Sport

Dan Petrescu, discurs fără acoperire după CFR Cluj – FCSB 0-1: ”Istvan Kovacs a decis derby-ul! Nu ai voie să dai roșu”

Campionatul s-a relansat după CFR Cluj – FCSB 0-1. Dan Petrescu îl consideră responsabil pentru eșecul echipei lui pe centralul Istavn Kovacs care l-a eliminat pe Mateo Susic în finalul primei reprize.
17.04.2022 | 23:41
Dan Petrescu discurs fara acoperire dupa CFR Cluj  FCSB 01 Istvan Kovacs a decis derbyul Nu ai voie sa dai rosu
Dan Petrescu a fost un car de nervi la finalul amicalului cu Dinamo Kiev. Antrenorul CFR-ului reclamă delegarea lui Szabolcs Kovacs la centru, fratele lui Istvan Kovacs, și neacordarea a două lovituri de la 11 metri. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

CFR Cluj a fost învinsă de FCSB, pe teren propriu, scor 0-1, iar antrenorul feroviarilor pune tunurile pe arbitrul Istvan Kovacs. Tehnicianul vișiniilor îi impută centralului eliminarea lui Mateo Susic.

Dan Petrescu: ”Nu a fost fault de roșu”

Antrenorul CFR-ului a pregătit derby-ul cu FCSB mergând încă o dată pe ideea unei apărări exacte, în care adversarii să nu aibă nici timp, nici spații să controleze mingea.

ADVERTISEMENT

Campioana CFR Cluj a început bine meciul, dar s-a stins odată cu trecerea timpului, apoi a mizat exclusiv pe apărare după eliminarea lui Mateo Susic din minutul 43, după o intervenție agresivă la Darius Olaru. Aceea a fost faza care a decis derby-ul spune Dan Petrescu, care consideră că jucătorul lui nu trebuia eliminat.

”Meciul a fost decis de o greșeală mare de arbitraj. Nu ai voie într-un derby să dai roșu la o fază ca aceea. Pe urmă a scăpat Petrila în careu și a dat henț, ceea ce nu a fost. Presiunea care a fost pusă s-a văzut pe teren. Arbitrul a decis meciul.

ADVERTISEMENT

Presiunea s-a văzut. Nu sunt supărat pe Susic, nu a fost fault de roșu. Noi am avut faulturi împotriva noastră de 10 ori mai grave. De foarte multe ori arbitrul ne-a dezavantajat și asta mă deranjează”, a spus Dan Petrescu, la finalul partidei.

Vișiniii au făcut, probabil, cel mai slab meci din actuala ediție în Casa Pariurilor Liga 1. Au fragmentat jocul oricum trunchiat de deciziile lui Istvan Kovacs care a fluierat aproape fiecare atingere. Petrescu spune, însă, că nu are ce să le reproșeze jucătorilor.

ADVERTISEMENT

”Nu am ce să le reproșez băieților mei. Ne-am dat autogol, ce să facem. Mergem înainte. Mă gândeam că vor fi greșeli și a fost o greșeală mare. Pentru noi era bun și egalul, pentru ei doar victoria.

Dacă era un egal nu se supăra nimeni. E prima înfrângere în campionat pe teren propriu după foarte multă vreme. Știam că va veni și o criză”, a mai spus Petrescu.

ADVERTISEMENT

Arbitrajul lui Istvan Kovacs, apreciat de Adrian Porumboiu și Dumitru Dragomir

În ciuda acuzațiilor pe care Dan Petrescu i le aduce lui Istvan Kovacs, maniera în care arbitrul sătmărean a condus derby-ul pentrun titlu dintre CFR Cluj și FCSB a fost apreciată de fostul președinte al Ligii profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, și de fostul mare arbitru internațional Adrian Porumboiu.

”Istvan Kovacs a fost impecabil. Faptul că a dat cartonașul roșu imediat, fără comentarii, spune că este un arbitru de Campionatul Mondial. Are sânge în instalație și îmi place de el. Știe meserie”, a spus Dumitru Dragomir, pentru GSP.ro.

”Un joc cu foarte mulți jucători și un singur remarcat, arbitrul. Și-a văzut de treaba lui. Bine, mici inexactități au fost, dar nu ținem cont de ele. A fost preocupat să asigure o desfășurare normală. Și-a văzut de arbitraj”, a declarat și Adrian Porumboiu, pentru GSP.ro.

Dumitru Dragomir a enumerat și câteva dintre atuurile roș-albaștrilor în duelul de la Cluj.

”Puștii ăștia de la Steaua au crescut, în frunte cu Tănase. Au jucat bine, se bagă în contre. Îmi place cum nu s-a pomenit. Oaidă mi-a plăcut mult când a intrat. Îmi pare rău că s-a accidentat Olaru. Târnovanu, portarul, e jucător cu personalitate”, a explicat Dragomir, pentru sursa citată.

Și Adrian Porumboiu a nominalizat trei jucători din tabăra celor de la FCSB, care, în opinia sa, au făcut diferența. Fostul arbitru a mai spus că CFR Cluj a pierdut derby-ul pe mâna portarului Cristi Bălgrădean.

”Aș remarca un jucător de la FCSB, pe Tănase, a fost peste ceilați jucători. Pe CFR nu am recunoscut-o, obosiți, jucători fără chef. Nici FCSB nu a strălucit. Nu știai unde ești dacă veneai pentru prima dată la stadion. Credeai că sunt din ligile secunde. Meci doar pe bubuială, departe de fotbal. Radunovic a fost și el o surpriză plăcută. 

Dacă vrei să joci în cupele europene, să te califici, îți trebuie portar. CFR nu are portar! La gol a stat și a admirat, putea să intervină. Ei nu au avut nici în preliminarii portar, dar nu e treaba mea. În comparație, FCSB are”, a comentat Adrian Porumboiu.

ADVERTISEMENT