Sport

Dan Petrescu, nou atac la șefii lui CFR Cluj: „Eu sunt antrenor, nu patron, nici președinte executiv. Antrenez ce mi se pune la dispoziție!”. Video

Antrenorul campioanei CFR Cluj, Dan Petrescu, a comentat ultimele plecările din tabăra ardeleană. Tehnicianul arată cu degetul către conducere.
30.09.2022 | 18:15
Dan Petrescu nou atac la sefii lui CFR Cluj Eu sunt antrenor nu patron nici presedinte executiv Antrenez ce mi se pune la dispozitie Video
Dan Petrescu este extrem de nemulțumit că nu a fost consultat în privința plecărilor lui Dugandzic, Păun și Betancor. Sursa foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Adi Păun este ultimul jucător care s-a despărțit de CFR Cluj, informație dezvăluită în exclusivitate de FANATIK. Anterior și Jefte Betancor și Marko Dugandzic au fost cedați. Dan Petrescu spune că nu a fost de acord cu transferurile lor.

Dan Petrescu: ”Nu eu decid cine pleacă și cine vine”

Tensiunile dintre Dan Petrescu și conducerea clubului CFR Cluj sunt departe de a se fi stins. Chiar dacă cele două tabere pozează în colaboratorii perfecți, reacțiile tehnicianul trădează o stare de acceptare de ambele părți. Cel mai titrat antrenor din istoria clubului feroviar a dat cărțile pe față la conferința de presă de dinaintea meciului cu Petrolul Ploiești și spune că nu a fost de acord cu plecările amintite.

ADVERTISEMENT

”Dan Petrescu este antrenorul clubului. Dan Petrescu nu este patronul clubului, nu este preşedinte, nu este director executiv. Eu sunt antrenor, antrenez ce mi se pune la dispoziţie. Eu nu am vrut să plece nici Bentacor, nici Dzugandzic, dar eu antrenez ce mi se pune la dispoziție.

Peste tot în lume este la fel. Dacă Păun nu voia să plece, pleca el? Dacă clubul nu voia să îl dea, mai contează ce vrea antrenorul? Antrenorul doar antrenează şi asta voi fi în continuare la CFR Cluj cât mai am contract. Nu are rost să facem speculaţii că Dan Petrescu i-a pierdut prea uşor pe Bentacor sau Dzugandzic.

ADVERTISEMENT

CFR Cluj i-a pierdut. Cuvântul decisiv îl au patronul şi jucătorul. Doar dacă mi se cere părere părerea o spun. Mi s-a spus că am renunţat prea uşor la Dzugandzic. Acolo a fost jucătorul şi clubul, nu Dan Petrescu. Degeaba îl aruncăm pe Dan Petrescu în faţă. Nu eu decid cine pleacă şi cine vine la CFR Cluj. Am încheiat subiectul. Altă întrebare”, a reacționat Petrescu.

Petrescu spune că relația cu patronul Neluțu Varga este mai cordială ca oricând

Antrenorul campioanei a părut vizibil deranjat și atunci când a fost întrebat dacă a avut o discuție decisivă cu patronul Neluțu Varga, după meciul cu FC Argeș, câștigat de feroviari cu 1-0 înaintea pauzei internaționale. Așa cum FANATIK a dezvăluit în exclusivitate, finanțatorul ardelenilor a decis să continue colaborarea cu Petrescu.

ADVERTISEMENT

”Dacă nu vom mai fi în relații bune va fi alt antrenor aici. Hai să vedem ce va fi, sunt aici, înseamnă că totul e bine. Eu cu patronul am avut o relație excelentă, am câștigat campionate.

E ceva unic ce a făcut patronul, relația mea cu el a fost mereu excelentă, chiar dacă s-au mai întâmplat lucruri, dar eu nicăieri în lume nu am avut o relație atât de bună cu un patron”, a spus Petrescu.

ADVERTISEMENT

Ce spune Dan Petrescu de meciul cu Petrolul și când revine Andrei Burcă

CFR Cluj va evolua, sâmbătă, la Mediaș în compania Petrolului, una dintre echipele revelație ale acestui sezon din SuperLiga. Prahovenii sunt pe loc de play-off, însă vin după o serie de două înfrângeri consecutive.

”De data aceasta nu este cazul să folosesc două echipe diferite, pentru că jucăm sâmbătă cu Petrolul și joi în Conference League, avem cinci zile între jocuri. Din păcate trei jucători foarte importanți nu îi avem la dispoziție, Burcă și Bordeianu, ambii accidentați, și Păun a plecat în Israel. Nu mai avem aceleași soluții, multe, cum aveam înainte ca să facem două echipe.  

Am pregătit bine meciul, jucătorii care s-au antrenat au făcut-o foarte bine, singurul lucru care mă deranjează este că nu jucăm acasă, știți problemele cu gazonul. Era altceva dacă jucam acasă, dar era și obligatoriu să schimbăm gazonul, ca să jucăm un fotbal de calitate.

Ei vin după două înfrângeri, noi am câștigat ultimele 3 meciuri și vrem să continuăm pe trendul acesta. Petrolul e surpriza plăcută a acestui campionat, ei și Sibiul. Antrenorul a pus foarte bine echipa în teren, au adus jucători importanți, lideri, Tamaș, Seto, Grozav, au o echipă foarte bună. Meciul va fi decis de un mic detaliu, la fel ca la FC Argeș”, a comentat Petrescu.

Tehnicianul CFR-ului a adăugat că absența lui Andrei Burcă o resimte cel mai tare și că speră ca fotbalistul să fie apt de joc peste cel mult trei săptămâni. Așa cum FANATIK a derzvăluit în exclusivitate, apărătorul s-a accidentat în ultimul meci din Liga Națiunilor.

”Sper ca în două, trei săptămâni Burcă să fie apt de joc, dar va trebui să găsim soluții să-i protejăm mâna, pentru că e vorba de o operație. Nu sunt supărat că s-a accidentat la echipa națională, chiar am văzut faza și am zis bine că nu a pățit nimic, dar de fapt el avea fractură. Cu toate astea a jucat foarte bine, la fel ca și ceilalți din echipă și mă bucur foarte mult”, a declarat Petrescu.

Contestă noul format al Cupei României

Dan Petrescu a comentat și tragerea la sorți a grupelor Cupei României, competiție care din acest sezon are un format nou. Considerat de oficialii FRF mai atractiv, acesta este de neînțeles pentru antrenorul campioanei CFR Cluj.

”Am înțeles că jucăm trei meciuri în deplasare, suntem șase echipe, dar numai trei meciuri jucăm, nu înțeleg, e ceva care nu aș vrea să comentez. Deci jucăm trei meciuri în deplasare, la ce program avem noi exact asta ne mai lipsea.

Dar în ultimii ani am jucat numai în deplasare în Cupa României. Sunt multe lucruri care se întâmplă în România și care nu se întâmplă nicăieri în lume, avem noi ideile noastre, trebuie să mergem înainte.

Nu vom neglija această competiție, vom încerca să câștigăm. Deplasări lungi, pe care nu ni le doream, plus restanțele, se fac vreo 45 de meciuri în șase luni, mi se pare exagerat”, a punctat Dan Petrescu.

ADVERTISEMENT