Dan Petrescu își îndeplinește un vis: „Aș fi foarte fericit! E cel mai bun român”

SPECIAL FANATIK
Cosmin Crăciun   
în Fotbal international
08/01/2021, 13:00
Dan Petrescu își îndeplinește un vis: „Aș fi foarte fericit! E cel mai bun român” SPECIAL FANATIK
Dan Petrescu își îndeplinește un vis: „Aș fi foarte fericit! E cel mai bun român” (sursă foto: sportpictures.eu)

Dan Petrescu o va antrena pe Kayserispor, gruparea turcă pentru care evoluează Denis Alibec, Silviu Lung Jr. și Cristi Săpunaru. „Bursucul” l-a vrut pe Alibec și atunci când o pregătea pe CFR Cluj.

FANATIK a anunțat în exclusivitate transferul lui Alibec la Kayserispor la începutul lunii octombrie, iar vârful îl așteaptă acum pe Dan Petrescu să îi devină în mod oficial antrenor. Ar fi pentru prima oară când cei doi lucrează împreună.

„Bursucul” a vorbit la superlativ despre Alibec, de-a lungul ultimilor ani, însă nu a avut posibilitatea să îl antreneze. S-a vehiculat, în vara lui 2020, că CFR, pe atunci antrenată de Petrescu, ar fi făcut o ofertă pentru atacant. Acesta nu a ajuns, însă, în Gruia.

Visul lui Dan Petrescu de a-l antrena pe Denis Alibec: „Aș fi cel mai fericit antrenor”

În vârstă de 53 de ani, Dan Petrescu este cel mai prolific antrenor pe care l-a avut Liga 1 în ultimii ani. „Bursucul” a reușit să cucerească de trei ori la rând trofeul de campion cu CFR Cluj, însă în toamna anului 2020 a fost îndepărtat de la clubul din Gruia. Înainte de a pleca, Petrescu s-a plâns în repetare rânduri de incapacitatea conducerii de a-i aduce întăririle solicitate. Unul dintre jucătorii la care tehnicianul va visat vara trecută a fost Denis Alibec.

Fostul atacant al Astrei este un fotbalist pentru care Petrescu nutrește sentimente de apreciere de mulți ani. De altfel, în urmă cu aproape trei ani, Dan Petrescu declara că Alibec este cel mai bun atacant nu doar din campionatul intern. Ci cel mai bun atacant român!

„Sper să nu fie în aceeaşi formă ca la ultimul meci. Dacă Alibec e la maximum, toţi ştim că poate să fie cel mai bun vârf din România. Nu numai din campionatul nostru, cel mai bun vârf român”, spunea antrenorul înaintea unui CFR Cluj – FCSB din 2018.

Doi ani mai târziu, în vara lui 2020, CFR Cluj se afla în căutarea unui atacant, după ce George Țucudean anunțase că se retrage definitiv din fotbal, amenințat de probleme cardiace. Dan Petrescu pusese ochii din nou pe Alibec, iar în gsp a apărut informația că CFR ar fi făcut o ofertă de 900.000 de euro pentru atacantul care juca pe atunci pentru Astra Giurgiu. Conducerea fostei campioane a refuzat din start propunerea.

„Am înțeles că Alibec va merge în Turcia. Dacă ar veni la CFR Cluj, cel mai fericit antrenor ar fi Dan Petrescu, iar cel mai fericit jucător ar fi Denis Alibec. Sunt convins că ar ajunge departe cu mine. Dar nu cred că avem banii necesari să-l luăm”, afirmat atunci Dan Petrescu, dezamăgit de faptul că a ratat din nou oportunitatea de a lucra cu atacantul său preferat.

  • 63 de goluri a dat Denis Alibec în 145 de meciuri jucate pentru Astra Giurgiu;
  • 12 goluri în 42 de meciuri a reușit atacantul la FCSB;
  • De 5 ori în 23 de apariții a înscris pentru Viitorul Constanța.

Vor lucra împreună la Kayserispor. Îl revigorează pe Alibec?

Conform presei din Turcia, Dan Petrescu mai are de așteptat foarte puțin timp înainte de a-l avea pe Alibec la dispoziție. Vineri, 8 ianuarie, ar trebui ca cei doi să desfășoare primul antrenament împreună. După doar o zi, va avea loc și prima partidă oficială jucată de Kayserispor cu Dan Petrescu pe bancă. Așadar, totul este doar o chestiune de ore.

Dan Petrescu va prelua o echipă aflată într-o situație critică, în ciuda victoriei cu Denizlispor, din ultima etapă. Kayseri este penultima în clasamentul din Superliga turcă, la egalitate cu formația de pe ultimul loc și la șase puncte de prima poziție sigură din clasament. Nici Denis Alibec nu și-a ajutat echipa în acest sezon. În opt apariții înregistrate în Superligă, vârful adus de la Astra Giurgiu nu a înscris niciun gol! Nici măcar o pasă decisivă nu a oferit atacantul din Mangalia.

Însă trebuie menționat că Alibec a evoluat de foarte puține ori timp de 90 de minute. El a lipsit timp de două săptămâni în noiembrie și decembrie din cauză că s-a infectat cu noul coronavirus, iar apoi a suferit și o accidentare. În Cupa Turciei, în schimb, a marcat un gol în cele două apariții înregistrate.

Dan Petrescu are misiunea de a-l revigora și pe atacantul de 30 de ani, la fel ca pe toți fotbaliștii lui Kayserispor. Turcii au câțiva fotbaliști foarte interesanți în lot, printre care englezul Aaron Lennon, portughezul Manuel Fernandes, francezul Wilfried Kanga, bosniacul Zoran Kvrzic sau brazilianul Pedro Henrique. Cu toate acestea, Kayseri are cel mai slab atac din Turcia, cu doar zece goluri reușite în 16 meciuri!

Pe lângă aceste nume importante, Dan Petrescu va antrena și alți doi fotbaliști cu greutate pentru fotbalul românesc. Este vorba despre portarul Silviu Lung Jr., fost campion cu Astra Giurgiu, dar și Cristi Săpunaru. Fostul rapidist și astral a fost utilizat ca fundaș central în acest sezon și este și căpitanul echipei. Și cu el va lucra Dan Petrescu pentru prima oară.

  • 3 români va avea Dan Petrescu la dispoziție la Kayserispor;
  • 0 goluri a reușit Denis Alibec în opt partide jucate în campionat pentru formația turcă;
  • Aaron Lennon este fotbalistul cu cel mai important nume pe care îl va antrena „Bursucul” la Kayserispor.
Închide ×