Fotbal intern

Dan Petrescu, panicat înainte de meciul lui CFR Cluj în Europa League: “Avem nevoie de noroc, au soluţii”

22.09.2020 | 20:15
Dan Petrescu panicat inainte de meciul lui CFR Cluj in Europa League Avem nevoie de noroc au solutii
ADVERTISEMENT

CFR Cluj s-a deplasat astăzi în Suedia unde o va înfrunta pe Djugarden în partida din turul al treilea preliminar al Europa League.

Meciul se va disputa joi. Antrenorul clujenilor poate folosi toți jucătorii de pe lista UEFA chiar și pe cei doi internaționali care nu au putut evolua la jocurile din Casa Pariurilor Liga 1 fiind accidentați.

ADVERTISEMENT

Tehnicianul campioanei României are toți jucătorii apți înainte de jocul cu echipa suedeză din a doua competiție intercluburi. În lotul deplasat în Suedia se află și doi dintre jucătorii indisponibili în ultimul timp, Ciprian Deac și Alexandru Chipciu.

Ce spune Dan Petrescu despre meciul lui CFR Cluj din Europa League

“Parcă jucăm cu Celtic sau cu Rennes, nu văd nicio diferență. Trebuie să facem iar un meci extraordinar ca să câștigăm. Eu cred că favoriți sunt cei de la Djurgarden, fiindcă joacă acasă, joacă pe teren sintetic, plus că au jucători foarte buni. Au 8 care au jucat în naționala Suediei, 3 internaționali norvegieni, doi din Zambia.

ADVERTISEMENT

E o echipă puternică, organizată. Avem nevoie și de noroc ca să trecem mai departe. Poate au și accidentați, dar am văzut ultimele 6 meciuri ale lor și niciodată nu au folosit aceeași echipă. E clar că au foarte multe soluții. Campionatul lor e comparabil cu cel al României, iar ca să-l câștigi trebuie să fii o echipă bună. E presiune, trebuie să ne calificăm și sper să reușim”, a declarat Dan Petrescu antrenorul lui CFR Cluj înainte de meciul cu suedezii.

Dacă echipa lui Petrescu va trece în turul trei de adversara sa, în play-off-ul competiției va da peste câștigătoarea dintre KuPS Kuopio (Finlanda) / Suduva (Lituania).

ADVERTISEMENT

Ce rezultate au avut clujenii la testele pentru COVID-19

Deac s-a ales cu o entorsă în prima jumătate a jocului dintre Austria și România și nu a mai putut evolua în Liga 1. Chipciu a suferit o ruptură musculară în prima etapă din campionat și a reînceput antrenamentele de câteva zile.

Ciprian ar putea intra încă din primul minut, aşa cum FANATIK a anunţat. De cealaltă parte, Alex, cel mai probabil, va fi rezervă și va intra pe parcursul jocului. Singurii jucători pe care Dan Petrescu nu se poate baza sunt Luis Aurelio și Sylla, însă aceștia nu sunt trecuți pe lista UEFA pentru acest joc.

ADVERTISEMENT

Clujenii și-au făcut și testele pentru coronavirus și toate au ieșit negative. Fotbaliștii campioanei României vor studia echipa suedeză de miercuri, antrenorul nu a analizat oponenta împreună cu jucătorii până în acest moment. Meciul din Europa League se va juca pe un teren sintetic, la fel cum s-a întâmplat în turul 1 preliminar, cu Floriana.

ADVERTISEMENT