Fotbal intern

Dan Petrescu la FCSB?! Decizia controversată care nu-i dă pace lui Gigi Becali! EXCLUSIV

02.05.2019 | 18:42
Dan Petrescu la FCSB Decizia controversata care nui da pace lui Gigi Becali EXCLUSIV

Dan Petrescu este aproape de al doilea titlu consecutiv cu CFR Cluj. Cu trei etape înainte de finalul play-off-ului, campioana en-titre are 5 puncte avans peste locul 2 ocupat de FCSB, plus avantajul obținut la înjumătățire, când nu i s-a rotunjit punctajul în sus la fel ca la roș-albaștri. Situația actuală putea fi alta dacă Gigi Becali îl oferta pe Dan Petrescu la finalul lui 2018, așa cum a fost sfătuit și a și discutat cu apropiații!

Gigi Becali nu l-a ofertat pe Dan Petrescu să vină la FCSB de teamă să nu fie refuzat!

FANATIK a aflat că Gigi Becali a luat în calcul cu foarte puțin timp înainte de plecarea lui Nicolae Dică să-l oferteze pe Dan Petrescu. Acesta terminase sezonul la Guizhou și retrogradase în liga a doua, dar dorea să plece de acolo. Asta, bineînțeles, după ce se punea de acord financiar cu formația chineză.

Becali era convins că dacă l-ar fi adus pe Dan Petrescu ar fi avut șanse foarte mari să ia campionatul. Apropiații patronului de la FCSB dezvăluie că acesta era decis să-l oferteze pe „Bursuc”, dar s-a răzgândit în ultimul moment. „Sincer, eu nu cred că Dan Petrescu se mai întoarce în România. Nici nu-l sun că ne facem de râs și ne refuză! Ce rost are să-l ofertez pentru că oricum nu vine?”. Cam așa suna motivația lui Becali pentru o decizie pe care acum o regretă foarte mult.

Dan Petrescu la FCSB Gigi Becali regretă decizia luată la începutul anului
Dan Petrescu a recunoscut că exista interes pentru el din Liga 1 când încă era sub contract cu Guizhou Hengfeng

Dan Petrescu a lăsat ușa deschisă, dar Gigi îl numise deja pe Mihai Teja la FCSB

La începutul anului 2019, Dan Petrescu a dat câteva declarații în care a confirmat că au fost echipe în Liga 1 care îl doreau antrenor. Nu a dat nume, era vorba și de CFR Cluj care dorea să scape de Toni Conceicao, dar din informațiile FANATIK la urechea sa ar fi ajuns și intenția celor de la FCSB!

Au fost discuții cu niște echipe din Golf, dar și din Liga 1! M-au întrebat dacă m-ar interesa. Cine m-a sunat… i-am spus că nu pot să mă întâlnesc și să vorbim, pentru că am contract. Dacă nu aveam contract, eram dispus să vorbesc cu oricine” – Dan Petrescu

Dar nu a venit telefonul lui Gigi Becali. Acesta, neîncrezător că Petrescu s-ar lăsa convins, l-a numit pe Mihai Teja în locul lui Nicolae Dică, demis după eșecul din decembrie, de pe Arena Națională, cu CFR Cluj, 0-2.

Gigi Becali și Mihai Stoica, foarte surprinși de revenirea lui Dan Petrescu la CFR Cluj pe 22 martie 2019!

FANATIK a dezvăluit în exclusivitate încă din luna februarie, înainte ca Toni Conceicao să fie mazilit de Neluțu Varga și ceilalți șefi de la CFR, că Dan Petrescu este ținta clară a campioanei. Deși interimarul Alin Minteuan a avut victorii pe linie, acesta a fost înlocuit cu Dan Petrescu pe 22 martie 2019, în pauza produsă de debutul naționalei în preliminariile EURO 2020.

Nu am crezut că Petrescu va reveni acum la CFR. În 2005, când am stat o noapte întreagă cu Gigi la Petrescu, încercând să îl convingem să preia Steaua, nu înțelegeam de ce refuza. Spre dimineață i-am pus o întrebare: Dacă am fi terminat pe locul doi, ai fi venit? <În secunda 1>, mi-a zis. Dacă CFR nu va câștiga campionatul, e o problemă. Nu mă așteptam să revină acum la Cluj” – Mihai Stoica, după revenirea lui Petrescu la CFR

Dan Petrescu la FCSB Gigi Becali regretă decizia luată la începutul anului
Mihai Stoica și Dan Petrescu s-au salutat ca doi buni amici la ultima întâlnire, CFR – FCSB 0-0, 14 aprilie 2019

Oficialii celor de la FCSB au fost de-a dreptul șocați de faptul că Dan Petrescu a revenit în acel moment la CFR Cluj. Cu echipa pe primul loc, cu titlul încă neadjudecat, ceea ce ar fi încălcat principiile pe care „Bursucul” le are. Totuși, Dan a venit și a mers pe linia unei explicații lacrimogene: „M-am trezit cu oamenii de la Cluj la ușa casei în Dubai și nu am mai putut să-i refuz?)”

Și Gigi Becali a fost extrem de surprins de revenirea lui Dan Petrescu, lucru confirmat de apropiații săi. Asta pentru că în discursul public patronul FCSB a ales să braveze și să spună cu totul altceva. Cert este că și acum Becali crede că dacă astă-iarnă lua decizia de a-l oferta pe Petrescu, așa cum a fost sfătuit și cum dorea, acum titlul putea ajunge la FCSB, nu tot în Gruia!

Dan Petrescu la FCSB Gigi Becali regretă decizia luată la începutul anului
Gigi Becali pregătește deja viitorul sezon și e în căutatea unui antrenor cu nume!

Am spus că Minteuan e prea norocos și că trebuie să vină altul în locul lui. Ce poate să facă Dan Petrescu mai bine decât cinci victorii la rând, ca Minteuan? Cu Conceicao jucau posesie. Și el era periculos. Mie îmi convine, acum o să arunce mingea în fața și apoi după ea. Cred din nou în titlu acum. Bine, e posibil și să aibă continuitate, dar să vedem. Poate nu s-a arătat pricina anul trecut și se arată acum. Hai să vedem, poate se arată Baba pricina. Nu mă mai îngrijorez atât de tare. Trăiesc după o altă filosofie acum” – Gigi Becali, imediat după revenirea la Cluj a lui Petrescu