Sport

Dan Petrescu îi e dator lui Gigi Becali! Patronul FCSB l-a deturnat pe Dawa din drumul spre CFR Cluj și ardelenii au tras lozul câștigător

Gigi Becali a decis să îl transfere pe Dawa, după ce a aflat că fundașul central negociază cu CFR Cluj. Dan Petrescu l-a adus însă pe Yuri Matias și a tras lozul câștigător.
04.11.2022 | 10:00
Dan Petrescu ii e dator lui Gigi Becali Patronul FCSB la deturnat pe Dawa din drumul spre CFR Cluj si ardelenii au tras lozul castigator
Yuri Matias a reușit nu mai puțin de 4 goluri importante pentru CFR Cluj și a costat aproape de 4 ori mai puțin decât Joyskim Dawa. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Dawa a dus-o pe FCSB de la agonie la extaz în meciul cu Anderlecht din Conference League, iar fundașul central este unul dintre punctele slabe ale echipei lui Nicolae Dică.

Joyskim Dawa, deturnat în ultima clipă de Gigi Becali din drum spre CFR Cluj

Gigi Becali l-a dorit cu insistență pe Joyskim Dawa și a plusat multe peste oferta de 100.000 de euro a celor de la CFR Cluj. Transferul în valoare de 350.000 de euro a fost anunțat de FANATIK.

ADVERTISEMENT

Patronul FCSB a dezvăluit că faptul că jucătorul a fost dorit de CFR Cluj l-a făcut să acționeze pe repede-nainte, chiar dacă stoperul era și în vizorul celor de la Universitatea Craiova: „Îmi pare rău de Mihai Rotaru, dar nu puteam să dormim amândoi pe noi. Eu l-am lăsat pe Mihai trei săptămâni să se miște, dar nu s-a mișcat și era să ne «frigem» amândoi.

Aseară, finul Vulturar (n.r. impresarul Florin Vulturar) m-a sunat să îmi spună că Dawa e în negocieri cu CFR, iar eu i-am spus clar că nu aș vrea să mă bag peste Rotaru.

ADVERTISEMENT

Mi-a zis că impresarul lui era deja prin Cluj. Atunci am zis să le-o fac ălora de la CFR cu tot riscul că se supără Rotaru pe mine. Decât să ne «ardă» CFR pe amândoi, atunci am zis să intru eu pe fir cu orice risc. Dacă nu îmi spunea finul Vulturar, Dawa era acum la CFR”, a declarat la acel moment Gigi Becali.

Dawa, criticat în premieră de Gigi Becali după meciul cu Anderlecht: „M-am convins și de el!”

Gigi Becali consideră că s-a păcălit cu transferul lui Joykim Dawa și l-a criticat pentru prima oară, deși internaționalul camerunez a marcat egolul egalizator la Bruxelles.

ADVERTISEMENT

„M-am convins și eu de Dawa, deși i-am luat apărarea. Mi-a plăcut de Dawa în primele meciuri, mi-a plăcut de Malcom în primele meciuri, dar când primesc statutul de vedetă, de titulari nu se mai concentrează la maxim. Așa a fost și cu Vînă de la Craiova, în primele meciuri ziceam că l-am adus pe Maradona”, a spus patronul FCSB, la Digi Sport.

Dan Petrescu a dat lovitura cu Yuri Matias, un jucător adus de la Gaz Metan Mediaș cu doar 100.000 de euro

Dan Petrescu a profitat de problemele financiare de la Gaz Metan Mediaș și l-a adus pentru 100.000 de euro pe stoperul brazilian Yuri Matias, mutare anunțată de FANATIK.

ADVERTISEMENT

În iarnă a jucat mai puțin și părea că CFR Cluj l-a pierdut pe Dawa și s-a păcălit și cu Yuri, pe care putea să îl transfere gratis de la Gaz Metan peste doar câteva zile.

Cu toate acestea, în acest sezon fundașul central de 27 de ani a devenit jucător de bază la campioana României și titular incontestabil: 22 de meciuri și goluri extrem de importante.

Yuri Matias, goluri decisive pentru CFR Cluj. Reușita cu Ballkani i-a ținut pe ardeleni în cărți la calificarea în „primăvara” europeană

Yuri Matias a marcat în prelungiri în Kosovo și le-a adus celor de la CFR Cluj un punct cu Ballkani, care s-a dovedit a fi decisiv în economia calificării în „primăvara” europeană.

Fundașul central a reușit apoi să închidă tabela și în meciul cu Slavia Praga, când a marcat golul de 2-0 și a securizat victoria uriașă a ardelenilor.

Yuri a adus victoria în meciul cu Rapid din prima etapă și a mai marcat un gol important pentru echipa lui Dan Petrescu în meciul cu Sepsi Sfântu Gheorghe câștigat cu 2-1. Brazilianul a pus cireașa pe tort și în derby-ul cu Universitatea Cluj din SuperLiga, când a dat o pasă de gol.

Cota lui Yuri Matias aproape s-a dublat după transferul la CFR Cluj

Yuri Matias era evaluat la 650.000 de euro în momentul în care a plecat de la Gaz Metan Mediaș în februarie 2022.

Ajuns la 36 de meciuri în tricoul lui CFR Cluj, cota jucătorului aproape s-a dublat și a ajuns la 1.200.000 de euro, iar jucătorul se află la apogeul carierei.

Conform unor clauze din contract, CFR Cluj ar putea să mai achite încă 50.000 pentru bonusuri de performanță defunctei Gaz Metan Mediaș, o sumă infimă însă ținând cont de afacerea excelentă pe care au făcut-o Neluțu Varga și Dan Petrescu.

  • 350.000 de euro e a plătit Gigi Becali pentru Joyskim Dawa, iar Valeriu Iftime mai poate încasa 50.000 de eur0
  • 100.000 de euro a costat-o pe CFR Cluj transferul lui Yuri Matias, la care s-ar mai putea adăuga 50.000 de euro

  • Cota BETANO pentru FCSB: 3,40 este cota pentru „2 solist” la FCSB – Rapid. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT