Sport

Dan Petrescu explică evoluția modestă a campioanei CFR Cluj în meciul cu Inter d’Escaldes: ”Căldură, nu prea respirai, era vânt”

CFR Cluj s-a calificat în turul 3 al Conference League după un meci modest în returul cu Inter d'Escaldes 1-1. Dan Petrescu a explicat motivele evoluției sub așteptări a echipei campioane.
29.07.2022 | 20:15
Dan Petrescu explica evolutia modesta a campioanei CFR Cluj in meciul cu Inter dEscaldes Caldura nu prea respirai era vant
Dan Petrescu și CFR Cluj au un început de sezon complicat. Campioana României nu a convins în niciun meci disputat în această vară. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Campioana României, CFR Cluj, a început neconvingător noul sezon fotbalistic. Eliminată încă din primul tur din Liga Campionilor, feroviarii s-au chinuit în returul cu Inter d’Escaldes, pe care a eliminat-o totuși, grație victoriei din tur, 3-0 la Cluj.

Dan Petrescu a vorbit despre condițiile ”greu de suportat” din Andorra

După succesul la scor de neprezentare din manșa întâi a turului 2 preliminar din Conference League, 3-0 la Cluj, campioana CFR s-a făcut de râs în Andorra unde a fost condusă de modesta Inter d’Escaldes.

ADVERTISEMENT

Feroviarii au încheiat în cele din urmă la egalitate jocul și au acces în următoarea rundă a Conference League. Dan Petrescu a detaliat condițiile grele în care s-a disputat jocul.

”Și dus şi întors a fost greu: 10 ore dus, 10 ore întors. Nu e uşor. A fost cea mai lungă deplasare în Europa pe care am avut-o. În Kazahstan a fost cea mai lungă, dar atunci ne-am dus 5 ore la hotel şi a fost ok.

ADVERTISEMENT

A fost o deplasare lungă, grea, o zonă frumoasă, căldură, nu prea respirai, era vânt. Nu a fost uşor, dar cel mai important este că ne-am calificat. Asta contează.

Ei s-au bazat foarte mult pe meciul de acasă. Acum văd şi ei cât de greu e să joci pe două fronturi”, a explicat Petrescu, în conferința de presă de dinaintea meciului cu CS Mioveni din SuperLigă.

ADVERTISEMENT

Dan Petrescu, înaintea meciului cu CS Mioveni: ”Au 12 jucători peste 30 de ani, cu experiență”

Dan Petrescu nu și-a schimbat discursul nici atunci când s-a referit la următorul duel al feroviarilor, în SuperLigă de această dată. Antrenorul campioanei CFR Cluj a mărturisit că se teme de duelul cu CS Mioveni.

”Anul trecut CFR – Mioveni s-a terminat de două ori 1-0. Meci foarte greu, ştim cine e antrenor, ştim ce joacă! Au făcut și patru amicale 0-0, 0-0, 1-0.

ADVERTISEMENT

E o echipă imprevizibilă, care nu are așa mare presiune, se știe că vor să se salveze de la retrogradare, e liniște acolo. Au 12 jucători peste 30 de ani, cu mare experiență. Oricine joacă cu CFR Cluj se motivează și se autodepășește”, a spus Dan Petrescu.

Dan Petrescu așteaptă un atacant din străinătate

CFR Cluj a negociat în ultima perioadă cu Ronaldo Deaconu, dar fostul fotbalist de la Gaz Metan Mediaș a ales să evolueze la o nou promovată din campionatul Poloniei.

Refuzul fotbalistului de a semna cu gruparea ardeleană i-a dat planurile peste cap lui Dan Petrescu. Antrenorul a mărturisit că a cerut conducerii să-i aducă un atacant din străinătate.

”Nu știu ce s-a întâmplat cu Ronaldo Deaconu. Știam că negociază cu clubul nostru, dar nu știam că a plecat în Polonia. Avem nevoie de un jucător de atac.

Din păcate Buș și Birligea nu i-am folosit și nici în următoarea lună nu o să-i putem folosi. 100% avem nevoie de un atacant. Sper să aducem un jucător împrumut. Căutăm un jucător din străinătate”, a spus Petrescu, în aceeași conferință de presă.

Antrenorul CFR-ului speră ca toate echipele din România să se califice în grupele Conference League

Referindu-se la faptul că toate cele patru echipe românești angrenate în competițiile continentale intercluburi s-au calificat în turul 3 preliminar al Conference League, Dan Petrescu a spus că speră ca atât FCSB, Universitatea Craiova, cât și Sepsi Sfântu Gheorghe să se califice în faza grupelor, evident alături de CFR Cluj.

”Cred că toate echipele din România au jucat altfel în deplasările europene, mai greu. Cred că toate echipele din Europa vor să ajungă în grupe, apoi se vor concentra pe campionat. Vor fi multe schimbări în clasament. 

Eu mă bucur dacă am fi toate echipele cât mai sus în Europa. Coeficientul României e cel mai important. Sperăm să adunăm puncte în grupe”, a declarat Dan Petrescu.

ADVERTISEMENT