Fotbal intern

Dan Petrescu i-a anunțat pe șefi când pleacă de la CFR Cluj. Detalii de la negocieri. Exclusiv

17.11.2020 | 14:56
Dan Petrescu ia anuntat pe sefi cand pleaca de la CFR Cluj Detalii de la negocieri Exclusiv
Dan Petrescu i-a anunțat pe șefi când pleacă de la CFR Cluj. Detalii de la negocieri. © FOTO: Mircea Rosca / www.SportPictures.ro
ADVERTISEMENT

Dan Petrescu continuă cu CFR Cluj încă o lună, până la terminarea meciurilor din grupa de Europa League și cele de Liga 1 din 2020. Apoi va avea o nouă discuție cu cei din conducere privind ofertele sosite pe adresa sa.

Din informațiile FANATIK, Dan Petrescu a fost foarte aproape să plece de la CFR Cluj imediat după meciul cu FC Argeș, a discutat cu saudiții de la Al Nassr Riad și o decizie finală a fost amânată pentru finalul anului. Atunci se va ști clar dacă Petrescu va mai continua sau nu la CFR Cluj și în 2021.

ADVERTISEMENT

Dan Petrescu a amânat decizia plecării de la CFR Cluj la Al Nassr pentru finalul anului. Ce le-a transmis saudiților

Dan Petrescu mai are contract cu CFR Cluj până în vara lui 2022. Ultimele evenimente de la echipa campioană, cu probleme de efectiv din cauza accidentărilor și a infectărilor cu Covid, l-au adus pe Petrescu în pragul crizelor de nervi.

La puțin timp după eșecul de pe teren propriu cu Gaz Metan Mediaș, 1-2, iritat și de deciziile contra echipei sale ale brigăzii conduse de Găman, Petrescu a anunțat că-și dă demisia după meciul de la Roma. A fost 0-5 pe „Olimpico”, a urmat victoria de serviciu din Liga 1, de la Pitești, apoi se aștepta decizia „Bursucului”.

ADVERTISEMENT

Acesta a solicitat câteva zile de odihnă, precizând că vrea să plece fără scandal de la CFR Cluj. Bineînțeles, dacă va fi să plece. În zilele de după meciul din Trivale, FANATIK a aflat că Petrescu a fost pus la curent de către agenții săi cu toate detaliile ofertei de la Al Nassr Riad. Răspunsul tehnicianului a fost clar: dacă mai e dorit de către arabi la finalul lui 2020, se așează la negocieri. Încă o lună și ceva va fi sigur antrenorul lui CFR Cluj!

Arabii de la Al Nassr Riad i-au transmis lui Dan Petrescu că, momentan, sunt dispuși să-l aștepte câteva săptămâni

Astfel că, așa cum a anunțat site-ul nostru la mijlocul săptămânii trecute, Dan Petrescu s-a întors la antrenamentele echipei campioane. A avut și o discuție cu patronul Neluțu Varga, căruia i-a promis că nu pleacă de la CFR Cluj până se termină acest an calendaristic.

ADVERTISEMENT

A decis să pregătească meciurile pe care CFR Cluj le mai are în grupa de Europa League, mai ales că și-ar dori foarte mult să-și revanșa în fața Romei după cel mai drastic eșec european din carieră. Vrea să vadă și cum se va descurca CFR Cluj în Liga 1 până la finalul anului, mai ales că în decembrie, în decurs de 8 zile, joacă acasă și cu FCSB, și cu Craiova, contracandidatele la titlu.

Iar când vine pauza în fotbalul românesc, Petrescu e dispus să reia negocierile cu Al Nassr. Mai ales că saudiții i-au transmis că, momentan, sunt dispuși să-l mai aștepte pe antrenor câteva săptămâni pentru a-și clarifica situația în România.

ADVERTISEMENT

„Ofertele pentru mine sunt foarte multe, dacă aș pleca vreau să ne strângem mâna și să rămânem amici. Dacă plec, vreau să o fac într-un mod amical, fără scandal. Acum am nevoie de o pauză și am să mă gândesc ce e mai bine pentru ambele părți. Campania de transferuri m-a supărat cel mai mult” – Dan Petrescu, CFR Cluj, acum 10 zile

Oferta lui Al Nassr pentru Dan Petrescu rămâne la fel: salariu de 2,5 milioane de euro, plus clauza cu CFR Cluj!

Ceea ce FANATIK a anunțat că i-au propus cei de la Al Nassr lui Dan Petrescu rămâne în picioare. Este vorba despre un salariu de 2,5 milioane de euro anual, dar, foarte important, și plata clauzei de reziliere a contractului cu CFR Cluj.

Această clauză, din informațiile noastre, nu este atât de „astronomică” cum e vehiculată în ultima vreme, nu este de ordinul milioanelor de euro, ci de doar 500.000 de euro. Deci nu ar fi un efort financiar deosebit pentru Al Nassr, mai ales dacă-l dorește neapărat pe Dan Petrescu.

Iar până la reluarea negocierilor amânate pentru finalul anului, Al Nassr, cu portughezul Rui Vitoria pe bancă, încearcă să mai redreseze situația din campionat. A câștigat în ultima etapă acasă, 2-0 cu Al-Quadisia, formația unde a ajuns recent Mihai Bordeianu, fostul elev al lui Petrescu.

Au fost primele puncte, după 4 runde, ale vicecampioanei la zi a Arabiei Saudite, pentru care urmează, pe 23 noiembrie, derby-ul în deplasare cu campioana Al Hilal, antrenată de Răzvan Lucescu.

  • 30.000 de euro lunar este contractul lui Dan Petrescu la CFR Cluj, care are bonusuri consistente pentru titlu și cupele europene
  • 3 puncte este distanța în acest moment dintre campioana CFR Cluj și cele două formații din fața sa, FCSB și Craiova, pe care le va întâlni la Cluj pe 12 și 20 decembrie 2020
ADVERTISEMENT