Fotbal international

Dan Petrescu, propus de Giovanni Becali la Chelsea: „Am încercat să îl duc la a doua venire a lui Mourinho”

13.12.2019 | 13:32
Dan Petrescu propus de Giovanni Becali la Chelsea Am incercat sa il duc la a doua venire a lui Mourinho
ADVERTISEMENT

Giovanni Becali a vorbit despre situația lui Dan Petrescu, după calificarea obținută de CFR Cluj în fazele eliminatorii din Europa League. Fostul agent de jucători susține că a vrut să-l propună pe antrenor pentru rolul de secund al lui Jose Mourinho la Chelsea în 2013, dar a considerat că Petrescu trebuie să fie în continuare principal.

Dan Petrescu, aproape de o colaborare cu Jose Mourinho

Jose Mourinho a venit la Chelsea pentru al doilea mandat în vara lui 2013, după despărțirea de Real Madrid, iar Giovanni Becali declară că a vrut să-l propună pe Dan Petrescu pentru rolul de antrenor secund la gruparea londoneză.

ADVERTISEMENT

Totuși, fostul agent a considerat că Dan Petrescu, antrenor în acea perioadă la Dinamo Moscova, ar trebui să continue ca „principal”. De asemenea, Ioan Becali susține că antrenorul CFR-ului ar trebui să continue munca de la Cluj și să plece doar în cazul unei oferte de la o echipă importantă.

Cred că Dan Petrescu nu va avea inspirația greșită pe care a mai avut-o. Acum el are liniște financiară. Nu trebuie să se grăbească să preia o echipă din Kazahstan. El trebuie să mai stea un an la Cluj și să mai ia un campionat. El trebuie să aștepte o ofertă de la o echipă de la mijlocul clasamentului din Italia, din Anglia. 

ADVERTISEMENT

West Ham ar fi ceva senzațional pentru că e o echipă din Londra. L-am prezentat la câteva cluburi din Championship. Eu am încercat, la a doua venire a lui Mourinho la Chelsea, să îl duc pe Dan Petrescu antrenor secund acolo, dar am zis că e prea puțin pentru el. Plus că Mourinho avea staff-ul lui”, a declarat Ioan Becali la ProX.

CFR, în primăvara europeană

CFR Cluj a terminat grupa E din Europa League, din care au mai făcut parte Celtic, Lazio și Rennes , pe locul secund, cu 12 puncte.

ADVERTISEMENT

Formația lui Dan Petrescu nu va fi cap de serie la tragerea la sorți pentru șaisprezecimi, programată luni de la ora 14:00 la Nyon, și va putea da peste un adversar puternic, precum Manchester United, Arsenal, Inter sau Ajax.

Variantele mai abordabile pentru CFR Cluj par, cel puțin la prima vedere, LASK Linz, Malmo sau Gent.

ADVERTISEMENT