Sport

Dan Petrescu, discurs marcă proprie înaintea derby-ului cu Universitatea Craiova: „Nu putem pregăti meciul cum îmi doresc”

Dan Petrescu a prefațat derbyul din Bănie, cu Universitatea Craiova, programat duminică, iar discursul său s-a concentrat pe obstacolele pe care trebuie să le depășească.
31.03.2023 | 20:35
Dan Petrescu discurs marca proprie inaintea derbyului cu Universitatea Craiova Nu putem pregati meciul cum imi doresc
Dan Petrescu, discurs marcă proprie înainte de derbyul cu Universitatea Craiova. Foto: SPORT Pictures
ADVERTISEMENT

Duminică, de la ora 21, CFR Cluj, campioana în exercițiu, joacă în deplasare, cu Universitatea Craiova, în runda a doua din play-off-ul SuperLiga. Ambele echipe vin după câte o remiză, în etapa inaugurală. Oltenii au terminat, 1-1, pe Arena Națională, cu FCSB, în timp ce clujenii au cedat două puncte, acasă, în confruntarea cu Rapid (2-2).

Dan Petrescu, circumpsect înaintea partidei cu Universitatea Craiova: ”Ei au avut timp mai mult să se pregătească”

SuperLiga se reia după pauza internațională. În play-off, lupta este mai strânsă ca oricând, iar rezultatele din prima rundă au confirmat din plin acest lucru.

ADVERTISEMENT

Două dintre cele trei partide s-au încheiat la egalitate. A profitat Farul, care, grație victoriei cu Sepsi, 2-1, s-a desprins în fruntea ierarhiei, punând două puncte în fața lui CFR Cluj.

În aceste condiții, firesc, trupa lui Dan Petrescu este în căutarea unui rezultat pozitiv în Bănie, cu Universitatea Craiova. Însă tehnicianul clujenilor nu era optimist la conferința de presă de dinaintea partidei.

ADVERTISEMENT

S-a plâns de faptul că echipa sa are probleme de efectiv. Și că nu a putut pregăti meciul așa cum își dorea. Scoțând în evidență, pe de altă parte, atuurile adversarului.

”Janga și Yeboah au avut un parcurs incredibil să ajungă aici. N-au reușit să ajungă la antrenament. Camora e accidentat. Boateng s-a accidentat în meciul amical cu Sibiu.

ADVERTISEMENT

Mai sunt și alți jucători cu accidentări mici, sper să îi recuperăm până la ora meciului. Nu putem pregăti meciul cum îmi doresc eu. Moralul poate nu e așa de bun, mai ales după rezultatul cu Rapid din ultima etapă.

Burcă a venit cu un moral bun, a marcat primul gol, m-am bucurat pentru el. Sper să marcheze și pentru noi. El și Manea au jucat foarte bine. Chiar și Bîrligea și Petrila au făcut un meci bun la tineret. Yeboah a debutat și el în naționala Ghanei.

ADVERTISEMENT

Ei (n.r. Universitatea) au avut ceva jucători la naţională, dar parcă nu aşa mulţi ca noi. Au avut timp mai mult să se pregătească, au avut jucătorii la dispoziţie.

Ivan e golgeterul echipei din ultimii ani. A fost cel mai bun jucător al lor, e într-o formă foarte bună. E cel mai important, clar! Dar mai sunt vreo 7-8 de mare nivel, în atac.

Trebuie să avem grijă la Baiaram, la Markovic, la Koljic, Ișfan, Cîmpanu. Mateiu și Screciu sunt buni, parcă a găsit cea mai bună variantă cu ei”, a spus Dan Petrescu.

ADVERTISEMENT