Fotbal international

Dan Petrescu, după succesul cu ȚSKA: ,,Valoarea adversarului ne-a surprins. Deac n-a făcut un meci bun!”

22.10.2020 | 22:57
Dan Petrescu dupa succesul cu TSKA Valoarea adversarului nea surprins Deac na facut un meci bun
ADVERTISEMENT

CFR Cluj a obținut o victorie importantă în primul meci din grupele Europa League, la Sofia, în fața a peste 12.000 de spectatori, care și-au încurajat echipa din primul până în ultimul minut.

După o primă repriză mai slabă, CFR Cluj a arătat încă o dată de ce echipa antrenată de Dan Petrescu este campioana României și singura formație care se califică în grupele unei competiții europene în ultimii trei ani.

ADVERTISEMENT

Dan Petrescu a pregătit excelent meciul, iar CFR Cluj a înscris din două faze fixe, care devin marcă înregistrată pentru echipa clujeană.

Dan Petrescu: ,,Valoarea adversarului ne-a surprins. Nu avem așa ceva în România!”

Dan Petrescu a fost mulțumit de prestația jucătorilor săi și consideră că ȚSKA Sofia este o echipă foarte bună. În opinia tehnicianului, CFR-ul nu a făcut un joc foarte bun în prima repriză, iar bulgarii puteau profita de acest lucru: ,,Eu, ca antrenor, n-am jucat niciodată în Bulgaria. Este o victorie împotriva unei echipe foarte, foarte bune. Echipa mai bună a fost ȚSKA în prima repriză. Ei vor avea un cuvânt de spus la calificare. Au jucători buni și multe soluții.

ADVERTISEMENT

Dan Petrescu a declarat că nu se aștepta la un început de meci atât de bun al celor de la ȚSKA, care au pus presiune pe apărarea clujenilor, iar Bălgrădean a fost providențial în două rânduri: ,,Valoarea adversarului ne-a suprins. Nu avem așa ceva în România. Fanii i-au împins în față. Nu e corect că ei au suporteri și noi nu. Poate jucătorii s-au trezit din cauza fanilor”.

Antrenorul lui CFR a explicat cum a reușit echipa sa să obțină victoria, după ce la pauză a fost doar 0-0, iar ȚSKA avea o posesie mult superioară: ,,Trebuie să jucăm cu o viteză mai repede, să facem pressing sus. A fost greu. Cei din apărare au făcut un meci perfect și acolo a fost cheia. Le-au dat curaj celor de la mijloc și din atac. Ciprian Deac când bate corner sau fază fixă ne ajută mereu, are sclipiri, chiar dacă nu a făcut un meci bun. De aceea, e cel mai bun la CFR în ultimii trei ani. E o victorie incredibilă”.

ADVERTISEMENT

Dan Petrescu: ,,Rondon, când îl bag, el răspunde și face diferența. Un profesionist extraordinar!”

Fostul jucător al Generației de Aur a avut numai cuvinte de laudă la adresa lui Rondon, care a reușit să deschidă scorul în minutul 53, după o centrare excelentă a lui Deac: ,,Când muncești și stai pe teren (la fazele fixe), v-am zis: o oră pe teren! Deac poate mai mult. Execuțiile lui ne-au adus victoria. Vinicius și Rondon niște profesioniști extraordinari. Rondon, când îl bag, el răspunde și face diferența”.

Petrescu s-a plâns de faptul că nu a primit destui jucători, iar Mihai Bordeianu a fost vândut în Arabia Saudită, echipa rămânând astfel descoperită la mijlocul terenului: ,,La mijloc suntem descoperiti. Avem trei jucători și îl mai avem pe Itu. Dacă Bordeianu nu pleca, eram cât de cât în regulă. Ei au transferat nouă jucători. Noi nu am avut așa ceva…”

ADVERTISEMENT

Antrenorul lui CFR Cluj consideră că toate cele trei echipe se vor bate pentru locul doi, în timp ce AS Roma va câștiga lejer grupa, dacă va trata meciurile cu seriozitate: ,,Eu nu mă gândesc la ce se spune de echipa națională. Am un meci greu cu Voluntari și va trebui să schimb toată echipa. Pe Young Boys nu îi cunosc. Roma va fi lider detașat în această grupă, dacă joacă serios, iar pentru locul doi ne vom bate toate cele trei echipe, dar vreau să îi văd și pe Young Boys”, a declarat Dan Petrescu mulțumit la interviul de la finalul meciului.

La conferința de presă, Dan Petrescu a atacat din nou maniera de arbitraj din Liga 1 și s-a arătat îngrjiorat de programul echipe din următoarele douăsprezece zile, în care CFR va juca nu mai puțin cinci partide în campionat și cupele europene: ,,Lupta va fi mai aprinsă, dar dacă aș avea arbitraje ca în cupele europene, unde sunt extraordinare, nu am avea probleme! În România de ce nu arbitrează perfect? Arbitraj perfect! Nici nu m-a băgat în seamă arbitrul.

În România, mă trimite în tribune! În Europa niciodată! E obligatoriu să schimb! Jucătorii au o vârstă și în două zile avem meci. Urmează cinci meciuri în douăspreze zile! Avem mulți jucători”, a mai spus Petrescu la conferința de presă.

ADVERTISEMENT