Sport

Dan Petrescu laudă Slavia Praga înainte de meciul cu CFR Cluj: „Nu am văzut așa ceva în Europa!”. În ce jucător își pune speranțele. Video

Dan Petrescu a lăudat-o pe Slavia Praga înaintea duelului cu CFR Cluj din grupele Conference League, vorbind și despre jucătorul în care își pune speranțe.
05.10.2022 | 21:55
Dan Petrescu lauda Slavia Praga inainte de meciul cu CFR Cluj Nu am vazut asa ceva in Europa In ce jucator isi pune sperantele Video
Dan Petrescu laudă Slavia Praga înainte de meciul cu CFR Cluj. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Antrenorul campioanei României este de părere că Slavia Praga este singura echipă din Europa care poate aduce în careul adversa 7-8 jucători.

Dan Petrescu laudă Slavia Praga înainte de meciul cu CFR Cluj

Dan Petrescu a lăudat-o pe Slavia Praga înaintea duelului cu CFR Cluj, spunând și care este capitolul la care cehii excelează: „Slavia Praga are o echipă foarte bună, cea mai bună din grupă. În ultimii 3 ani a ajuns în grupele Champions League, în sferturi de finală Europa League și, în sezonul trecut, în sfert de finală în Conference League.

ADVERTISEMENT

În cele 9 meciuri de acasă, au marcat 40 de goluri și au primit 3. 9 meciuri, 9 victorii. Într-un meci amical, cu o echipă care e pe locul 2 în România (n.r. – Rapid) au câștigat cu 7-1”.

Eu și echipa suntem conștienți de valoarea adversarului. Antrenorul lor e de aproape 5 ani la echipă. Joacă un fotbal total, e singura echipă pe care am văzut-o în Europa, în 5 ani, care aduce 7-8 jucători în careul advers. Eu n-am mai văzut asta. E o echipă care face pressing și atacă.

ADVERTISEMENT

De aceea noi trebuie să facem un meci perfect și în faza de apărare și în faza de atac ca să scoatem un rezultat pozitiv.

Chiar dacă avem probleme mari de lot, noi încercăm mâine să facem un meci bun și să scoatem un rezultat pozitiv. Trebuie să prindem o zi fantastică cu toții”, a mai spus Dan Petrescu, în cadrul unei conferințe de presă.

ADVERTISEMENT

Jucătorul de la care Dan Petrescu se așteaptă să facă meciul vieții

Dan Petrescu a continuat și a spus că Simone Scuffet va trebui să facă meciul vieții împotriva Slaviei: „Va trebui să facă meciul vieții Scuffet. Statistica la meciurile lor de acasă e de 25 de șuturi, dintre care jumătate sune pe poartă.

Cu Balkani au avut 29, dar acum sperăm să nu aibă atâtea șuturi și ocazii. Dar avem nevoie ca Simone Scufet să facă un meci fantastic mâine.

ADVERTISEMENT

Toți jucătorii trebuie să se mobilizeze, să dea ce au mai bun. Nu avem ce pierde, ei sunt favoriți, să jucăm mai descătușați”.

„Când dai 40 de goluri în 9 meciuri acasă… asta înseamnă forță. Bat cu 6-0, 7-0, nu știu cine câștigă acum în Europa cu scorurile astea.

Asta e realitatea, asta e statistica, nu spun eu că inventez, și sunt conștient că va fi foarte greu. Mă bucur că poza mea e aici, la stadion, înseamnă că am făcut și eu ceva în fotbal”, a mai spus Dan Petrescu.

„Va fi un meci foarte, foarte greu, sperăm să spargem gheața, dar suntem conștienți că nu va fi ușor împotriva celei mai bune echipe din grupă.

Au un antrenor foarte bun, care lucrează mereu pe atac, atacă și cu fundașii centrali, trebuie să fim pregătiți și concentrați ca să nu primim gol.

Nu considerăm un meci de revanșă, era o competiție diferită și au meritat calificare în Champions League. Sunt jucători cu multă calitate!”, a spus și Mario Camor, căpitanul CFR-ului.

ADVERTISEMENT