Fotbal intern

Dan Petrescu nu se joacă! Alex Chipciu și Cristi Manea, afară din lot pentru meciul cu Gaz Metan Mediaș

08.02.2020 | 20:32
Dan Petrescu nu se joaca Alex Chipciu si Cristi Manea afara din lot pentru meciul cu Gaz Metan Medias
ADVERTISEMENT

Dan Petrescu nu face nicio concesie, indiferent de numele jucătorului. După ce a anunțat că Alex Chipciu nu a prins lotul de Europa League, pentru că nu este pregătit din punct de vedere fizic, antrenorul CFR-ului a luat o decizie similară și în partida de campionat cu Gaz Metan Mediaș.

Alex Chipciu și Cristi Manea nu au prins lotul pentru meciul cu Gaz Metan

Clujenii au primit cu mare entuziasm vestea că TAS le-a acordat dreptul de a face transferuri în această iarnă. Doar că, așa cum antrenorul Dan Petrescu a mărturisit ulterior, transferurile la CFR Cluj sunt o pasăre rară.

ADVERTISEMENT

Din contră, pentru o echipă care se luptă la titlu și așteaptă un meci important în Europa League contra celor de la Sevilla, CFR Cluj pare să nu fi luat în serios perioada de mercato. Motiv pentru Petrescu să se plângă.

„Dacă mai pleacă și Djokovic și Omrani, aruncăm mănușa și nu mai vrem nimic”, explica Petrescu „streategia” de transferuri a clubului „feroviar”, interesat mai degrabă să vândă jucători.

ADVERTISEMENT

Astfel, când Alex Chipciu și Cristi Manea au semnat cu CFR, transferul celor doi a părut o reală gură de oxigen pentru Dan Petrescu. Doar că, veștile nu au fost atât de bune în condițiile în care cei doi sportivi sunt nepregătiți din punct de vedere fizic.

  • 800.000 de euro este cota lui Alex Chipciu în acest moment
  • 3.2 milioane de euro este cota lui Cristi Manea
ADVERTISEMENT

Alcătuirea listei pentru Europa League, bătaie de cap pentru Dan Petrescu

Așadar, Alex Chipciu a fost lăsat pentru moment în afara lotului, inclusiv în Europa League. Cristi Manea a fost inclus în lot pentru meciul cu Sevilla, însă a fost sărit din schemă pentru meciul de campionat cu Gaz Metan.

Un alt jucător revenit după mai multe probleme de sănătate, a fost inclus în lot pentru partida din Casa Pariurilor Liga 1 cu medieșenii, însă a ratat lista pentru Europa League. De altfel, alcătuirea listei i-a dat mari bătăi de cap lui Dan Petrescu, după cum mărturisește:

ADVERTISEMENT

„Nu mai aveam niciun fundaș pe lista UEFA. A plecat Butean, care era pe listă, apoi Pașcanu, care era pe listă. Susic e accidentat, plus Culio care e mijlocaș. Rămăsesem cu patru fundași centrali pe lista UEFA. Îi aveam pe Burcă, Boli, Cestor, Camora. Doar patru fundași.

Nu poți să ai dublă manșă cu Sevilla și să ai patru fundași pe foaie. Normal, imediat i-am pus pe Manea și pe Vinicius pe listă. Mi-aș fi dorit să-i am pe Chipciu și Țucudean, dar trebuia să nu mai pun și alt portar, rămâneam doar cu Arlauskis și cu un copil de 18 ani. Era riscant, deci nu am putut să fac ce vreau eu, am făcut ce trebuie”.

  • Lotul celor de la CFR pentru dubla cu Sevilla:
  • Portari: Sandomierski, Arlauskis, Hindrich*
  • Fundași: Burcă, Manea, Susic, Boli, Camora, Vinicius, Cestor, Ispas*
  • Mijlocași: Aurelio, Djokovic, Deac, Golofca, Hoban, Bordeianu, Pop*, Petrila*, Joca*
  • Atacanți: Păun, Omrani, Traore, Rondon
  • Absenți: Țucudean, Chipciu, Ciobotariu, Costache, Perreira, Sylla
  • *Fotbaliști de pe lista B
ADVERTISEMENT
Tags: