Cum a fost primit SuperDan de fanii Stelei! A trăit meciul la maximum

SPECIAL FANATIK
Marian Popovici   
in Stiri sportive
10/02/2018, 23:51
Cum a fost primit SuperDan de fanii Stelei! A trăit meciul la maximum

Fostul fundaş al Stelei este acum principalul adversar în lupta pentru titlu pentru roş-albaştri. Dan Petrescu a declarat înaintea meciului dintre FCSB şi CFR că speră ca fanii să îl aplaude, pentru că a făcut ceva pentru clubul roş-albastru:

“Sper că mă vor aplauda pentru că dacă va fi aşa, contez pentru ei. Dacă mă voi hudui, nu ştiu…înseamnă că m-au uitat”, a spus Petrescu înainte de a veni pe Arena Naţională. 

Numit “trădător” că a pupat steagul Rapidului 

Nu totul a fost lapte şi miere de-a lungul timpului între fanii Stelei şi Dan Petrescu. Fundaşul emblematic al Stelei a devenit în 2003 antrenorul Rapidului şi în momentul prezentării de pe Giuleşti a pupat steagul alb-vişiniu,  gest care nu a fost trecut cu vederea de fanii Stelei care l-au făcut “trădător”. Însă, aceste tensiuni par să fie de domeniul trecutului.

Fanii prezenţi la meci nu l-au uitat pe Dan Petrescu şi numele său a fost aplaudat pe Arena Naţională de cei 10.000 de fani prezenţi. Asta nu s-a întâmplat şi cu Arlauskis, Luchin şi Ţucudean, foşti campioni cu Steaua, care şi-au primit porţia de fluierături, ori de câte ori erau la minge sau numele le era pronunţat în boxe. 

Aproape să fie eliminat în prima repriză

După startul meciului, Dan Petrescu a fost un monument de calm. Cunoscut pentru ieşirile nervoase din timpul meciurilor, “Bursucul” a stat la margine şi a urmărit calm meciul. Dar declicul a venit în minutul 25 când arbitrul Bîrsan nu a dat corner pentru CFR.

A fost momentul în care Dan Petrescu a sărit la arbitru. Şi a fost foarte vehement. După ce a alergat spre marginea terenului pentru a-şi cere cornerul, Petrescu i-a reproşat şi arbitrului de rezervă faza. Marcel Bîrsan a fost nevoit să intervină şi l-a atenţionat pe antrenorul CFR-ului că îl va trimite în tribună.

A alergat ca Jurgen Klopp la faza golului lui Vinicius

Deşi a evoluat împotriva echipei sale de suflet, Dan Petrescu a alergat ca şi Jurgen Klopp la golul din minutul 33 al lui Vinicius, venit după o greşeală de portar al lui Vlad. Fanii nu l-au huiduit, singurii “ceferişti” luaţi în colimator fiind Arlauskis, Ţucudean şi Luchin. 

Mulţumit de modul în care curgea meciul, Dan Petrescu nu a mai ieşit la rampă, singurul eveniment cu el în prim plan fiind prostele pentru care era să fie eliminat. În minutul 75, la penalty-ul roş-albaştrilor prin care FCSB a egalat la 1, Petrescu nu a avut nimic de comentat, fiind pe bancă. 

“M-au înjurat câţiva din spatele băncii, dar probabil numai stelişti nu erau” 

După gol, tehnicianul ardelenilor l-a trimis în teren pe Ioniţă în locul lui Mailat şi a luat loc înapoi pe bancă. Numele lui Dan Petrescu nu a fost scandat pe Arena Naţională în niciun moment, însă “Bursucul” a fost tratat cu respect de fani, chiar dacă este principalul adversar al Stelei la titlu.

După meci, Dan Petrescu s-a salutat cordial cu Nicolae Dică şi le-a mulţumit celor din galerie pentru că l-au aplaudat la început: “Nu am remarcat înainte de meci că m-au aplaudat, le mulţumesc. Însemn ceva pentru ei. Au fost pe parcursul meciului câţiva care m-au înjurat din spatele băncii şi care îmi pomeneau toate rudele, dar probabil numai stelişti nu erau” 

50 de ani are Dan Petrescu

6 ani a jucat Petrescu la Steaua (1986-1991)

95 de selecţii la echipa naţională are Dan Petrescu

Ştirea MOMENTULUI

Dinamo – Voluntari 2-1. Video! Vezi rezumatul. “Câinii”, pe primul loc

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.