Fotbal intern

Dan Petrescu, despre incidentul Contra-Pușcaș: ”Fotbalul nu este șah, nu e balet, fotbalul emană emoție”. Antrenorul CFR-ului atacă din nou regula U21

17.10.2019 | 15:51
ADVERTISEMENT

Dan Petrescu, antrenorul campioanei en-titre și a liderului la zi din Casa Pariurilor Liga 1, CFR Cluj, a comentat și el incidentul de la meciul România – Norvegia care i-a avut în prim-plan pe selecționerul Cosmin Contra și atacantul George Pușcaș. ”Bursucul” consideră că presiunea și-a spus cuvântul în cazul omologului său, iar reacția lui Contra ar trebui iertată.

  • Cota EXCLUSIVĂ Fortuna: 2,00 este cota pentru “2 solist” la meciul Bosnia – Italia. Vezi aici toate cotele
ADVERTISEMENT

Dan Petrescu, despre incidentul Contra-Pușcaș: ”Fotbalul nu este șah, nu e balet, fotbalul emană emoție”

În conferința de presă premergătoare meciului cu Universitatea Craiova din runda a 13-a a campionatului, susținută azi, Dan Petrescu i-a luat apărarea antrenorului echipei naționale, Cosmin Contra. Tehnicianul lui CFR Cluj spune că reacția selecționerului Cosmin Contra, care l-a înjurat pe Pușcaș după ratarea penalty-ului în meciul cu Norvegia, a fost exagerată în presă.

”Fotbalul nu e șah, nu e balet, naște tensiuni și pasiuni. Cosmin și-a cerut scuze, e normal, deci e un subiect încheiat. N-a fost un pumn la cineva, o palmă. Nici eu n-am făcut așa ceva unui jucător în viața mea. Că se mai scapă ceva pe acolo, asta e, se mai întâmplă. Presiunea e fantastică, mai ales la nivelul echipei naționale. Hai să ne punem în pielea antrenorului.

ADVERTISEMENT

Numai antrenor la echipa națională să nu fii în momentele alea, când un jucător ratează un penalty la un meci atât de important. Nu știu cum aș fi reacționat eu. Și eu am avut problemele mele. La un penalty îmi place ca jucătorul care se simte cel mai în formă să bată el, dar nu cel faultat. Dacă marca, Pușcaș era erou. Dar așa e la fotbal, diferența între a fi erou și a fi prost este foarte mică”, a declarat Petrescu.

Petrescu încă mai crede în calificarea României la EURO 2020

În ciuda programului extrem de dificil din ultimele două runde ale preliminariilor Europeanului de anul viitor, Dan Petrescu e optimist și crede că România e favorită cu Suedia, iar Spania ar putea s-o lase mai moale în ultima etapă a Grupei F.

ADVERTISEMENT

”Noi stăm încă la mâna noastră, văd că nu toată lumea precizează asta. Dacă facem rezultatele care trebuie, batem Suedia și obținem un egal în Spania, nu ne mai interesează nimic. Și asta trebuie să facem. Nu cred că Suedia e mai bună decât Norvegia și, cu puțină șansă, puteam câștiga în fața norvegienilor. Noi putem bate pe oricine.

Nu uitați că și cu Spania am avut șansa egalării. Suntem favoriți cu Suedia. Dacă-i batem, mergem apoi în Spania… nu văd de ce ar trebui să forțeze spaniolii, un egal n-ar fi o dramă pentru ei”, a spus Petrescu.

ADVERTISEMENT
Dan Petrescu, din nou critic cu regula U21 înainte de meciul cu Craiova
Dan Petrescu, din nou critic cu regula U21 înainte de meciul cu Craiova. Sursă foto: sportpictures.eu

Dan Petrescu, din nou critic cu regula U21 înainte de meciul cu Craiova

Antrenorul campioanei anticipează un meci greu cu Universitatea Craiova, o echipă pe care o vede extrem de solidă pe plan ofensiv. Totodată, Petrescu nu a ratat prilejul de a ataca regula U21. ”Bursucul” spune că aceasta îl obligă să alcătuiască două echipe diferite pentru meciurile cu Universitatea Craiova din campionat, respectiv Rennes din Europa League.

”Într-o lume normală nu trebuia să bag 2 jucători sub 21. Aș fi vrut să bag jucătorii care vor juca cu Rennes, dar nu am cum să pregătesc meciul din Franța pentru că unii vor fi obligați să stea pe tușă. Eu merg pe continuitate și voiam să jucăm sâmbătă-joi cu același oameni. Voi face două echipe”, a mai spus Petrescu.

ADVERTISEMENT