrea, doar pentru el!, un salariu anual de 2,5 milioane de euro.

Dan Petrescu le-a cerut rușilor de la Soci un contract pe două sezoane și jumătate, cu 2,5 milioane de euro pe an! Nenegociabil!

Dan Petrescu nu a negat niciodată ofertele sosite pe adresa sa și despre care media a scris frecvent în ultimele luni. „Zvonuri”, s-a limitat să spună tehnicianul de mai multe ori.

ADVERTISEMENT

Interesul rușilor de la Soci nu a fost niciun zvon, ci o negociere intensă pe care a purtat-o agentul antrenorului, Nicolae Pârnău, cu oficialii ultimei clasate în Rusia. „De ce să nu semneze cu Soci? Dan a spus tot timpul că vrea să revină în Rusia”, a fost și declarația „de încurajare” a agentului moldovean.

Cât de aproape a fost Dan Petrescu de Soci? Din informațiile FANATIK, „distanța” a fost de 2,5 milioane de euro pe an, timp de două sezoane și jumătate, adică până în vara anului 2022. Aceasta este suma nenegociabilă pe care „Bursucul” a dorit-o salariu la Soci.

ADVERTISEMENT

Indiferent cât au încercat rușii să-l facă pe Petrescu să-și reducă pretențiile, acesta nu a vrut să audă. „Spune-le că sunt un antrenor cu un CV important, cu victorii mari în cupele europene”, ar fi fost mesajul cu care Dan i-a cerut lui Pârnău să-i convingă pe ruși să-i dea 2,5 milioane pe an.

Rușii au întrerupt negocierile cu Dan Petrescu, deși oligarhul Rotenberg e plin de bani

A fost momentul în care cei de la Soci au realizat că Dan Petrescu și staff-ul lui îi costă foarte mult, mai ales că, în afara salariului, era vorba și despre bonusuri de victorie, plus marele pot: bonusul pentru salvarea de la retrogradare!

ADVERTISEMENT

Și chiar dacă patronul celor de la Soci e plin de bani, rușii au renunțat din cauza pretențiilor lui Dan Petrescu. Boris Rotenberg, un afacerist extrem de apropiat de președintele Vladimir Putin și cu o avere de peste un miliard de euro, nu aruncă totuși cu banii.

FK Soci și-a luat antrenor de la Orenburg, care a devenit interesată de Petrescu!

Rușii de la Soci au luat decizia să numească un nou antrenor a doua zi după ce Petrescu s-a calificat cu CFR Cluj în primăvara europeană. L-au anunțat pe Vladimir Fedotov, 53 de ani, care a reziliat cu Gazovik Orenburg, formație cu care cei de la Soci se bat pentru salvarea de la retrogradare.

ADVERTISEMENT
  • 4 puncte e distanța dintre Soci și Orenburg, după 18 etape în Rusia, cele două mai având și un meci direct-restanță. Orenburg are 19 puncte, iar Soci are doar 15, fiind ultima în clasament

Apropiații impresarului Nicolae Pârnău spun că încă există oferte din Rusia pentru Petrescu, chiar Orenburg, căreia Soci i-a luat antrenorul, intrând pe pista Dan Petrescu. Care este un antrenor scump și va ține foarte mult la pretențiile financiare.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!