Sport

Dan Petrescu, „pe făraș” la CFR Cluj, este deja văzut selecționer al României: „Momentul ăsta se pupă bine”

Înțelegerea dintre Dan Petrescu și CFR Cluj se apropie de final, iar specialiștii îl văd deja pe „bursuc” la cârmele naționalei României.
20.09.2022 | 11:13
Dan Petrescu pe faras la CFR Cluj este deja vazut selectioner al Romaniei Momentul asta se pupa bine
Dan Petrescu este văzut înlocuitorul lui Edi Iordănescu la naționala României. Sursă foto: Sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

Dan Petrescu nu mai are cale lungă pe banca celor de la CFR Cluj, iar neînțelegerile din ultima vreme dintre conducerea ardelenilor cu Dan Petrescu au făcut ca relațiile să se îndrepte spre final.

Basarab Panduru, despre Dan Petrescu: „Este momentul să facă pasul către echipa națională”

Totuși, clauza de reziliere uriașă a lui Dan Petrescu nu ajută la stabilirea unui numitor comun pentru cele două părți. Din informațiile exclusive publicate de FANATIK, Neluțu Varga trebuie să achite nu mai puțin de 400.000 de euro pentru o posibilă demitere a lui Dan Petrescu.

ADVERTISEMENT

Basarab Panduru, expertul Orange Sport, a găsit o variantă în care ambele părți pot ieși în avantaj și consideră că este momentul ca Dan Petrescu să facă pasul la echipa națională a României.

„Merge până la un anumit punct, dar nu mai trecem clauza. Nimeni nu vrea să renunţe. Nu e adevărată aia cu naţionala. Atunci el a ieşit să zică că nu dă bani de la el. Am înţeles atunci că nu ai vrut să te duci la echipa naţională. 

ADVERTISEMENT

Acum, este momentul ca Petrescu să accepte că a refuzat. Este momentul ca el să facă pasul către echipa naţională. Mai sunt două meciuri. Se va schimba antrenorul şi acolo probabil. Este momentul să facă pasul ăsta. Momentul ăsta s-ar pupa bine. Se înţelege cu Varga, a declarat Basarab Panduru, pentru Orange Sport.

Basarab Panduru nu vede nicio schimbare în jocul CFR-ului

CFR Cluj se află pe locul 4 în campionat, cu un total de 18 puncte, cu 6 mai puține decât liderul Farul, dar și cu 2 meciuri în minus. Totuși, rezultatele slabe din grupele Conference League și parcursul inconstant din SuperLigă au făcut ca zilele lui Dan Petrescu la CFR să fie numărate.

ADVERTISEMENT

Basarab Panduru consideră că jocul lui CFR Cluj este același de câțiva ani, însă jucătorii sunt diferiți. „Cum să fie jocul slab, e acelaşi stil de ani de zile. E acelaşi stil de joc, dar cu alţi jucători. Cu mai mare calitate. Sunt urâte declaraţiile astea.

Văd că nu vrea să îi plătească clauza. Văd că Petrescu nu vrea să plece fără clauză. E complicat. Aş merge 50-50. Mergem mai mult că pleacă, dar parcă te opreşti undeva”, a mai spus Basarab Panduru.

ADVERTISEMENT

Dan Petrescu a fost principala opțiune pentru Răzvan Burleanu

Dan Petrescu este dispus să plece, fără să facă zgomot, dacă Neluțu Varga îi va achita în jur de 200.000 de euro, informație dezvăluită, în exclusivitate de FANATIK. Astfel, „Bursucul” își poate face aparția pe lista unor viitori antrenori pentru echipa națională.

Edi Iordănescu, care a fost ales selecționer la începutul anului, informație transmisă, în exclusivitate, de FANATIK, nu a fost prima opțiune să preia naționala de fotbal a României.

Dan Petrescu a fost primul tehnician contactat la acea vreme, însă conform informațiilor exclusive publicate de FANATIK, fostul fotbalist de la Chelsea a refuzat propunerea lui Răzvan Burleanu, pentru că trebuia să plătească 100.000 de euro din buzunar.

„Federaţia a venit cu propunerea şi le-am zis să vorbească cu patronul şi a făcut-o. Le-am spus: ‘Am meciuri aici şi nu e normal să vorbesc de FRF’. A venit apoi finalul de campionat. Primul lucru pe care l-am făcut a fost să mă duc la patron, pentru că am o clauză în contract de 400.000 de euro.

Patronul mi-a spus din prima: ‘Nu cumva să îmi ceri să pleci, că nu ai nicio şansă. Ai clauză, dar nu te las să pleci’. Dacă plăteam clauza de 400.000… La FRF mi s-a propus un salariu de 300.000. Trebuia să plătesc 100.000 din buzunarul meu. Dacă găseşte cineva un antrenor care să muncească gratis la naţională, mă duc singur”, a declarat Dan Petrescu la acea vreme.

ADVERTISEMENT