Sport

Dan Petrescu, plin de nemulțumiri și înainte de CFR Cluj – FC Botoșani. De ce a plecat Daniel Graovac: „Era nefericit”

CFR Cluj e lider în SuperLiga, dar Dan Petrescu rămâne plin de nemulțumiri. Problemele de lot îi dau cele mai mari bătăi de cap înaintea meciului cu FC Botoșani.
13.08.2022 | 18:07
Dan Petrescu plin de nemultumiri si inainte de CFR Cluj  FC Botosani De ce a plecat Daniel Graovac Era nefericit
Dan Petrescu, plin de nemulțumiri și înainte de CFR Cluj - FC Botoșani. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

CFR Cluj primește vizita lui FC Botoșani în etapa a 5-a din SuperLiga. Campioana en-titre e pe primul loc, cu 9 puncte, la egalitate cu Rapid, dar cu un golaveraj superior. Ardelenii vin după calificarea în play-off-ul Conference League, iar Dan Petrescu are emoții pentru meciul cu moldovenii.

Dan Petrescu rămâne neschimbat. Nemulțumiri și înaintea meciului dintre CFR Cluj și FC Botoșani

Eliminat în partida din etapa a patra, când CFR Cluj a învins-o cu 2-0 pe Chindia Târgoviște, antrenorul campioanei nu știe dacă va fi prezent pe stadion la confruntarea cu FC Botoșani. Disputa are loc duminică, 14 august, de la ora 18:30.

ADVERTISEMENT

„Foarte puțin timp să pregătim meciul, să studiem adversarul. Au schimbat mulți jucători, au schimbat sistemul de la meci la meci. De un lucru sunt convins, că vor vor fi agresivi mâine și că vor juca un fotbal ofensiv.

Va fi un meci foarte greu pentru noi. Să vedem dacă vom fi inspirați în alegerea primului 11, pentru că sunt foarte probleme fizice pentru noi. Este firesc, după 11 meciuri în 33 de zile.

ADVERTISEMENT

Botoșani e neînvinsă, mereu au scouting foarte bun. Uitați câți jucători de la Botoșani sunt la FCSB, CFR și Craiova. Mereu am ales jucători de la ei.

Nu m-am decis dacă vin la meci. O să discut cu secunzii și mă voi decide. Nu va fi greu fără mine. Echipa a câștigat mereu și fără mine”, a declarat Dan Petrescu.

ADVERTISEMENT

„Cred că va trebui să îi arunc și pe ei în luptă”

În manșa secundă a dublei cu Șahtior Soligorsk, din turul 3 preliminar al UEFA Europa Conference League, Dan Petrescu l-a pierdut pe Gabriel Debeljuh. Croatul s-a accidentat grav, astfel că „Bursucul” va fi nevoit să apeleze la soluții de avarie.

„Exact ce știți voi știu și eu. E posibil ca în acest an să nu mai joace. Poate doar în final. Avem nevoie de el cât mai repede. Sperăm să nu fie 6 luni. Birligea și Buș nu s-au antrenat de mult timp.

ADVERTISEMENT

Au început acum antrenamentele, dar nu au ritm de joc. Foarte greu pentru mine, se vede că au stat mult timp, dar cred că va trebui să îi arunc și pe ei în luptă”, a adăugat tehnicianul de 54 de ani.

Înaintea meciului cu FC Botoșani, CFR Cluj a rămas și fără Daniel Graovac. Stoperul din Bosnia & Herțegovina a fost transferat în Turcia, la Kasimpașa. Dan Petrescu a dezvăluit motivele plecării.

„Băiatul termina contractul în vară. A avut o ofertă foarte bună pentru el. E greu să păstrezi un jucător care nu e fericit. Băiatul și-a dorit să plece. Îi doresc baftă. CFR Cluj l-a ajutat foarte mult, el ne-a ajutat pe noi și sunt convins că e fericit cu ce a reușit aici.

A luat campionatul! Mi-aș dori un jucător în locul lui, și unul în atac. Am mai găsit jucători, dar au jucat deja în Europa și nu mai au drept la noi. Totul e posibil în această perioadă de transferuri”, a spus Petrescu.

ADVERTISEMENT