Fotbal intern

Dan Petrescu, ironic după noile măsuri luate de FRF: „Locul 1 din Liga 2 să joace direct în Champions League”

08.08.2020 | 21:57
Dan Petrescu ironic dupa noile masuri luate de FRF Locul 1 din Liga 2 sa joace direct in Champions League
ADVERTISEMENT

Comitetul Executiv al FRF a hotărât, în urmă cu câteva zile, și câteva modificări legate de calificarea în cupele europene. Potrivit noului format al campionatului, formațiile care vor ocupa pozițiile 7 și 8 vor putea să joace în preliminariile Europa League, chiar dacă vin din play-out.

Dan Petrescu, tehnicianul noii și vechii campioane CFR Cluj, consideră că noua regulă este una „penibilă” și „numai în România se poate întâmpla așa ceva”.

ADVERTISEMENT

”Să joace în Europa League o echipă de play-out? Doamne ferește! Așa ceva? Hai să ne lăsăm de fotbal! Doamne ferește! De ce nu face cu echipa din Divizia B barajul? Ne facem de râs cu doi jucători U21, cu toate astea. Doamne ferește! De ce facem noi play-off și mi se iau puncte?”

„Cine a luat Liga 2 să meargă direct în Champions League”, spune ironic Petrescu

„Să facă 18 echipe ca pe vremea noastră. 17 cu 17, 34 de meciuri, și care e mai bună să ia campionatul. Așa vindem noi produsele? Că luăm punctele echipelor? Cine a luat Liga 2 să meargă direct în Champions League. Nu e mai bine așa? Mi se pare penibil. Numai în România se poate așa ceva. Only in Romania. Made in Romania”, a declarat Dan Petrescu la Digisport.

ADVERTISEMENT

Petrescu contestă și ideea înjumătățirii punctelor după sezonul regulat. Antrenorul lui CFR și-ar fi dorit ca Liga 1 să fie formată din 18 echipe și să nu se joace play-off și play-out.

”Se face eforturi ca echipei de pe locul 1 să i se ia punctele, să joace ultimul meci pe terenul locului doi. Se fac toate astea pentru a opri CFR-ul.

ADVERTISEMENT

Fac pariu pe ce vrei: 18 echipe trebuie! Când a luat Unirea Urziceni campionatul, erau 11 echipe care se băteau la campionat. 11! Și acum se vrea fotbal. Uite, la Timișoara, la Galați”, a adăugat Petrescu.

Noua ediție de campionat va începe pe 22 august

Prin noile măsuri adoptate, s-a urmărit ca play-out-ului să i se dea încă o miză. Primele două echipe vor juca un baraj într-o singură manșă. Câștigătoarea va disputa un alt meci contra formației de pe ultimul loc ce permite participarea în Europa, pentru a se ști clubul care va evolua în Europa League sau Conference League.

ADVERTISEMENT

Răzvan Burleanu a declarat că noul campionat va debuta pe 22 august. Acesta va fi format din primele 13 echipe din sezonul 2019-2020, plus nou-promovatele UTA Arad și FC Argeș și una dintre echipele CS Mioveni și Chindia Târgoviște.

Sezonul regulat va avea 30 de etape, cu jocuri tur-retur. La final, primele 6 echipe vor juca în play-off, iar următoarele 10 în play-out.

În play-off jocurile se vor disputa în sistem tur-retur. În play-out se va juca doar într-o singură manșă. Pentru că în play-out vor fi 9 jocuri, cinci formații vor juca un joc în plus pe teren propriu.

ADVERTISEMENT