Fotbal intern

Gică Popescu, amintiri amuzante cu Dan Petrescu: „Striga la mine în toate felurile”

29.04.2019 | 15:53
Gica Popescu amintiri amuzante cu Dan Petrescu Striga la mine in toate felurile

Fostul căpitanul al naționalei, Gică Popescu, este unul dintre fanii fostului său coleg Dan Petrescu. „Baciul” apreciază faptul că antrenorul lui CFR Cluj caută mereu să câștige și vorbește despre calitățile pe care le are ca tehnician. Asta în ciuda faptului că veleitățile lui Petrescu din perioada în care era jucător erau clar ofensive. De altfel, „Baciul” a vorbit și despre perioada în care cei doi erau colegi la națională și în care fostul fundaș dreapta al naționalei avea o libertate deplină în ofensivă.

Gică Popescu, despre stilul de antrenorat al lui Dan Petrescu

Popescu a lăudat faptul că Petrescu este mereu în căutarea victoriei: Dan este un fel de Pochettino, care urmăreşte rezultatul. Nu îl interesează cum obţine rezultatul şi îi place să câştige. Este o persoană care acceptă greu, ca şi Gică de altfel, înfrângerea. Doi antrenori cu filosofii diferite despre fotbal, doi învingători”, a spus „Baciul”.

Întrebat dacă îl miră faptul că Dan Petrescu a ajuns un antrenor atât de defensive, date fiind veleitățile sale ofensive de-a lungul carierei, Gică Popescu a spus: „Eu îl cunosc foarte bine, şi când era jucător la fel era. Şi când jucam la echipa naţională… Da, el era un jucător ofensiv, însă… îmi aduc aminte când jucam la echipa naţională şi plecam înainte. Striga la mine şi mă făcea în toate felurile, până mă întorceam. Spunea, băi, stai în banca ta. Noi îl avem pe Hagi. Luăm mingea, noi ne apărăm, i-o dăm lui Hagi şi trebuie să facă el ceva. Dar el pleca în faţă. El putea pleca, noi trebuia să stăm acolo. Ştiam că asta e calitatea lui numărul 1, jocul ofensiv”, a vorbit Gică Popescu la Telekom Sport.

Dan Petrescu s-a întors în acest an la CFR Cluj . Gică Popescu a vorbit despre stilul său de antrenorat

Dan Petrescu și-a făcut apologia pentru stilul său defensiv

Dan Petrescu a afirmat de mai multe ori că rezultatul său preferat ese 1-0 și că pune rezultatul final mai presus decât spectacolul. Asta cu toate că în cariera de fotbalist, „Bursucul” a fost un fundaș dreapta extrem de implicat în ofensivă. El a jucat în 95 de meciuri în tricoul naționalei, pentru care a înscris 12 goluri. Cele mai importante sunt cele de la Mondialul din SUA 1994, care a adus victoria contra echipei gazde și cel împotriva Angliei, la Mondialul din 1998.