Sport

Neluțu Varga îl blochează pe Dan Petrescu în drumul spre națională. ”O să-l ajut să antreneze acolo”

CFR Cluj a ratat sezonul european. Ardelenii au încheiat ultimii în grupa D din Conference League, iar patronul Neluțu Varga a luat decizia cu privire la viitorul antrenorului Dan Petrescu.
10.12.2021 | 11:07
Nelutu Varga il blocheaza pe Dan Petrescu in drumul spre nationala O sal ajut sa antreneze acolo
Neluțu Varga are alte planuri pentru Dan Petrescu, după eliminarea CFR-ului din Conference League, decât să preia echipa națională
ADVERTISEMENT

Măcinată de probleme financiare, campioana CFR Cluj avea nevoie de victorie în meciul cu Jablonec (recompensată de UEFA cu 500.000 de euro), ultimul din actuala campanie europeană.

Lucrurile nu sunt cu mult mai liniștite după succesul 2-0 cu Jablonec. Dan Petrescu urmează să dea un răspuns Federației cu privire la propunerea de a prelua banca echipei naționale. Patronul Neluțu Varga are, însă, alte planuri cu antrenorul CFR-ului.

ADVERTISEMENT

Neluțu Varga: ”Este visul nostru”

Dan Petrescu și-a început noul mandat la CFR Cluj cu o înfrângere 0-1 cu FC Botoșani. Încet, încet tehnicianul și-a pus din nou amprenta în jocul echipei și feroviarii sunt lideri detașați în Casa Pariurilor Liga 1.

Doar în cupele europene nu au reușit vișiniii să repete performanțele din anii trecuți. Federația Română de Fotbal l-a trecut pe Dan Petrescu pe lista posibililor selecționeri după ce mandatul lui Mirel Rădoi a expirat, dar planurile FRF nu coincid cu cele ale patronului clubului clujean, Neluțu Varga.

ADVERTISEMENT

Omul de afaceri știe că va veni momentul când Dan Petrescu va pleca de la CFR, dar nu ia în calcul instalarea acestuia pe banca echipei naționale a României.

”Mi-aș dori să-l văd pe Dan Petrescu antrenând în Anglia. Știu că este visul său și îi promit că îi ofer toată susținerea, înțelegerea și răbdarea de care are nevoie pentru a fi remarcat.

ADVERTISEMENT

Grupele Champions League. Este visul nostru, iar orașul și toată lumea din jurul echipei merită asta. Îl asigur că voi fi lângă el, pentru a-și construi echipa exact cum dorește, ca să reușim”, a transmis Neluțu Varga, potrivit Prosport.

Decizia pe care o regretă Neluțu Varga

Finanțatorul campioanei CFR Cluj este convins că a luat o decizie greșită, în vară, atunci când l-a instalat pe banca echipei pe Marius Șumudică.

ADVERTISEMENT

”Ultimul meci (victoria cu Jablonec 2-0 – n.r.) a arătat că dacă el era din vară la echipă, astăzi am fi avut o altă satisfacție. Sunt convins.

Trebuie să acceptăm faptul că nu ne-am calificat, chiar dacă este greu. Dar vreau să spun că nu mi-am pierdut încrederea în Dan. 

Programul clubului, proiectul pe care l-am făcut, inclusiv academia care se va face, toate sunt realizate exclusiv în urma înțelegerii pe care am avut-o cu Dan, când s-a întors la CFR”, a mai spus patronul CFR-ului.

ADVERTISEMENT