Sport

Dan Petrescu primește atacantul pe care l-a cerut până la meciul din Conference League. De luni e la antrenamentele lui CFR Cluj. Exclusiv

FANATIK a aflat cine este atacantul pe care Dan Petrescu îl primeşte până la meciul cu Şahtior Soligorsk, din Conference League. De luni este la antrenamentele lui CFR Cluj.
31.07.2022 | 16:37
Dan Petrescu primeste atacantul pe care la cerut pana la meciul din Conference League De luni e la antrenamentele lui CFR Cluj Exclusiv
Ce atacant primeşte Dan Petrescu înaintea meciului din Conference League (sursă foto: sportpictures.eu)
ADVERTISEMENT

CFR Cluj e la două duble de calificarea în grupele Conference League, iar Dan Petrescu cere întăriri pentru a bifa acest prim obiectiv al echipei în startul sezonului. FANATIK a aflat ce atacant primeşte antrenorul campioanei României înainte de primul meci cu Şahtior Soligorsk, însă nu este vorba de un transfer.

Daniel Birligea, atacantul pe care Dan Petrescu îl primeşte Dan Petrescu până la meciul din Conference League

Din informaţiile FANATIK, Daniel Birligea şi-a revenit după problemele medicale şi, de luni, va reveni la antrenamentele lui CFR Cluj. Vestea este una foarte bună pentru Dan Petrescu, după ce antrenorul ardelenilor s-a plâns că nu are prea multe variante în atac.

ADVERTISEMENT

La finalul meciului câştigat cu CS Mioveni, scor 4-2, Dan Petrescu spunea că are nevoie de doi jucători în ofensivă, mai ales după ce Marko Dugandzic a fost cedat la Rapid.

“Mai avem nevoie de 2 jucători în atac. Sperăm să găsim ceva înaintea meciurilor din Europa, înlocuitor pentru Dugandzic. Stăm rău în atac. Dacă îi aveam pe Buș și Birligea… Buș niciodată nu e bine, de trei luni de când a venit. Nici Birligea de două luni. Nu știu ce se întâmplă cu ei”, spunea Dan Petrescu.

ADVERTISEMENT

Daniel Birligea a jucat şase meciuri pentru CFR Cluj în sezonul trecut. A salvat campioana în partida cu Farul

Daniel Birligea a fost transferat de CFR Cluj în iarnă, când l-a adus de la Teramo. În sezonul regulat a bifat 3 minute în remiza clujenilor cu U Craiova, scor 1-1, şi a mai revenit pe teren abia în play-off.

După ce nu a prins lotul lui CFR Cluj în primele patru etape din play-off, Daniel Birligea a început să primească minute începând cu derby-ul cu FCSB. În etapa a 7-a din play-off, atacantul de 22 de ani a salvat-o pe campioana României, după ce a marcat singurul gol al victoriei cu Farul, scor 1-0.

ADVERTISEMENT

Apoi, Daniel Birligea a fost titular în victoriile cu FC Argeş, scor 6-0, şi cu U Craiova, scor 2-1, meci în urma căruia CFR Cluj şi-a adjudecat titlul de campioană a României pentru al cincilea sezon consecutiv.

Partida cu U Craiova, de pe 15 mai, a fost ultima jucată de Daniel Birligea la CFR Cluj. La derby-ul cu FCSB, din ultima etapă a play-off-ului, jucătorul de 22 de ani nu a făcut parte din lotul campioanei României. La finalul sezonului, Birligea avea 6 meciuri şi 1 gol în SuperLiga.

ADVERTISEMENT

Dan Petrescu îl vedea pe Daniel Birligea în naţionala României

Chiar dacă a prins doar 189 de minute în cele 6 meciuri la CFR Cluj, Dan Petrescu are cuvinte de laudă la adresa lui Daniel Birligea. Înaintea primului meci din actualul sezon al SuperLigii, 1-0 cu Rapid, antrenorul campioanei susţinea că jucătorul de 22 de ani poate fi o soluţie la echipa naţională.

“Eu pe Birligea îl vedeam, în scurt timp, în naționala mare. Și ca atacant, și ca extremă. Accidentarea lui ne-a dat puțin în jos”, declara Dan Petrescu înaintea meciului cu Rapid.

ADVERTISEMENT
Tags: