Sport

Dan Petrescu, final de aventură la CFR Cluj. Ardelenii au oficializat despărțirea de tehnicianul care a adus 5 titluri în Gruia. Update Exclusiv

Dan Petrescu s-a despărțit de CFR Cluj și va pleca împreună cu doi titulari la echipa coreeană Jeonbuk, care activează în K League 1.
08.06.2023 | 15:29
Dan Petrescu final de aventura la CFR Cluj Ardelenii au oficializat despartirea de tehnicianul care a adus 5 titluri in Gruia Update Exclusiv
Dan Petrescu pleacă liber în Coreea, dar îi va umple conturile lui Neluțu Varga cu 6 milioane de euro. foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT
08-06-2023
12:33

E oficial! Dan Petrescu s-a despărțit de CFR Cluj

CFR Cluj a anunțat oficial despărțirea de antrenorul Dan Petrescu, informație dezvăluită de FANATIK încă de acum două zile.

”Mulțumim, Dan Petrescu! Conducerea clubului nostru, împreună cu antrenorul Dan Petrescu, au ajuns la o înțelegere privind încetarea amiabilă a contractului.

Îți mulțumim, Mister, pentru tot ce ai făcut pentru clubul nostru, pentru dedicarea și profesionalismul care te caracterizează, pentru contribuția decisivă pe care ai avut-o în câștigarea ultimelor titluri și a tuturor performanțelor europene bifate de CFR Cluj în ultimii ani.

Îți dorim multă baftă mai departe!”, se arată în comunicatul postat pe pagina de Facebook a clubului din Gruia.

 

Dan Petrescu e istorie la CFR Cluj, echipă unde a activat, cu perioade scurte de întreruperi, în ultimii 6 ani și cu care a câștigat nu mai puțin de 5 titluri de campion. El a plecat deja în Coreea de Sud, unde miercuri va avea discuțiile decisive pentru a o prelua pe Jeonbuk, care activează în K League 1.

Dan Petrescu a plecat de la CFR Cluj și va semna cu Jeonbuk din Coreea de Sud. Va primi un salariu anual de 1,5 milioane de dolari

După cinci titluri consecutive cucerite în SuperLiga, CFR Cluj a încheiat ultima ediție de campionat doar pe locul 3. Clujenii au obținut in extremis calificarea în preliminariile viitoarei ediții de Conference League, după un baraj cu FC U Craiova, motiv pentru care antrenorul Dan Petrescu a decis să-și continue cariera pe alte meleaguri.

ADVERTISEMENT

Așa cum FANATIK v-a anunțat în exclusivitate, Dan Petrescu a primit o ofertă foarte tentantă de la Jeonbuk, echipă ce activează în prima ligă din Coreea de Sud, și s-a hotărât să o accepte.

Venit ultima oară în „Gruia” în locul lui Marius Șumudică acum doi ani, „Bursucul” mai avea contract încă un an cu CFR Cluj, iar clauza de reziliere unilaterală era în valoare de 400.000 de euro. Totuși, el a ajuns la o înțelegere cu patronul Neluțu Varga, care i-a dat hârtie că nu are nevoie de niciun ban pentru rezilierea unilaterală a contractului. Știrea despărțirii lui Dan Petrescu de CFR Cluj a fost anunțată în orele trecute de Digisport.

ADVERTISEMENT

Dacă nu vor interveni divergențe de ultim moment, Dan Petrescu va semna cu Jeonbuk un contract valabil pe doi ani, cu drept de prelungire pe încă un sezon. Iar salariul va fi unul impresionant, de 1,5 milioane de dolari net pe an.

Dan Petrescu ia cu el în Coreea de Sud doi titulari de la CFR Cluj. Neluțu Varga primește 6 milioane de euro

Chiar dacă a renunțat la clauza de reziliere de 400.000 de euro pe care tehnicianul o avea în contractul cu CFR CLuj, patronul Neluțu Varga nu iese deloc în pierdere din această „afacere”. Ba din contră, se va alege în conturi cu o sumă destul de frumușică…

ADVERTISEMENT

Asta pentru că Dan Petrescu nu va merge singur în Coreea, ci va lua cu el „la pachet” doi titulari ai ardelenilor. Este vorba, în primul rând, despre Nana Boateng, care va pleca imediat după antrenorul său. Părțile s-au înțeles, iar CFR Cluj va primi în schimbul mijlocașului ghanez nu mai puțin de două milioane de euro

Apoi, dacă lucrurile vor merge așa cum trebuie și Dan Petrescu va da satisfacție la noua sa echipă, va urma un nou transfer pe axa CFR Cluj – Jeonbuk. Unul mult mai profitabil pentru clubul ardelean, care urmează să-și rotunjească bugetul cu o sumă mult mai mare decât în cazul lui Boateng.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre Ermal Krasniqi, proaspăt convocat la naționala statului Kosovo pentru meciul cu România din preliminariile Euro 2024. Dan Petrescu i-a promis lui Neluțu Varga că, dacă va avea rezultate la Jeonbuk, va face tot posibilul ca în maximum șase luni să îl transfere și pe Krasniqi. Suma pe care CFR Cluj o cere în schimbul acestuia este de 4 milioane de euro.

Astfel, plecarea lui Dan Petrescu în Coreea este o afacere extrem de profitabilă pentru ambele părți. Dan Petrescu pleacă liber, fără a achita nicio o despăgubire, și are garantat un salariu de 3 milioane de dolari pentru cei doi ani de contract, în timp ce patronul Neluțu Varga se poate alege cu 6 milioane de euro în schimbul „pachetului” Boateng – Krasniqi. O sumă deloc de neglijat pentru clubul ardelean, care trece printr-o perioadă dificilă din punct de vedere financiar.

  • 400.000 de euro era clauza de reziliere unilaterală a contractului dintre Dan Petrescu și CFR Cluj, la care patronul Neluțu Varga a renunțat
  • 1.500.000 de dolari pe an va câștiga Dan Petrescu în Coreea de Sud
ADVERTISEMENT