Sport

Dan Petrescu, în zodia norocului! Meciuri extrem de importante tranșate de CFR Cluj în prelungiri

CFR Cluj a reușit să câștige nu mai puțin de trei meciuri importante în prelungiri, iar norocul lui Dan Petrescu a devenit deja proverbial.
06.10.2022 | 10:07
Dan Petrescu in zodia norocului Meciuri extrem de importante transate de CFR Cluj in prelungiri
Dan Petrescu s-a apropiat cu CFR Cluj la doar 1 punct de podium și are 2 meciuri mai puțin disputate. Sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

CFR Cluj a reușit victoria în meciul cu Petrolul Ploiești în prelungiri, după golul lui Cristi Manea, iar pentru echipa lui Dan Petrescu e deja o tradiție să câștige meciuri importante după minutul 90.

Norocul proverbial lui Dan Petrescu! Marile victorii ale lui CFR Cluj din acest sezon au venit pe final de meci

Echipa lui Dan Petrescu a debutat în noul sezon cu o victorie extrem de importantă în fața Rapidului, scor 1-0, după ce Alexandru Albu a ratat un penalty în minutul 90+8!

ADVERTISEMENT

După acel meci, antrenorul lui CFR Cluj a făcut o declarație care avea să anunțe „profetic” victoriile dramatice obținute de CFR Cluj în SuperLiga, dar mai ales în Conference League. „Bursucul” acuza ghinionul echipei sale: „Antrenez de vreo 23 de ani, dar ce s-a întâmplat în ultimele patru meciuri de la CFR Cluj, nu s-a mai întâmplat. Să iei atâtea goluri pe final. Armenii nu au avut niciun şut şi dau gol la primul pe spaţiul porţii”.

Petrescu a continuat însă și a mai spus ceva ce astăzi poate fi interpretat de unii aproape ca o profeție: „Numai în pielea noastră să nu fi. Cred că s-a sucit norocul. O să fie greu cu noi de acum încolo. Să se ferească de noi că e grea. O să fim foarte norocoşi. O să vedeţi că se întoarce norocul pentru noi. O să dăm la orice şut gol şi adversarul nu o să o poată băga în aţe”, spunea antrenorul la finalul meciului cu Rapid din prima etapă.

ADVERTISEMENT

Și de atunci soarta chiar a fost alături de Dan Petrescu. Eliminat rușinos din preliminariile Champions League de Pyunik Erevan, CFR Cluj s-a salvat de la o eliminare surprinzătoare din cupele europene.

Dan Petrescu i-a băgat în buzunar lui Neluțu Varga milioanele de euro după golul din prelungiri al lui Cvek cu Maribor

CFR Cluj s-a calificat dramatic în grupele Conference League, în ultimele secvențe ale partidei cu Maribor, după ce în tur scorul a fost 0-0 în Slovenia.

ADVERTISEMENT

Lovro Cvek marca din foarfecă un eurogol în minutul 94, iar Dan Petrescu îi băga în buzunare lui Neluțu Varga 7,6 milioane de euro pentru calificarea în faza grupelor.

Și seria de goluri marcate în prelungiri a continuat și în grupele Conference League, în fața kosovarilor de la Ballkani. Ardelenii au reușit să evite o înfrângere rușinoasă cu un gol reușit de Yuri Matias în minutul 90+1! O nouă umilință i-ar fi putut semna cu siguranță sentința lui Dan Petrescu, de care Neluțu Varga deja începuse să se îndoiască.

ADVERTISEMENT

CFR Cluj a reușit să obțină 8 puncte și o calificare în grupele Conference League în ultimele secvențe ale partidelor

CFR Cluj a mai primit o mână de ajutor și din partea adversarilor din SuperLiga. Ardelenii și-au securizat norocos victoria cu Universitatea Craiova, după autogolul lui Valerică Găman în minutul 28 și care a rupt echilibrul partidei. O nouă victorie pentru CFR Cluj.

Petrolul Ploiești este ultima victimă a finalurilor dramatice ale echipei lui Dan Petrescu. Fără șut pe poartă până în minutul 70, pe un teren greu, îmbibat cu apă, CFR Cluj a reușit o victorie nesperată și s-a apropiat la doar un punct de locul trei, ocupat de Hermannstadt.

Astfel, Dan Petrescu ar putea trece pe primul loc în SuperLiga în acest moment, dacă va câștiga și cele două restanțe cu Hermannstadt și FCSB.

„Pentru mine victoria e importantă, nu contează în ce minut vine și cum vine” – Dan Petrescu, la finalul meciului CFR Cluj – Petrolul

  • 8 puncte și o calificare în grupele Conference League a reușit să obțină Dan Petrescu în prelungirile partidelor în acest sezon
ADVERTISEMENT