Sport

Dan Petrescu e speriat înainte de Lazio – CFR Cluj. „Ar fi o minune să facem măcar un rezultat bun în dubla manșă cu Lazio”. Video

Dan Petrescu a vorbit despre meciul Lazio - CFR Cluj și consideră că italienii sunt mari favoriți. Formația sa ar trebui să se autodepășească pentru a scoate un rezultat bun.
15.02.2023 | 20:38
Dan Petrescu e speriat inainte de Lazio  CFR Cluj Ar fi o minune sa facem macar un rezultat bun in dubla mansa cu Lazio Video
Dan Petrescu a vorbit despre meciul Lazio - CFR Cluj și consideră că italienii sunt mari favoriți, iar formația sa ar trebui să se autodepășească pentru a scoate un rezultat bun. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Ardelenii au ajuns la Roma pentru confruntarea tur din play-off-ul pentru optimile de finală ale Conference League. Neluțu Varga i-a însoțit pe jucători și are alături peste 50 invitați speciali.

Analiza lui Dan Petrescu înainte de Lazio – CFR Cluj

La conferința de presă susținută înainte de partida Lazio – CFR Cluj, programată joi, 16 februarie, de la ora 22:00, Dan Petrescu a dezvăluit de ce au nevoie jucătorii săi pentru a obține un rezultat pozitiv pe Stadio Olimpico din Roma.

ADVERTISEMENT

”Am mai întâlnit Lazio, în grupe, erau alte circumstanțe, acum este un meci de care pe care. Erau alți jucători la CFR, iar ei aveau alt sistem de joc, cu Inzaghi. Atunci a fost un miracol să câștigăm la Cluj și așa ar fi și acum, dacă am scoate un rezultat pozitiv.

În fotbal, cel mai important meci este următorul. E un adversar net superior, din toate punctele de vedere. Este o diferență mare între lotul lor și al nostru. Vom încerca să facem o minune, deși avantajul net este de partea lui Lazio, mai ales că noi am pierdut și ultimele două meciuri în campionat.

ADVERTISEMENT

Ca să câștigăm mâine sau că să scoatem un rezultat pozitiv, avem nevoie de multe lucruri să se întâmple. Organizare, sacrificiu, noroc și portarul nostru să fie într-o formă fantastică”, a declarat Petrescu.

Dan Petrescu, îngrijorat de forța ofensivă a italienilor

Tehnicianul campioanei României a confirmat faptul că principalul obiectiv al sezonului este câștigarea titlului în SuperLiga, dar nu va neglija ”dubla” cu Lazio și va folosi cei mai buni și mai în formă jucători.

ADVERTISEMENT

„Sunt conștient că ar fi ceva fantastic, dar știu că vom suferi în campionat, pentru că aici vom pierde multă energie. Principalul obiectiv este câștigarea campionatului. Mă gândesc doar la meciul de mâine și încerc să bag cea mai bună echipă pe care o am la ora actuală și încercăm să scoatem maxim din acest joc.

Sper ca jucătorii să aibă motivație, să fie bine fizic. Dacă ne retragem prea mult nu va fi bine, dar în același timp dacă presingul nu este organizat vom avea probleme. Fotbaliștii de atac ai lui Lazio sunt foarte rapizi, trebuie să fim atenți.

ADVERTISEMENT

Voi fi nevoit să fac schimbări în echipă în următoarea perioadă, pentru că nu poți să joci joi seară și apoi duminică după-amiază cu aceeași formulă. Posibil să schimb toată echipa de la meciul cu Lazio. De aia avem atâția jucători și de aceea îi plătim, să demonstreze că merită să fie la CFR. E un risc pe care trebuie să ni-l asumăm, mai ales eu.

Sunt sigur că Sarri va juca 4-3-3, așa cum a făcut toată cariera, dar nu știu ce jucători va folosi. După meciul cu Atalanta au spus că dacă ar fi câștigat acel joc ar fi odihnit jucători în Europa, dar acum vor să câștige Conference League și vor băga cei mai buni jucători. Nici pentru ei nu va fi ușor să joace joi – duminică – joi cu aceiași jucători”, a mai spus Petrescu.

Scuffet e cu gândul doar la Lazio

Portarul Simone Scuffet consideră că Lazio este net superioară, dar asta nu înseamnă că CFR Cluj nu va încerca să producă surpriza: ”Sunt pregătit pentru acest meci. Știu că întâlnim un adversar care are o calitate superioară, dar ceea ce putem face noi este să demonstrăm altceva pe teren.

Sunt câțiva prieteni care vor veni la meci, dar cel mai important este ca eu să mă concentrez pe joc și apoi voi sta de vorbă cu ei și cu familia. Lazio are jucători de mare valoare, nu e numai Immobile. Oricum, noi va trebuie să știm să contracarăm orice jucător advers care va intra pe teren”.

Imediat după conferința de presă, Dan Petrescu a condus antrenamentul oficial al lui CFR Cluj. La întâlnirea de pe Stadio Olimpico din Roma va fi prezent și selecționerul naționalei României, Edi Iordănescu, așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate.

ADVERTISEMENT