Fotbal intern

Dan Petrescu vrea să preia naționala pentru barajul din Liga Națiunilor. Condiția: să rămână și la CFR Cluj! EXCLUSIV

19.11.2019 | 13:07
Dan Petrescu vrea sa preia nationala pentru barajul din Liga Natiunilor Conditia sa ramana si la CFR Cluj EXCLUSIV
ADVERTISEMENT

Cosmin Contra și-a anunțat plecarea de la echipa națională la finalul rușinii de pe „Wanda Metropolitano”, 0-5 cu Spania. Contra mai are contract până la finalul acestui an, astfel că oricum FRF trebuia să găsească o soluție pentru barajul de la Liga Națiunilor din luna martie. În acest moment, variantele vehiculate sunt Mirel Rădoi, Dan Petrescu și Gică Hagi. Destui din federație înclină spre tehnicianul celor de la CFR Cluj, care, din informațiile FANATIK, vrea să preia acum naționala, dar cu condiția să fie lăsat până în vară și la echipa de club.


  • (P) Cota EXCLUSIVĂ Fortuna: 2,03 este cota pentru “peste 2,5 goluri” la meciul Polonia – Slovenia. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT

Dan Petrescu vrea să preia acum echipa națională, dar își dorește să fie lăsat și la CFR Cluj până în vară

Probabil că lupta pentru postul de selecționer se va da în cele din urmă între Mirel Rădoi, selecționerul naționalei de tineret, aflat pe val după rezultatele excelente din acest an, și Dan Petrescu, antrenorul momentului în Liga 1, aflat pe primul loc în campionat cu CFR și la un punct de primăvara europeană.

Dan Petrescu are pretenții financiare mari pentru posibilitățile FRF, FANATIK dezvăluind că „Bursucul” a solicitat un milion de euro pe an pentru el și staff-ul său. Mai ales că pe adresa sa ar exista și oferte din Rusia, în presa de acolo scriindu-se despre varianta Soci. Petrescu a transmis și o variantă de rezervă pentru oficialii din FRF, care ar mai scădea din cheltuielile federației în cazul în care bat palma. Petrescu vrea să rămână și la CFR Cluj până în vară, dorind să ia încă un titlu cu formația ardeleană. Mai ales că, la națională, ar avea de pregătit doar barajul din 26 martie. Atunci va fi semifinala, iar o eventuală victorie a tricolorilor ne-ar aduce și finala din 31 martie, când se va juca pentru biletul de EURO!

ADVERTISEMENT
mirel rădoi
Mirel Radoi alaturi de fotbalistii nationalei Romaniei U21 ce se antreneaza inaintea meciului cu selectionata similara a Finlandei, din cadrul Preliminariilor Campionatului European din 2021, pe terenul central al Centrului National de Fotbal de la Buftea, miercuri 13 noiembrie 2019. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Dan Petrescu ar încasa salariul și de la CFR Cluj, și de la FRF. În acest caz, pretențiile sale ar scădea la 500.000 de euro!

FRF nu acceptă în mod normal ca selecționerul să activeze și la o echipă de club, dar de această dată poate fi o situație excepțională. Mai ales că și pretențiile „Bursucului” s-ar reduce. Nu ar mai cere 1 milion de euro atâta timp cât este și sub contract cu CFR. FANATIK a aflat că Petrescu, dacă ar fi lăsat de Burleanu și la CFR, ar dori 500.000 de euro pentru el, 200.000 de euro pentru restul staff-ului și o primă de 1 milion de euro dacă va califica naționala la EURO 2020.

„Data trecută, primii ofertaţi au fost Dan Petrescu şi Hagi. A treia propunere a fost Cosmin Contra. Am fost transparenţi, dar în fotbal există un risc, a încercat, nu a reuşit. Acum vom vedea care sunt propunerile, le vom face publice. Aş fi un nebun să zic că nu sunt în vederi Petrescu şi Hagi! Problema e să vrea şi ei” – Mihai Stoichiță

Federația va lua o decizie până la mijlocul lunii decembrie. Va conta foarte mult și modul cum vor decurge discuțiile cu Mirel Rădoi, despre care FANATIK a scris că i s-a propus să fie interimar la barajul din Liga Națiunilor, dar încă nu a dat un răspuns. Problema cea mai mare pentru naționala de tineret este că pe 31 martie dispută un meci crucial cu Danemarca pentru calificarea directă, fix în ziua în care ar fi programată eventuala finală pentru ultimul bilet de EURO al tricolorilor mari.

ADVERTISEMENT