Fotbal international

Dan Petrescu, prezentat la noua echipă: “E greu departe de casă!”

UPDATE, ora 13:41 / Telenovela a luat sfîrşit! Dan Petrescu a semnat cu echipa din Rusia, Kuban Krasnodar. "Bursucul" a fost prezentat oficial de ruşi:...
17.06.2016 | 13:52
Dan Petrescu prezentat la noua echipa E greu departe de casa

UPDATE, ora 13:41 / Telenovela a luat sfîrşit! Dan Petrescu a semnat cu echipa din Rusia, Kuban Krasnodar. “Bursucul” a fost prezentat oficial de ruşi:

“Sînt fericit să revin în Krasnodar, să revin acasă. Cred că vom aduce 6 ruşi şi 4 străini la echipă. După un an în China am realizat că e greu să stai departe de casă din punct de vedere psihologic. 

Nu mă aşteptam să fiu întîmpinat la aeroport de atît de mulţi fani. Sîntem la începutul unei călătorii lungi. Avem multe de făcut ca să revenim sus şi numai împreună putem să reuşim”, a declarat Dan Petrescu.

ergege


UPDATE, 14.06.2016, ora 16:34. S-a tot vehiculat de-a lungul ultimelor zile că Dan Petrescu ba a semnat, ba nu a semnat cu Kuban Krasnodar. Pe o parte, agentul ”Bursucului” spune că românul va începe munca zilele următoare în Rusia. Pe de altă parte, pe site-ul oficial al lui Kuban a apărut la un moment dat informaţia, conform căreia negocierile ajunseseră într-un impas.


“Au fost negocieri serioase pentru că nu puteam accepta orice contract. Antrenorul Dan Petrescu este foarte mulţumit de rezultatul negocierilor iar de mîine s-ar putea prezenta deja la noul său loc de muncă”, a limpezit lucrurile Nicolae Pârnău, agentul lui Dan Petrescu.

UPDATE, 06.06.2016, ora 18:15. Dan Petrecu a confirmat informaţia apărută pe site-ul oficial al lui Kuban. La sfîrşitul săptămînii se va întoace în ţară şi va începe negocierile cu echipa din liga secundă a Rusiei: ”Sînt în China. Nu am fost dat afară. Le-am spus eu şefilor că vreau să plec pentru a mă întoarce în Europa. Nu au fost de acord, dar m-au lăsat să plec pînă la urmă. Mi-a fost foarte greu în ultimul an. Nu mi-am văzut familia. Chinezii au foarte mulţi bani. Doar ce au cumpărat Inter Milano” a precizat Dan Petrescu.

”Am discutat cu mai multe echipe. Aş prefera să mă întorc acolo, la Kuban. Sper să se rezolve treaba. Cunosc echipa şi mi-ar face plăcere să mă întorc acolo. Pe chinezii aştia i-am luat de pe locul 8, i-am dus pe 3. Poate vineri ajung în ţară ca să finalizez negocierile. Cel puţin un român voi transfera la Kuban. Îl am în gînd, dar nu-l dezvălui”, a spus Dan Petrescu la Digi Sport.

UPDATE, 06.06.2016, ora 10:43 / Site-ul oficial a lui Kuban Krasnodar anunţă că Dan Petrescu e în negocieri avansate cu clubul:

“Jucătorii sînt în vacanţă pînă pe 10 iunie. Clubul nostru se decide în aceste zile în privinţa noului antrenor. Negocierile cu Dan Petrescu sînt în plină desfăşurare, sînt discutate acum clauzele contractuale”, se arată în comunicatul celor de la Kuban Krasnodar.

SuperDan a mai antrenat Kuban Krasnodar între 2009 şi 2012.

gpoergop


UPDATE 03.06.2016 / Karabukspor revine din nou în centrul atenţiei. Preşedintele clubului, Hikmet Ferudun Tankuter, a declarat în presa din Turcia că îl aşteaptă zilele următoare pe Dan Petrescu la negocieri. ”Cred că vine zilele următoare în Turcia şi vom discuta cu el”, a spus preşedinele lui Karabukspor, echipă care tocmai ce a promovat în prima ligă a Turciei.

Capture

UPDATE 02.06.2016 / Dan Petrescu a fost dat afară de la cîrma chinezilor de la Jiangsu Suning, anunţă Gazzetta dello Sport. Kuban Krasnodar se pare că ar fi noua destinaţie a antrenorului român, acolo unde a mai activat şi în trecut. Chinezii vor să aducă în locul ”bursucului” un antrenor cu renume internaţional, fără să fie specificată, însă, vreo variantă.

Dan Petrescu se afla la formaţia Jiangsu Suning din vara anului trecut. Tehnicianul român lasă echipa pe locul trei al campionatului, la cinci puncte faţă de liderul Guangzhou Evergrande.

**************************************************************************************

Dan Petrescu a negociat cu Karabukspor în aceste zile, însă antrenorul român poate fi deturnat de Anji Mahacicala, potrivit publicaţiei, izvestia.ru. Antrenorul formaţiei ruse, Ruslan Agalarov, a fost demis după ce a salvat echipa de la retrogradare pe final de campionat.

Oficialii lui Anji vor să îl înlocuiască cu un tehnician care are experienţă, Dan Petrescu fiind candidatul ideal: “Următorul antrenor va fi, cel mai probabil, Dan Petrescu. S-a ajuns deja la un acord, susţin surse din club, şi ambele părţi îşi doresc această colaborare. Mai sînt de pus la punct doar cîteva formalităţi”, scrie izvestia.ru.

Dan Petrescu a petrecut 4 ani şi jumătate în Rusia, în perioada 2009-2014, la Kuban Krasnodar şi Dinamo Moscova. Anji e fosta echipă la care a jucat şi Samuel Eto’o, însă echipa a renunţat la politica de a aduce vedete pe bani mulţi şi acum se bazează pe jucători tineri, din propria academie.