Fotbal intern

Dan Petrescu, declaraţii în premieră despre cazul Bălgrădean: “L-aş fi folosit până la final de contract la echipă”

07.03.2020 | 14:43
Dan Petrescu declaratii in premiera despre cazul Balgradean Las fi folosit pana la final de contract la echipa
ADVERTISEMENT

CFR Cluj are o deplasare grea în etapa a 2-a din play-off. Trupa lui Dan Petrescu joacă luni, de la ora 20:30, la Mediaș, pe terenul unde nu a putut învinge în sezonul regulat. Înainte de partida de pe malul Târnavei Mari, Dan Petrescu a susținut o conferință de presă în care a abordat mai multe subiecte printre care și ultima lovitură a CFR-ului, transferul lui Bălgrădean.

Dan Petrescu vorbește în premieră despre cazul Bălgrădean: “L-aş fi folosit până la final de contract la echipă”

Dan Petrescu a susținut o conferință de presă premergătoare deplasării cu Gaz Metan, meci programat luni în play-off-ul din Casa Pariurilor Liga 1.

ADVERTISEMENT

Nu puteau lipsi de la întâlnirea cu presa întrebările legate de ultima lovitură a campioanei: aducerea lui Cristi Bălgrădean de la rivala FCSB.

Despre această mutare, Dan Petrescu s-a rezumat la a spune că nu vede nimic neobișnuit în plecarea lui Bălgrădean de la FCSB. ”Bursucul” recunoaște că, dacă el ar fi fost în postura rivalei, s-ar fi folosit de serviciile jucătorului până la finalul contractului acestuia.

ADVERTISEMENT

”Asta nu e problema mea. Eu, dacă am un jucător și își termină contractul, îl folosesc până în vară. Dacă fusese titular mai ales. În fotbal se întâmplă lucruri.

Sunt jucători care înscriu goluri împotriva echipelor cu care au semnat sau de care aparțin. Un jucător de la Cagliari a marcat contra lui Inter.

ADVERTISEMENT

Eu îl foloseam în continuare pe Bălgrădean. Noi jucăm cu Mediaș. Vă place cancanul. E un jucător care a semnat cu altă echipă. Cât să mai vorbim despre el?”, a spus Petrescu.

Dan Petrescu își laudă rivala de la Mediaș

Tot la conferința de presă de sâmbătă, Dan Petrescu a vorbit și despre meciul cu echipa lui Edi Iordănescu. În opinia antrenorului de la CFR, Mediașul are toate atuurile pentru a se lupta la primele trei locuri și chiar la titlu în Casa Pariurilor Liga 1.

ADVERTISEMENT

”Au un antrenor foarte bun, care pregătește foarte bine orice meci. E o echipă agresivă, inteligentă, cu jucători de mare valoare. Nu văd de ce nu se pot bate la primele trei locuri, chiar la titlu.

Nu vor fi diferențe mari în play-off. Arbitrii și micile detalii vor face diferența. Tot timpul Mediașul a fost bună acasă. Au un stadion special, fanii vin foarte mulți la meciurile de acasă. Noi știm foarte bine și trebuie să jucăm foarte bine pentru a scoate toate cele trei puncte.

Chipciu, out până la pauza competițională

Petrescu a vorbit și despre problemele de ordin medical din lotul CFR-ului. Cel mai important transfer al iernii, Alex Chipciu, va sta pe bară și în etapa de luni.

”Nu am pe cine să odihnesc. Doar cei care sunt accidentați. Dacă aveam soluții 11 jucători era mult mai ușor. Din păcate nu am această soluție. Chipciu se simte mai bine, dar până la pauza competițională nu-l văd să intre să joace 90 de minute.

E greu să te recuperezi. Nu-mi place să arunc un jucător la un meci oficial. Poate doar pe Susic, deși nici el nu a jucat vreun meci oficial”, a mai declarat Petrescu.

ADVERTISEMENT