Sport

Anunț ferm din interiorul CFR Cluj: ”Dan Petrescu nu pleacă nicăieri! 150 la sută ia campionatul”

Un apropiat al campioanei CFR Cluj laudă jocul rivalei FCSB cu Toni Petrea antrenor, dar este convins că titlul va merge și anul viitor tot la gruparea pregătită de Dan Petrescu.
07.12.2021 | 18:06
Anunt ferm din interiorul CFR Cluj Dan Petrescu nu pleaca nicaieri 150 la suta ia campionatul
ADVERTISEMENT

FCSB și CFR Cluj merg umăr la umăr în campionat. Roș-albaștrii nu au mai pierdut în campionat de la sfârșitul lunii august când au fost spulberați tocmai de CFR.

În același interval de timp (ultimele 11 etape), feroviarii au pierdut două jocuri, la Botoșani și la Rapid, dar startul furibund de sezon le asigură în continuare prima poziție în clasament.

ADVERTISEMENT

Dan Petrescu rămâne la CFR să câștige un nou titlu

Vasile Miriuță a fost în două mandate antrenorul echipei CFR Cluj. Mai întâi în sezonul 2013/2014, ulterior în 2016/2017.

De fiecare dată tehnicianul maramureșean a antrenat în condiții extrem de grele din punct de vedere financiare, dar a rămas un apropiat al clubului feroviar indiferent de cine se afla la conducere.

ADVERTISEMENT

Miriuță, în prezent director tehnic al echipei Minaur Baia Mare, este o prezență constantă în Cluj-Napoca, acolo unde discută cu reprezentanții clubului CFR. Antrenorul nu are nicio îndoială că vișiniii vor câștiga și în acest sezon titlul de campioană.

”CFR-ul va câștiga campionatul până la urmă. Dacă rămâne Petrescu (Dan Petrescu – n.r.), 150% el ia campionatul. Dacă va veni alt antrenor, 100% câștigă campionatul”, a spus Vasile Miriuță, la emisiunea Liga Digisport.

ADVERTISEMENT

Acesta a mai adăugat că din informațiile lui, Dan Petrescu nu va da curs ofertei Federației Române de Fotbal, pentru postul de selecționer și nu va răspunde afirmativ nici presupusei oferte din Zona Golfului.

”Nu știu dacă pleacă Dan de la CFR, dacă se va duce la națională. Eu cred că va rămâne la CFR. Atunci când a venit, a avut o înțelegere cu patronul, cu Neluțu Varga”, a punctat Miriuță.

ADVERTISEMENT

Laudă jocul rivalei FCSB cu Toni Petrea antrenor

Vasile Miriuță a fost un antrenor atipic pentru CFR Cluj. În cele două mandate ale maramureșeanului pe banca echipei din Gruia, aceasta juca mult mai ofensiv decât ceea ce arată cu Dan Petrescu pe bancă.

Poate tocmai din acest motiv, Miriuță a mărturisit că îi place jocul rivalei CFR-ului, FCSB, de când echipa este condusă de pe bancă de Toni Petrea.

”Am mai spus-o, îmi place Toni Petrea, joacă echipa, parcă s-a descătușat. Joacă mai ofensiv, au posesie mai bună, joacă mai în viteză. Îmi place FCSB acum, cu toate că nu sunt un fan al lor”, a declarat Miriuță, pentru sursa amintită.

Vasile Miriuță îl încurajează pe Adrian Mutu să antreneze în Ungaria

În cariera lui de antrenor, Vasile Miriuță a antrenat, între altele, și pe Kisvarda, grupare care îi face marcaj strâns fostului selecționer de la tineret, Adria Mutu.

”Briliantul” a fost invitatul finanțatorului clubului la ultimul meci de campionat, iar Mutu a lăsat să se înțeleagă că a fost impresionat de ce a găsit la clubul din Ungaria.

Vasile Miriuță îi cunoaște foarte bine pe cei de la Kisvarda și îl încurajează pe Mutu să accepte oferta, una generoasă și din punct de vedere financiar.

”Un club foarte serios, bine organizat din toate punctele de vedere. Baza, stadionul, terenul de antrenament, au și teren sintetic care e acoperit iarna. Au mulți jucători străini.

Din ce am văzut, nu l-a chemat degeaba patronul. Cred că, dacă Adi se duce acolo, ar fi un pas înainte. E o echipă de locul doi, cu salarii foarte, foarte bune. La noi, doar CFR, FCSB și Craiova au salariile astea. Sunt pe acolo (20.000 de euro lunar – n.r.), sunt prime foarte bune de joc, care se plătesc imediat.

Pentru Adi ar fi un pas înainte, deși multă lume ar spune ’Nu, de ce se duce în campionatul Ungariei?’. Marco Rossi s-a dus la Honved, în doi ani a reușit să câștige un campionat, apoi a luat echipa națională.

Sunt sigur că dacă ar primi ofertă de la echipa națională (echipa națională a României – n.r.), ar merge acolo. Depinde ce-și dorește”, a mai spus Vasile Miriuță, în cadrul emisiunii Liga Digi Sport.

ADVERTISEMENT