Premier League

Dan Petrescu, în topul fundașilor golgheteri din Premier League. Pe ce loc e antrenorul lui CFR Cluj

20.10.2020 | 17:10
Dan Petrescu in topul fundasilor golgheteri din Premier League Pe ce loc e antrenorul lui CFR Cluj
Dan Petrescu rămâne unul dintre cei mai buni fundași din istoria fotbalului românesc, cifrele înregistrate, mai ales în perioada Premier League, vorbind de la sine. Sursa foto: Twitter Chelsea FC
ADVERTISEMENT

Dan Petrescu rămâne unul dintre cei mai buni fundași din istoria fotbalului românesc, cifrele înregistrate, mai ales în perioada Premier League, vorbind de la sine.

Antrenorul lui CFR Cluj a fost inclus în topul apărătorilor din Anglia cu cele mai multe goluri marcate.

ADVERTISEMENT

Tehnicianul în vârstă de 52 de ani este pe locul 9 în ierarhia fundașilor cu cele mai multe goluri marcate în primul eșalon fotbalistic englez.

Dan Petrescu se numără printre fundașii cu cele mai multe goluri marcate în istoria Premier League. Topul e condus de un alt fost fotbalist al lui Chelsea

Dan Petrescu a înscris 23 de goluri în Premier League în cele 215 meciuri pe care le-a jucat pentru Chelsea, Sheffield Wednesday, Bradford City și Southampton. Petrescu a marcat același număr de goluri precum Joleon Lescott, dar fostul căpitan al lui City e sub antrenorul lui CFR Cluj deoarece are mai multe meciuri jucate, 332.

ADVERTISEMENT

Fostul fundaș dreapta și-a petrecut în Anglia nu mai puțin de opt ani din cei 18 de carieră. „Bursucul” este depășit de nume grele din istoria fotbalului.  Fundași precum John Terry, Leighton Baines, Garry Cahill, William Gallas sau Julian Dicks se pot lăuda că au marcat de mai multe ori decât Dan Petrescu.

Top 10 fundași golgheteri în Premier League

  1. John Terry – 41 de goluri, 492 de meciuri
  2. David Unsworth – 38 de goluri, 360 de meciuri
  3. Leighton Baines – 32 de goluri, 463 de meciuri
  4. Ian Harte – 28 de goluri, 280 de meciuri
  5. Gary Cahill – 27 de goluri, 374 de meciuri
  6. Steve Watson – 26 de goluri, 251 de meciuri
  7. William Gallas – 25 de goluri, 321 de meciuri
  8. Julian Dicks – 24 de goluri, 134 de meciuri
  9. Dan Petrescu – 23 de goluri, 215 meciuri
  10. Joleon Lescott – 23 de goluri, 332 meciuri
ADVERTISEMENT

Dan Petrescu se află totodată și în topul apărătorilor din Premier League care au dat cele mai multe assist-uri. În această ierarhie, antrenorul în vârstă de 52 de ani se situează pe poziția a cincea.

„Bursucul” a oferit 33 de pase de gol pe prima scenă fotbalistică din Anglia, el fiind întrecut la acest capitol de nume grele precum Gary Neville (35), Andy Hinchcliffe  (36), Ian Harte (36), Graeme Le Saux (44) şi Leighton Baines (53).

ADVERTISEMENT

În schimb, la acest capitol, Dan Petrescu le este superior unor alți fundași celebri, Ashley Cole (31) sau John Arne Rise (30).

ADVERTISEMENT
Tags: