Fotbal intern

Dan Petrescu e disperat! Anul trecut avea 7 stoperi, acum a mai rămas cu 2 valizi

01.11.2020 | 17:00
Dan Petrescu e disperat Anul trecut avea 7 stoperi acum a mai ramas cu 2 valizi
ADVERTISEMENT

Dan Petrescu e disperat, după ce Vinicius și Cestor s-au accidentat, iar CFR Cluj a rămas cu doi fundași central, Burcă și Ciobotariu, iar Cristi Manea va fi și el reprofilat pe această poziție, în timp ce pentru CFR urmează meciul cu AS Roma și alte partide în campionat.

Andrei Burcă și Denis Ciobotariu sunt singurii fundași centrali veritabili și valizi din lotul CFR-ului, Burcă fiind piesa de rezistență din axul central defensiv al echipei, care a avut evoluții foarte bune și la echipa națională.

ADVERTISEMENT

Mike Cestor și Paulo Vinicius au suferit accidentări grave, care îi vor ține departe de gazon în următoarele luni de zile, iar ,,Bursucul” a rămas total descoperit în apărare pe postul de fundaș central.

Situația incredibilă în care a ajuns Petrescu: anul trecut avea 7 fundași centrali, iar acum are unul… și jumătate

Dan Petrescu a făcut apeluri disperate la adresa conducerii după meciul cu finlandezii de la Kups, dar conducerea clubului nu a făcut niciun transfer spectaculos, ba chiar a vândut un jucător de bază, pe Mihai Bordeianu, dar și pe Kevin Boli.

ADVERTISEMENT

Astfel, antrenorul lui CFR Cluj se află într-o poziție ingrată înaintea meciului de pe Olimpico cu AS Roma și va trebui încă o dată să improvizeze și să spere că nu vor interveni noi accidentări, care ar putea comprominte sezonul european și chiar parcursul în campionatul intern.

O altă soluție ar putea fi tânărul de 22 de ani, Denis Ciobotariu, dar ar fi sinucidere curată să trimită un jucător fără experiența meciurilor europene, aruncat direct într-un meci cu Roma și care are doar trei partide jucate în acest sezon.

ADVERTISEMENT

Cristi Manea a jucat un singur meci în carieră pe postul de fundaș central, în meciul cu Young Boys Berna, când a intrat în minutul 13

Cristi Manea va fi folosit și pe Olimpico în centrul apărării, la fel ca la meciul cu Young Boys Berna, chiar dacă este o soluție riscantă și doar de avarie.

Cristi Manea are foarte puține meciuri în picioare în ultimul an, după ce la FCSB a jucat doar în patru partide pe postul de fundaș dreapta, dar după plecarea lui Bogdan Planici, urma să fie folosit tot pe postul de fundaș central.

ADVERTISEMENT

Dan Petrescu va trebui să găsească rapid cât mai multe soluții pentru postul de fundaș central, iar o soluție ar fi aducerea de jucători liberi de contract. FANATIK a aflat în exclusivitate că fostul jucător lui CFR, Andrei Mureșan, a fost prima țintă a feroviarilor, însă acesta a refuzat.

Unde au ajuns fundașii lui CFR Cluj din sezonul trecut: CFR a încercat să îl repatrieze pe Mureșan! Fundașul a refuzat campioana

Andrei Mureșan a jucat în sezonul trecut pentru CFR, dar ajuns la 35 de ani, a plecat în liga a doua la U Cluj, deoarece avea șanse mici să joace, după ce în sezonul precedent a prins doar 12 partide: șapte în campionat, trei în preliminariile Champions League.

De asemenea, a fost titular în Supercupa României cu Viitorul și a mai intrat doar șapte minute, într-un meci de cupă cu Botoșani, iar din informațiile FANATIK, fundașul central a refuzat campioana României, deoarece nu mai poate face față la acest nivel și la finalul sezonului vrea să se retragă.

Cum a ajuns CFR-ul în această situație? Kevin Boli a fost vândut în liga a doua din Turcia la Samsunspor, în timp ce Răzvan Horj a fost cedat la Gaz Metan Mediaș în luna ianuarie pentru 50.000 de euro, unde are patru meciuri în acest sezon.

În același timp, Alexandru Pașcanu a fost împrumutat până la finalul sezonului în liga a doua din Spania, la Ponferradina,

 

ADVERTISEMENT