Fotbal international

Dan Petrescu, desființat de Radu Banciu după ce a semnat cu Kayserispor! ”Mi-ar fi ruşine”

19.01.2021 | 11:39
Dan Petrescu desfiintat de Radu Banciu dupa ce a semnat cu Kayserispor Miar fi rusine
ADVERTISEMENT

Abia a semnat cu Kayserispor, echipă codașă în Turcia, și Dan Petrescu a devenit ținta ironiilor jurnalistului Radu Banciu. Antrenorul care a câștigat ultmele trei campionate în România, cu CFR Cluj, a debutat cu o înfrângere la noua echipă.

Decizia lui Dan Petrescu de a semna cu Kayserispor, nu este văzută cu ochi buni de mulți oameni de sport din România, cel mai vehement fiind Radu Banciu. Jurnalistul, recunoscut pentru aciditatea analizelor sale, l-a desființat pe proaspătul antrenor al lui Denis Alibec, Cristi Săpunaru și Silviu Lung.

ADVERTISEMENT

”Incredibil, ai luat trei campionate cu CFR…nu puteai să-l întrebi nimic și a ajuns antrenor la ultima clasată dintr-un campionat care nu există. Nu mi se pare normal să te pretinzi antrenor, să ai acest tupeu fantastic de a nu răspunde presei, că atât de mare ești, dar tu să antrenezi la Kayseri sau în China”, a răbufnit Banciu în emisiunea Fotbal All Inclusive.

Dan Petrescu a spus mereu că visul lui este să antreneze Chelsea

Fostul international a României și-a petrecut cea mai mare parte a carierei în Anglia. În cel mai puternic campionat din lume, Petrescu a jucat pentru Sheffield Wednesday, Chelsea, echipă pe care a declarat în repetate rânduri că visează să o antreneze, Bradford și Southampton. 215 meciuri a jucat Dan Petrescu în Premier League.

ADVERTISEMENT

Cariera de antrenor și-a început-o la Sportul Studențesc, dar cele mai importante rezultate le-a obținut la Unirea Urziceni (un titlu de campion) și la CFR, echipă cu care a dominat Liga 1 în ultimii trei ani. Ultima echipă antrenată în străinătate a fost Guizhou Hengfeng, cu care a retrogradat în liga a doua a Chinei.

”Mai rămâne să mergeți în Mongolia, domnule Dan Petrescu. Acolo nu ați fost. De ce nu v-ați dus la Stoke City sau la Preston, în Championship, că atunci ne scoteam pălăria. Ne înclinam. Dar, tu ai ajuns la Kayseri, mă? Unde te mai duci de aici? La o echipă din liga a doua din China? Pentru asta te-ai făcut antrenor? Mie mi-ar fi rușine! Ce carieră e asta?”, a adăugat Banciu.

ADVERTISEMENT

Și Daniel Pancu râde de Petrescu

Radu Banciu nu este singurul om de sport care l-a luat în cătare pe fostul technician al CFR-ului. Și fostul atacant al echipei naționale, Daniel Pancu, care a activat și în Turcia, la Beșiktaș Istanbul și Bursaspor, a reacționat amuzat când a aflat că Dan Petrescu va semna cu o codașă din Liga turcă.

„Pleacă la o echipă pe care trebuie să o salveze de la retrogradare, sunt convins că va reuși acest lucru și mai sunt convins că vă va spune că e cel mai greu campionat în care a activat ca antrenor”, a declara Pancu.

ADVERTISEMENT

Dan Petrescu a semnat recent cu Kayserispor un contract valabil pentru un sezon și jumătate, cu opțiune de prelungire pentru încă unul. 500.000 de euro ar urma să câștige Petrescu, până în vară, la Kayseri, dacă va salva echipa de la retrogradare.

ADVERTISEMENT