Sport

Dan Petrescu, discurs uluitor înainte de AZ Alkmaar – CFR Cluj: „Dacă vom face și noi asta, mă las de antrenorat!”

Dan Petrescu a avut un discurs uluitor la conferința de presă înainte de AZ Alkmaar - CFR Cluj.
03.11.2021 | 22:13
Dan Petrescu discurs uluitor inainte de AZ Alkmaar  CFR Cluj Daca vom face si noi asta ma las de antrenorat
ADVERTISEMENT

Antrenorul campioanei României a recunoscut din nou diferența de valoare dintre cele două formații, dar și dintre campionatul Olandei și cel al României.

Dan Petrescu a continuat și a spus că adversarii dau impresia că pot marca la fiecare atac pe care îl desfășoară, iar elevii săi trebuie să facă un meci fantastic pentru a obține punct sau puncte în deplasarea din Olanda.

ADVERTISEMENT

Dan Petrescu, discurs uluitor înainte de AZ Alkmaar – CFR Cluj

Dan Petrescu a avut un discurs uluitor la conferința de presă ținută înainte de duelul dintre AZ Alkmaar și CFR Cluj. Tehnicianul a recunoscut că atunci când România va trimite 5 echipe în cupele europene se va lăsa de antrenorat:

„Este un meci foarte greu. Alkmaar e favorită la câștigarea grupei, acasă este foarte bună. Trebuie să facem un meci perfect ca să obținem ceva.

ADVERTISEMENT

Orice rezultat pozitiv e un lucru mare pentru noi. Primii 11 ai lor joacă toți la echipele naționale, unele mai bune decât naționala României. 

Știam că ei au probleme în deplasare. Acum trebuie să fim de 4 ori mai buni ca la Cluj. Am văzut de două ori meciul, dar degeaba fac asta, dacă jucătorii nu prind o zi bună. Uneori trebuie să recunoști că adversarul e mai bun”.

ADVERTISEMENT

„Sunt conștinet că mâine vor fi foarte multe faze de poartă. Așa e campionatul olandez, un stil ofensiv. De aia au și 5 echipe în grupele cupelor europene.

Când o să avem și noi, o să mă las de antrenorat. Adică niciodată. Ei au 5 echipe, fotbalul din Olanda e mult peste fotbalul din România, Din păcate, asta e realitatea, dar noi încercăm să scoatem maximum”, a mai spus Dan Petrescu.

ADVERTISEMENT

Totuși, România a reușit să trimită un număr impresionant de echipe în cupele europene, chiar 5 echipe, numărul invocat de Dan Petrescu,  mai exact în sezonul 2009-2010, când Unirea Urziceni era calificată în grupele Champions League, în timp ce FCSB, Dinamo, Poli Timișoara și CFR Cluj erau calificate în grupele Europa League.

Mai mult decât atât, Dan Petrescu era antrenorul Unirii Urziceni în perioada respectivă, care reușea să uimească Europa, echipa sa fiind poreclită ”Chelsea de Ialomița”.

„Parcă dau gol atunci când vor!”

Dan Petrescu a continuat și a spus că adversarii au o forță ofensivă bine pusă la punct și devin periculoși la fiecare atac pe care îl declanșează: „Parcă dau gol atunci când vor. Nu știu cum fac asta. Au niște trasee care mi-au adus aminte de Slavia Praga. Atacă tot timpul.

Sigur, au o calitate fantastică. Noi, cu spirit, cu muncă, cu puțină calitate, vom încerca să scoatem maximum. Omrani, cel mai în formă jucător al nostru, nu a făcut deplasare. A intervenit o accidentare”.

„Suporterii îi ajută foarte mult. Am vorbit și cu Tahiri, el a jucat aici. Mi-a zis că sunt foarte, foarte buni acasă. Asta pentru că îi ajută fanii.

Îmi fac datoria, prezint adversarul, vorbim despre ei. E normal să le aducem aminte jucătorilor. Au și ei problemele lor, dar e clar că sunt mai multe părți pozitive. Jucătorul trebuie motivat mereu”, a mai spus Dan Petrescu.

ADVERTISEMENT