Fotbal intern

Dan Petrescu îl propune pe Ianis Hagi la Ajax. “Poate să joace oriunde!” Cum l-a impresionat atacantul

18.04.2019 | 16:51
Dan Petrescu il propune pe Ianis Hagi la Ajax Poate sa joace oriunde Cum la impresionat atacantul

Ianis Hagi este unul dintre cei mai curtați jucători din Liga 1 Betano, iar Dan Petrescu îl propune pe atacantul Viitorului la Ajax Amsterdam, echipa care a făcut senzație în Champions League și a reușit să se califice în semifinale după ce a eliminat-o pe Juventus Torino. “Bursucul” a explicat și de ce crede că internaționalul român ar putea să se impună la formația din Olanda.

Dan Petrescu îl propune pe Ianis Hagi la Ajax

“Anul trecut, când am fost în România tot sezonul, am spus și am repetat că cel mai bun din campionat a fost Ianis Hagi. Acum, în campionatul ăsta, nu l-am văzut, pentru că nu am fost aici. Dar de când m-am întors, căd că face diferența meci de meci. Nu cred că există o echipă la care să nu poată să joace, nu cred.

Și la Ajax poate să joace, oriunde. Are tot, are dreptul, are stângul, are caracter, e crescut bine, educat, deci nu văd ce nu ar avea. Are și viteză de execuție, poate să joace oriunde, trebuie doar să aibă un antrenor care să aibă încredere în el”, a spus Dan Petrescu într-o conferință de presă susținută înaintea meciului pe care CFR Cluj îl va juca împotriva celor de la Sepsi OSK.

Dan Petrescu în timp ce urmărea meciul dintre CFR Cluj și FCSB
Dan Petrescu în timp ce urmărea meciul dintre CFR Cluj și FCSB

Și Gică Hagi îș vrea pe Ianis la Ajax

Ajax Amsterdam se află pe lista echipelor din Europa care s-au interesat de serviciile lui Ianis Hagi, alături de Sevilla, Girona, Anderlecht și Standard Liege. Și Gică Hagi este de acord că fiul său ar putea să facă o figură frumoasă dacă ar ajunge la Ajax Amsterdam. “Ar fi extraordinar ca el să ajungă acolo și cred că ar face față. Cred că Ianis poate să facă față la nivel foarte mare. Are mintea cât noi toți aici, deci e inteligent și are personalitate. E Xavi de România, stilul de joc, am crezut în el și i-am dat oportunitate”, a spus Gică Hagi.

Dacă ar prinde un transfer la Ajax Amsterdam, atunci Ianis Hagi ar fi din nou coleg cu Răzvan Marin. Fotbalistul lui Standard Liege va ajunge la gruparea din Olanda în vară, după ce Ajax a plătit 12,5 milioane de euro în schimbul transferului său.