Sport

Dan Petrescu nu își asumă pierderea lui Daniel Paraschiv, ajuns de la CFR Cluj la Hermannstadt: „Nici nu știam cum arată sincer”

Dan Petrescu (54 de ani), antrenorul lui CFR Cluj, se apără în cazul lui Daniel Paraschiv, pierdut de CFR Cluj și ajuns la Hermannstadt.
30.11.2022 | 15:59
Dan Petrescu nu isi asuma pierderea lui Daniel Paraschiv ajuns de la CFR Cluj la Hermannstadt Nici nu stiam cum arata sincer
Daniel Paraschiv a ajuns la CFR Cluj în vara lui 2021. A fost împrumutat pe rând la FC Voluntari, Hermannstadt, unde a fost cedat definitiv. Sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Campioana României, CFR Cluj, se poate apropia de liderul Farul Constanța cu o victorie în restanța cu Hermannstadt. Dan Petrescu a ținut să lămurească un subiect important înainte de meciul cu ardelenii.

Dan Petrescu răspunde contestatarilor: „Ca să terminăm acest subiect. Eu nu l-am avut în echipă pe Daniel Paraschiv”

Antrenorul lui CFR Cluj a fost extrem de deranjat de acuzele că el a fost cel care a renunțat la Daniel Paraschiv, jucătorul sibienilor care a debutat cu gol la echipa națională a României.

ADVERTISEMENT

„Cu privire la Paraschiv, aș vrea să fac o remarcă, pentru că prin toate ziarele a apărut, toți comentatorii spun la toate meciurile: că Dan Petrescu l-a cedat prea ușor pe Paraschiv”, s-a apărat Dan Petrescu.

Ba, mai mult, Petrescu spune că nu l-a văzut nici măcar în pregătire: „Eu nu l-am antrenat nicio zi, nici nu știam cum arată sincer. Deci, eu nu l-am văzut. Nu am fost la echipă când a fost el aici. Eu nu l-am antrenat, eu nu l-am dat afară, eu nu l-am văzut pe Paraschiv. Ca să terminăm acest subiect. Eu nu l-am avut în echipă pe Daniel Paraschiv”, a declarat „Bursucul” la conferința de presă. Daniel Paraschiv a ajuns în vara lui 2021 la CFR Cluj, însă nu a evoluat niciun meci pentru ardeleni. A fost cedat definitiv în această vară la Hermannstadt, unde fusese împrumutat.

ADVERTISEMENT

Dan Petrescu l-a lăudat pe Daniel Paraschiv, dar și pe Alhassan, dorit de FCSB: „Mă gândesc la Paraschiv, care a marcat opt goluri, și la Alhassan, cu șase goluri. În rest, cred că ceilalți au marcat maxim câte trei”.

Dan Petrescu se plânge de pauza prilejuită de Campionatul Mondial: „Nu știu dacă această pauză ne-a prins bine”

Deși a avut timp să odihnească jucătorii, iar Mario Camora și-a revenit după accidentare, Dan Petrescu e convins că această pauză e un dezavantaj pentru CFR Cluj: „Nu știu dacă această pauză ne-a prins bine. Eram într-o perioadă bună, aveam un moral bun, așa e când câștigi meciuri. Nu avem ce face, trebuie să ne adaptăm. E și Campionatul Mondial, e de înțeles”.

ADVERTISEMENT

Mai ales că pentru campioana României urmează un program infernal: „Vor fi șase meciuri în 20 de zile. Numai noi și FCSB avem așa, celelalte echipe au 3 sau 4 meciuri. Suntem obișnuiți la CFR să jucăm așa. Eu sunt puțin îngrijoarat pentru mâine (n.r. miercuri), dar sper să începem bine. A fost un an foarte bun 2022, ar fi păcat să nu îl terminăm bine. Dacă nu vom avea rezultate în aceste ultime meciuri, va deveni doar un an bun, dacă vom avea rezultate bune, va deveni excelent”.

Dan Petrescu ia foarte în serios meciul cu Hermannstadt și consideră că parcursul echipei se datorează în primul rând lui Măldărășanu: „În primele 10 meciuri, Sibiu a fost neînvinsă. Apoi a urmat o perioadă mai puțin fastă. Momentan sunt în play-off, au cea mai bună apărare din campionat, împreună cu Farul. Asta înseamnă că sunt foarte bine organizați.

ADVERTISEMENT

Antrenorul lor, Măldărășanu, a fost jucătorul meu, îl cunosc, e serios, se vede mâna lui. A promovat o echipă cu mari probleme financiare. Și la începutul sezonului a avut rezultate, în ciuda acestor probleme. Se vede mâna lui, sunt organizați, joacă 4-5-1, cu doi-trei jucători care ies în evidență”.

Dan Petrescu anunță revenirea lui Mario Camora: „Va fi în lot”

Singura absență importantă a lui CFR Cluj rămâne Muhar: „Camora va fi în lot. Singura problemă majoră e Muhar, care în momentul când a fost accidentat era cel mai în formă jucător și golgheterul echipei. Un închizător să fie golgheter…

Chiar e o pierdere pentru echipă. Clar că Mario Camora chiar dacă va juca nu va fi 100%.

A stat vreo 20 de zile fără să facă nimic și a făcut 6 zile cu echipa. Își dorește foarte mult, s-a antrenat cu entuziasm maxim. Buș, la fel, care a avut cred că 15 rupturi anul ăsta, mi se pare că va fi apt la următorul meci”, a concluzionat Dan Petrescu.

ADVERTISEMENT