Fotbal international

Dan Petrescu, ofertă pentru un fotbalist de la Sepsi. De ce a fost refuzată propunerea. Exclusiv 

06.02.2021 | 20:18
Dan Petrescu oferta pentru un fotbalist de la Sepsi De ce a fost refuzata propunerea Exclusiv
ADVERTISEMENT

După ce l-a transferat pe Kevin Luckasen de la Viitorul Constanța, FANATIK a aflat că Dan Petrescu a încercat să îl aducă și pe Bogdan Mitrea, fotbalistul lui Sepsi Sfântu Gheorghe.

În vârstă de 33 de ani, fundașul central este unul dintre oamenii de bază ai echipei lui Leo Grozavu, care vrea cu orice preț să ajungă în play-off în acest sezon. De altfel, covăsnenii sunt pe poziția a patra.

ADVERTISEMENT

Ajuns la Kayserispor cu obiectivul clar de a salva echipa de la retrogradare, Dan Petrescu a început să aducă întăriri. Dar raidurile „Bursucului” prin Liga 1 nu se soldează mereu cu reușite.

Dan Petrescu, ofertă pentru un fotbalist de la Sepsi. A încercat să îl aducă pe Bogdan Mitrea

Ajuns la începutul lunii ianuarie în postura de antrenor al lui Kayserispor, Dan Petrescu încearcă să profite de ultimele zile ale perioadei de transferuri din Liga 1 și să își completeze lotul cu fotbaliști care să îl ajute să îi scape pe turci de la retrogradare. FANATIK a aflat că „Bursucul” l-a dorit pe Bogdan Mitrea, de la Sepsi Sfântu Gheorghe.

ADVERTISEMENT

Fundașul central în vârstă de 33 de ani ar fi avut ocazia să câștige un salariu bun în Turcia și să se bucure de o experiență în afara țării în ultimii ani ai carierei. Numai că oferta de 300.000 de euro făcută de turci a fost considerată mult prea mică de oficialii covăsnenilor. Mai ales că Transfermarkt îl evaluează pe stopperul care a debutat și la națională anul trecut la 500.000 de euro.

Dacă s-ar fi făcut transferul, Bogdan Mitrea ar fi putut deveni o soluție excelentă pentru echipa lui Petrescu. Deși evoluează în centrul apărării, Mitrea paote fi folosit și ca închizător sau fundaș stânga și are prezențe bune și în fața porților adverse. El a marcat trei goluri și a oferit două pase decisive în 19 apariții în Liga 1, pe parcursul acestui sezon.

ADVERTISEMENT
  • 1 meci a jucat Mitrea pentru naționala lui Mirel Rădoi, amicalul 5-3 cu Belarus;
  • 1 gol a marcat fundașul în acea partidă;
  • 300.000 de euro a oferit Kayserispor pentru fundaș.

L-a adus deja pe Kevin Luckassen și l-a vrut și pe Damjan Djokovic

Potențiala aducerea a lui Bogdan Mitrea nu ar fi fost o premieră pentru Dan Petrescu, cel care l-a transferat deja pe Kevin Luckassen. Fostul vârf al Viitorului a semnat în data de 31 ianuarie cu turcii clasati pe poziția a 17-a în Superligă. Luckassen deja a debutat pentru Kayserispor în remiza 1-1 cu Alanyaspor.

ADVERTISEMENT

Gică Popescu a fost cel care a confirmat mutarea în exclusivitate pentru FANATIK, încă din data de 29 ianuarie, atunci când ne-a transmis că doar vizita medicală mai stătea în calea finalizării transferului. „Trebuie să treacă vizita medicală. Dacă va trece vizita medicală și cred eu că va trece, atunci vom semna”, spunea atunci Gică Popescu.

Damian Djokovic a fost și el o țintă pentru Dan Petrescu. „Bursucul” lucrase alături de croat la CFR Cluj, acolo unde au câștigat împreună trei titluri în Liga 1. Numai că pe fir a intrat și Marius Șumudică, ajuns la Rizespor. FANATIK a anunțat în exclusivitate că formația fostului antrenor al lui Gaziantep a plătit 400.000 de euro pe mijlocașul central.

  • 3 români evoluează la Kayserispor: Silviu Lung Jr., Cristi Săpunaru și Denis Alibec;
  • Doi jucători din Liga 1 a mai încercat Dan Petrescu să aducă, în afară de Kevin Luckassen.
ADVERTISEMENT