Fotbal intern

Dan Petrescu pariază pe CFR Cluj în lupta pentru titlu. Ce clauză are ca să plece din China. “Trebuie să dau tot ce am câştigat!”

07.12.2018 | 09:33
Dan Petrescu pariaza pe CFR Cluj in lupta pentru titlu Ce clauza are ca sa plece din China Trebuie sa dau tot ce am castigat

Dan Petrescu a vorbit despre lupta pentru titlul în sezonul 2018 – 2019 din Liga 1 Betano, iar fostul antrenor din Gruia pariază pe CFR Cluj, deşi este îi avertizează pe ardeleni că vor avea de dus o luptă dură cu FCSB, Craiova, Viitorul, Sepsi OSK şi Gaz Metan Mediaş. Mai mult, “Bursucul” a avut numai cuvinte de laudă la adresa lui George Ţucudean, golgheterul grupării din Gruia, şi susţine că nu s-au făcut foarte multe schimbări în lotul campioanei României faţă de perioada în care stătea el pe banca tehnică.

Dan Petrescu a ţinut să lămurească şi situaţia lui la echipa din China. Conform unor declaraţii oferite de antrenorul român pentru Gazeta Sporturilor, acesta doreşte să rămână la formaţia GZ Hengfeng, deşi nu are foarte multe informaţii în legătură cu Liga 2. “Bursucul” susţine că nu a mai discutat cu oficialii echipei din China şi a dezvăluit ce clauză are să îşi rezilieze înţelegerea.

Dan Petrescu pariază pe CFR în lupta pentru titlu şi îl laudă pe Ţucudean

…despre situaţia lui în China: “Mai am contract cu ei pentru încă un an. Nu ştiu ce voi face, fiindcă nu cunosc prea bine divizia secundă din China. Când am plecat, eu am lăsat un program până la reunirea din 5 ianuarie. Nu prea am mai vorbit cu conducerea clubului. Poate nu mă mai vor ei, poate plec eu, depinde de discuţiile care vor fi, de ce îşi doresc, dacă vor să atacăm direct promovarea.  Dacă reziliază ei, îmi dau banii până la finalul acordului. Dacă plec eu înainte de încheierea contractului, ar trebui să dau înapoi tot ce am câştigat acolo. Dacă-i salvam pe cei de la Guizhou aş fi câştigat mai mult decât Mourinho, decât tot ce a avut până acum orice antrenor român. Peste Mircea Lucescu sau Olăroiu, ca să dau nişte exemple.”

…despre CFR Cluj: “Nu regret că am plecat. Mi-am făcut datoria la Cluj şi am plecat. Am mai spus-o, a fost o ofertă financiară prea tentantă ca să nu încerc. Recunosc, asta a fost miza. Era un risc pe care mi l-am asumat. La ce lot am făcut la CFR Cluj şi la ce am lăsat acolo, e normal să se afle în frunte. Nu văd nimic nou, în sensul să fi apărut jucători aduşi după plecarea mea, care să fie decisivi. Ţucudean a fost alegerea mea, Culio la fel, Camnora, de car evoiau să se despartă, tot aşa, Arlauskis, Manea, Vinicius, Djokovici, Bordeianu şi alţii. Când am venit la CFR era un lot, dar a trebuit să fac altul, care să ia titlul. Iar acum văd că joacă tot echipa pe care am făcut-o. Toţi au fost aleşi de bine, împreună cu Marian Copilu şi Bogdan Mara.”

“Ţucudean ar fi meritat să fie declarat cel mai bun jucător al anului!”

…despre George Ţucudean:Mă bucur pentru el, doar a ieşit campion cu mine. L-am adus de la Viitorul, unde a jucat foarte bine, tocmai pentru că ştiam ce poate. El a fost foarte bun şi la mine, chiar dacă nu marca atât de mult. Sunt total de acord cu el, că ar fi meritat să fie declarat cel mai bun jucător al anului. Deşi văd că în unele anchete nici nu a fost nominalizat. În fine, nu judec, doar constat.”

…despre lupta la titlu: “Ar fi greu să nu spun că CFR Cluj e favorită. Sezonul trecut a fost Steaua favorită, care îi avea pe Budescu, pe Alibec, pe Pintiliim care e accidentat de atâtea luni. Totuşi, am câştigat noi. Acum însă, CFR şi-a păstrat toţi jucătorii, leagă victoriile, e cea mai îndreptăţită la câştigarea campionatului. Nu va fi uşor, chiar dacă Steaua e acum la 5 puncte. Craiova, Viitorul, dar şi Sepsi sau Gaz Metan sunt periculoase. Campionatul tot în play-off se va juca.”

Meme Stoica şi Dan Petrescu înaintea unui meci FCSB – CFR Cluj

…despre Antonio Conceicao: “Am un mare respect pentru el. Oricum la CFR e presiune. Eu am făcut echipa în primul rând să nu primească gol şi să câştige. Văd că apărarea a rămas la fel de ermetică şi se marchează mai mult. Omogenitatea contează. Alţii, gen Astra sau Viitorul, după ce au luat titlul, au vândut jucătorii. CFR nu, iar ăsta e un mare atu.”