Fotbal international

Dan Petrescu, încântat că a lucrat cu Denis Alibec: ”N-am observat nicio figură, nicio fiță”

26.02.2021 | 09:15
Dan Petrescu incantat ca a lucrat cu Denis Alibec Nam observat nicio figura nicio fita
ADVERTISEMENT

Antrenorul Dan Petrescu, care tocmai și-a reziliat înțelegerea cu Kayserispor, s-a arătat încântat că a putut lucra chiar și pentru o scurtă perioadă cu Denis Alibec și a anunțat când va reveni atacantul pe teren după accidentarea suferită.

În luna ianuarie, fostul jucător al Astrei Giurgiu s-a accidentat în zona inghinală în timpul unui meci cu Istanbul Bașakșehir și a fost operat în Spania.

ADVERTISEMENT

Tehnicianul român a dezvăluit că demisia sa de la Kayserispor vine după ce în viața personală a apărut o problemă care îl împiedică să mai antreneze pentru moment.

Denis Alibec, lăudat de Dan Petrescu

La întorcerea în țară, după ce și-a reziliat de comun acord înțelegerea pe care o avea cu turcii, Dan Petrescu a avut numai cuvinte frumoase pentru atacantul Denis Alibec, deși nu l-a avut la dispoziție decât pentru un singur meci.

ADVERTISEMENT

”Alibec, de patru luni e accidentat, cel mai bun jucător, sigur. L-am antrenat doar un meci și a dat două goluri. Vă dați seama cât de bun e el, eu știam din România asta, că Alibec e cel mai bun jucător din România, cel mai bun atacant, și nu m-am înșelat”, a declarat ”Bursucul”.

”Eu cât am fost acolo n-am observat nicio figură, nicio fiță. Era puțin accidentat, s-a și sacrificat și cred că de-aia s-a rupt. A jucat meciul ăla accidentat împotriva campioanei și și-a dorit foarte mult să joace, să demonstreze”, a mai spus antrenorul.

ADVERTISEMENT

Când va reveni Alibec pe teren

”L-am antrenat foarte puțin, o săptămână, a jucat un meci și s-a rupt. Va mai juca în luna mai, când mai sunt vreo 3-4 meciuri. Alibec are o vârstă, are un contract, eu îmi doresc din tot sufletul să joace măcar 3-4 meciuri pe final și să îi salveze de la retrogradare”, a continuat fostul internațional.

Dan Petrescu este de părere că echipa națională a României va suferi în startul preliminariilor pentru CM 2022 din cauza absenței lui Denis Alibec: ”E o pierdere mare pentru preliminarii, sută la sută, e un jucător de valoare”.

ADVERTISEMENT

Reprezentativa României va debuta în 25 martie în preliminariile CM 2022 cu o partidă pe teren propriu, la Ploiești, cu Macedonia de Nord. Trei zile mai târziu urmează marele duel de pe Arena Națională cu Germania, iar după alte trei zile vine jocul din deplasare cu Armenia.

ADVERTISEMENT