Fotbal intern

Dan Petrescu, dezamăgit după CFR – Hermannstadt 3-0. “Nu meritam victoria!” Întrebarea care l-a enervat pe “Bursuc”. “Doamne ferește!”

10.08.2019 | 23:42
Dan Petrescu dezamagit dupa CFR  Hermannstadt 30 Nu meritam victoria Intrebarea care la enervat pe Bursuc Doamne fereste

Dan Petrescu a susținut o conferință de presă la finalul meciului CFR Cluj – Hermannstadt, scor 3-0. Antrenorul campioanei României s-a arătat dezamăgit de evoluția echipei din etapa a 5-a, dar a avut cuvinte de laudă la adresa lui Ovidiu Hoban, Adrian Păun, Andrei Peteleu și Andrei Mureșan. Mai mult, “Bursucul” a recunoscut că este cu gândul al returul cu Celtic și speră să aibă noroc pentru a prinde un loc în play-off-ul Champions League.

Dan Petrescu, dezamăgit după CFR – Hermannstadt 3-0

“De aia e fotbalul frumos și imprevizibil. Astăzi eram convins că o să avem un meci foarte greu pentru că adversarul are jucători de calitate. Echipa noastră nu a făcut un meci foarte bun. Azi am avut noroc. Nu meritam victoria astăzi. Golurile au fost clare, frumoase, dar ei nu au reușit să marcheze din ocaziile avute. E greu să jucăm din 3 în 3 zile. Rezultatele sunt mult peste așteptări pentru că nici noi nu știm cum sa facem să recuperăm jucătorii 100%.

Mă bucură doar rezultatul. Sunt jucători care au arătat că merită să joace în tricoul CFR-ului. Hoban merită să joace, Peteleu a făcut un meci foarte bun, Păun își merită banderola. Mureșan la fel. Celorlalți le e mai greu să se adapteze și nu au ritm de joc așa cum vreau eu. Eu mereu le zic jucătorilor ce gândesc. Nu sunt plătit ca să mint, ci să zic adevărul. Lui Adi Păun i-am zis că a meritat banderola, dar în trecut i-am zis și că a fost slab. 

Știm clar că Celtic e favorită. Face ravagii în campionat. Am avut prea mult noroc astăzi și de asta îmi e frică. Vreau să dea în bară, să dea pe lângă, iar noi să dăm gol la fiecare fază. Au jucători de mare valoare. Spiritul lor este ofensiv. Niciodată nu o să joace Celtic ca să se apere, nici dacă joacă cu Barcelona. Am văzut meciurile din cupele europene și m-am speriat. Au avut 30 de ocazii în fiecare meci. Trebuie să facem un meci mare, să driblăm, să stăm foarte bine fizic și să ne facem ocazii. Jucătorii preferă să joace în deplasare. Noi am jucat mult mai bine în Champions League. Sper ca arbitrul să fie corect. E normal ca el să dea 10% la Celtic, dar sper să nu dea mai mult și să influențeze rezultatul. Eu mi-aș dori să veniți toți pe un asemenea stadion”, a spus Dan Petrescu. Întrebat  în legătură cu posibilitatea de a merge să o antreneze pe FCSB, “Bursucul” a răbufnit. “Ce întrebare e asta? Nu își are rost întrebarea asta. Doamne ferește! Eu sunt antrenorul lui CFR și sper să fiu mult timp.”