Fotbal intern

Cum a fost primit SuperDan de fanii Stelei! A trăit meciul la maximum

Dan Petrescu a făcut carieră la Steaua ca jucător şi fanii nu l-au uitat. Cei aproape 10.000 de fani din tribune l-au aplaudat pe "Bursuc" în momentul în care numele său a fost rostit de crainic.
10.02.2018 | 23:51
Cum a fost primit SuperDan de fanii Stelei A trait meciul la maximum
ADVERTISEMENT

Fostul fundaş al Stelei este acum principalul adversar în lupta pentru titlu pentru roş-albaştri. Dan Petrescu a declarat înaintea meciului dintre FCSB şi CFR că speră ca fanii să îl aplaude, pentru că a făcut ceva pentru clubul roş-albastru:

“Sper că mă vor aplauda pentru că dacă va fi aşa, contez pentru ei. Dacă mă voi hudui, nu ştiu…înseamnă că m-au uitat”, a spus Petrescu înainte de a veni pe Arena Naţională. 

ADVERTISEMENT

Numit “trădător” că a pupat steagul Rapidului 

Nu totul a fost lapte şi miere de-a lungul timpului între fanii Stelei şi Dan Petrescu. Fundaşul emblematic al Stelei a devenit în 2003 antrenorul Rapidului şi în momentul prezentării de pe Giuleşti a pupat steagul alb-vişiniu,  gest care nu a fost trecut cu vederea de fanii Stelei care l-au făcut “trădător”. Însă, aceste tensiuni par să fie de domeniul trecutului.

Fanii prezenţi la meci nu l-au uitat pe Dan Petrescu şi numele său a fost aplaudat pe Arena Naţională de cei 10.000 de fani prezenţi. Asta nu s-a întâmplat şi cu Arlauskis, Luchin şi Ţucudean, foşti campioni cu Steaua, care şi-au primit porţia de fluierături, ori de câte ori erau la minge sau numele le era pronunţat în boxe. 

ADVERTISEMENT

Aproape să fie eliminat în prima repriză

După startul meciului, Dan Petrescu a fost un monument de calm. Cunoscut pentru ieşirile nervoase din timpul meciurilor, “Bursucul” a stat la margine şi a urmărit calm meciul. Dar declicul a venit în minutul 25 când arbitrul Bîrsan nu a dat corner pentru CFR.

A fost momentul în care Dan Petrescu a sărit la arbitru. Şi a fost foarte vehement. După ce a alergat spre marginea terenului pentru a-şi cere cornerul, Petrescu i-a reproşat şi arbitrului de rezervă faza. Marcel Bîrsan a fost nevoit să intervină şi l-a atenţionat pe antrenorul CFR-ului că îl va trimite în tribună.

ADVERTISEMENT

A alergat ca Jurgen Klopp la faza golului lui Vinicius

Deşi a evoluat împotriva echipei sale de suflet, Dan Petrescu a alergat ca şi Jurgen Klopp la golul din minutul 33 al lui Vinicius, venit după o greşeală de portar al lui Vlad. Fanii nu l-au huiduit, singurii “ceferişti” luaţi în colimator fiind Arlauskis, Ţucudean şi Luchin. 

Mulţumit de modul în care curgea meciul, Dan Petrescu nu a mai ieşit la rampă, singurul eveniment cu el în prim plan fiind prostele pentru care era să fie eliminat. În minutul 75, la penalty-ul roş-albaştrilor prin care FCSB a egalat la 1, Petrescu nu a avut nimic de comentat, fiind pe bancă. 

ADVERTISEMENT

“M-au înjurat câţiva din spatele băncii, dar probabil numai stelişti nu erau” 

După gol, tehnicianul ardelenilor l-a trimis în teren pe Ioniţă în locul lui Mailat şi a luat loc înapoi pe bancă. Numele lui Dan Petrescu nu a fost scandat pe Arena Naţională în niciun moment, însă “Bursucul” a fost tratat cu respect de fani, chiar dacă este principalul adversar al Stelei la titlu.

După meci, Dan Petrescu s-a salutat cordial cu Nicolae Dică şi le-a mulţumit celor din galerie pentru că l-au aplaudat la început: “Nu am remarcat înainte de meci că m-au aplaudat, le mulţumesc. Însemn ceva pentru ei. Au fost pe parcursul meciului câţiva care m-au înjurat din spatele băncii şi care îmi pomeneau toate rudele, dar probabil numai stelişti nu erau” 

50 de ani are Dan Petrescu

6 ani a jucat Petrescu la Steaua (1986-1991)

95 de selecţii la echipa naţională are Dan Petrescu

ADVERTISEMENT