Sport

Dan Petrescu, în formă maximă înainte de Voluntari – CFR Cluj: „Se spun despre mine numai lucruri rele, că nu îmi plac jucătorii tineri”. Video

Dan Petrescu (55 de ani), antrenorul lui CFR Cluj, acuză înainte de meciul cu FC Voluntari. S-a plâns de lista prea scurtă pentru jucători, terenuri, program sau arbitraj.
28.01.2023 | 17:07
Dan Petrescu in forma maxima inainte de Voluntari  CFR Cluj Se spun despre mine numai lucruri rele ca nu imi plac jucatorii tineri Video
CFR Cluj a revenit pe primul loc în SuperLiga și are 2 puncte peste Farul, Sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

CFR Cluj e pe val după victoria în fața liderului Farul și a revenit pe primul loc în SuperLiga. Dan Petrescu și-a spus din nou ofurile în conferința de presă înainte de meciul din deplasare cu Voluntari.

Dan Petrescu se teme de programul infernal al lui CFR Cluj: „Avem niște meciuri incredibile”

Petrescu consideră că victoria împotriva lui Hagi a fost vitală pentru CFR Cluj, care va avea un calendar extrem de încărcat: „Am dat greș în ultimul meci din an, pentru că am fi iernat pe primul loc și era altceva. Avem niște meciuri incredibile acum care vin: Voluntari, FCSB, Craiova, două meciuri cu Lazio, derby cu U Cluj. Rezultatul ăsta ne-a ajutat foarte mult pentru moral”.

ADVERTISEMENT

Antrenorul campioanei României i-a lăudat în exces pe ilfoveni: „La experiența pe care o am, orice meci e greu, dar tot timpul e mai greu să joci cu un adversar sub presiune, care a pierdut ultimul meci. Mi-e teamă de Ciobotariu și echipa lui: Nemec, Rață. Au vreo 14 jucători de echipa națională”.

Dan Petrescu a explicat de ce Deac a lipsit la meciul cu Farul: „Ciprian Deac era accidentat, cum să nu prindă echipa. Nici n-a fost pe bancă. S-a antrenat separat și acum a revenit la echipă. 

ADVERTISEMENT

Acuma vine la șapte dimineață că s-a accidentat și pleacă la cinci. Cred că stă șapte ore în sală. E un profesionist fantastic, dar și exagerează. Poate de-asta a și venit această accidentare”, a spus „Bursucul” despre veteranul echipei și unul dintre cei mai importanți jucători.

Petrescu, explicații despre plecările de la CFR și transferurile pe care le mai așteaptă: „Dacă aveam voie jucători mai mulți sigur nu plecau atâția”

Dan Petrescu consideră că toate echipele din play-off au posturi dublate și pot alinia fără probleme un alt prim unsprezece de la un meci la altul: „Mă amuză când mă uit la meciuri. CFR are un lot numeros, valoros, dar toate au două echipe! Nu doar noi. E clar că dacă aveam voie jucători mai mulți sigur nu plecau atâția. Deja după primele două meciuri avem două accidentări. Jucăm încă 21 de meciuri și avem nevoie de mai mulți jucători. Vor fi multe absențe în retur și cu suspendările”.

ADVERTISEMENT

Tehnicianul a vorbit și despre problemele de lot pe care le are înainte de meciul cu Voluntari: „Birligea și Petrila s-au antrenat mai puțin și ei sunt jucătorii Under. Deac a început antrenamentele, iar Camora și Kolinger sunt buni de joc. Billong s-a accidentat și el la antrenament”.

Dan Petrescu și-ar mai dori un jucător, însă va trebui să dea afară pe cineva pentru a-l putea înregistra la LPF: „Cred că maxim mai vine un jucător și mai pleacă unul care nu va fi pe listă. Dacă mai vine cineva, trebuie să plece un jucător”.

ADVERTISEMENT

Cristi Manea este unul dintre cei mai în formă jucători ai lui CFR Cluj, iar Petrescu e convins că poate juca la un nivel și mai înalt: „Manea a jucat mereu bine și nu a avut probleme cu mine antrenor. A prins mai mult curaj și a marcat goluri. Să nu-l deochem. Sper să îl țină această formă și pentru echipa națională. Cred că merită să ajungă într-un campionat puternic”.

Dan Petrescu, despre transferul iernii la CFR Cluj: Krasniqi: „Să dai gol și pasă de gol la debut cu echipa de pe primul loc…”

FANATIK a anunțat transferul lui Ermal Krasniqi la CFR Cluj, iar fostul jucător al lui Ballkani a impresionat în meciul cu Farul: „Krasniqi m-a surprins că s-a adaptat foarte repede. Să dai gol și pasă de gol  la debut cu echipa de pe primul loc… Pe mine nu m-a surprins deloc, doar că a avut impactul ăsta. Vreau mult mai mult de la el și sunt convins că el va face diferența dacă va fi sănătos. 

Când am făcut egal cu Ballkani toată lumea râdea de noi și eu eram fericit că am scos un punct. O să vină și Kosovo peste noi, națională și o să vedeți ce important a fost egalul ăla acolo”.

Dan Petrescu, mesaj pentru contestatari: „Am avut cu Farul echipă cu medie de vârstă mai mică decât ei”

Dan Petrescu le răspunde celor care îi reproșează că nu agreează jucătorii tineri: „Cred că am avut cu Farul echipă cu medie de vârstă mai mică decât ei. Cred că am avut unul dintre cele mai tinere atacuri din Liga 1 cu Petrila și Yeboah. Se spun despre mine numai lucruri rele, că nu îmi plac jucătorii tineri. Dacă sunt fotbaliști îi bag!”.

Antrenorul campioanei României are un mesaj și pentru cei care îl consideră un tehnician defensiv: „Sunt defensivist? Ne-am apărat noi cu Farul?! Eu le zic să atacăm. Mie nu-mi place să pasăm la noi în teren să pierdem timpul și să luăm gol. E mai bine să ataci decât să te aperi. Care e scopul paselor astea? Numai dacă antrenezi un club mare dar nici acolo nu trebuie să exagerezi. Nu-mi place să ne retragem, dar dacă adversarul te face?”.

Starea proastă a terenurilor din SuperLiga e un alt aspect care îl îngrijorează pe Dan Petrescu: „A fost o surpriză negativă. Nu mă așteptam să arate așa gazonul. Aici merită felicitări conducătorii și mă bucur că au schimbat terenul. La U Cluj m-a surprins sincer, dar nici vremea asta nu ne ajută. Au început ninsorile și frigul, dar trebuiau să fie pregătiți. Și noi ar trebui să fim ajutați de oraș. E foarte greu în ziua de azi să ai un buget. Sunt multe cheltuieli”.

Petrescu a fost scandalizat și de arbitrajul de la meciul U Cluj – Rapid, „șepcile roșii” fiind private de un penalty clar: „De ce am mai pus VAR-ul dacă nu ne uităm la el?! Eu aș vrea dacă aș fi ar fi arbitru să mă uit eu. La noi cu Rapid nu a fost la fel? Nu înțeleg de ce nu comunică mai bine. Eu nu i-aș asculta pe cei din camera VAR. Te duci și te uiți de cinci ori! 

ADVERTISEMENT