Sport

Dan Petrescu pune presiune pe Marius Șumudică: „Va fi un eșec dacă ratează titlul sau grupele cupelor europene!”

CFR Cluj a câștigat partida cu Borac Banja Luka din preliminariile Ligii Campionilor, dar fostul antrenor Dan Petrescu e de părere că obiectivul clubului trebuie să fie titlul și grupele cupelor europene.
07.07.2021 | 11:48
Dan Petrescu pune presiune pe Marius Sumudica Va fi un esec daca rateaza titlul sau grupele cupelor europene
ADVERTISEMENT

CFR Cluj s-a impus cu 3-1 în meciul tur cu Borac Banja Luka din preliminariile Ligii Campionilor, prin golurile marcate de Omrani (11), Deac (29) și Sigurjonsson (60). Returul se va juca pe 13 iulie în Bosnia, iar campioana României este favorită la calificare, mai ales că începând din acest sezon a fost eliminată și regula golului marcat în deplasare. 

Dan Petrescu pune presiune pe Marius Șumudică: „Obiectivele la CFR Cluj sunt să iei campionatul și să ajungi în grupele europene”

Fost antrenor al campionei României, Dan Petrescu afirmă că nu contează modul în care echipa ardeleană joacă, ci rezultatele. „Bursucul” este de părere că echipa antrenată de Marius Șumudică are ca obiectiv câștigarea campionatului și accederea în grupele Champions League sau Europa League.

ADVERTISEMENT

„N-aș vrea să comentez prea multe. Orice spun de CFR se comentează. Să vedem ce va fi. Rezultatele vorbesc mereu de la sine, nu contează jocul, nu contează ce face. Important este să ajungă cât mai departe în cupele europene și să câștige campionatul.

Astea sunt obiectivele mele la CFR: să iei campionatul și să ajungi în grupele ori Europa League, ori Champions League. Orice altceva va fi un eșec, asta este clar”, a declarat Dan Petrescu pentru Prosport.

ADVERTISEMENT

Marius Șumudică, ironic la adresa lui Dan Petrescu

Înaintea partidei cu Borac Banja Luka, antrenorul clujean Marius Șumudică a lansat câteva atacuri la adresa lui Dan Petrescu, ironizându-l pe acesta pentru faptul că se plângea tot timpul că adversarii sunt foarte puternici.

„Nu mai sunt echipe mici, sunt formații greu de desfăcut, chiar dacă pe hârtie pleci favorit. Toată lumea se așteaptă să defileze CFR, dar nu e așa. Bine, nici nu vreau să copiez un antrenor care a fost aici și să spun că va fi cel mai greu meci mâine și că noi plecăm cu șansa a doua. Nu voi face lucrul ăsta niciodată.Sunt un tip cu picioarele pe pământ, am spus mereu lucrurilor pe nume, chiar dacă i-am deranjat pe unii.

ADVERTISEMENT

E clar că va fi greu să ajungem în grupele Champions League, dar la fotbal nu știi niciodată ce se întâmplă. În Europa League ar fi foarte bine, în Conference n-avem voie să nu fim, iar să mergem în Ligă ar fi extraordinar!”, a declarat Marius Șumudică înaintea meciului tur cu echipa bosniacă.

Dan Petrescu, cel mai titrat antrenor din istoria lui CFR Cluj

Dan Petrescu este cel mai titrat antrenor din istoria lui  CFR Cluj. El a antrenat în „Gruia” în două rânduri, 2017-2018 și 2019-2020. A câștigat alături de „feroviari” trei titluri de campioană și a avut o contribuție însemnată și la cel de-al patrulea, conducând echipa în prima parte a sezonului.

ADVERTISEMENT

Pe plan extern, Dan Petrescu a reușit să ducă echipa ardeleană până în play-off-ul Ligii Campionilor, fiind eliminată de Slavia Praga. A ajuns apoi în grupele Europa League, unde, deși nimeni nu-i dădea nicio șansă, CFR a reușit să ajungă în primăvara europeană dintr-o grupă din care au mai făcut parte echipe precum Lazio, Celtic și Rennes. În 16-imi, echipa din Gruia a fost eliminată de Sevilla după două remize: 1-1 la Cluj și 0-0 la Sevilla.

Dan Petrescu vrea să antreneze în Rusia

Liber de contract după experiența cu Kayserispor, Dan Petrescu a afirmat că doar în Rusia s-ar întoarce pentru a-și relua cariera de antrenor. El a mai antrenat în campionatul Rusiei echipe precum Kuban Krasnodar sau Dinamo Moscova

„Recent, am avut contacte cu unul dintre marile cluburi ruseşti, cineva mi-a promis o slujbă în Rusia, în vară, eram pe lista candidaţilor, dar până la urmă au ales un alt antrenor. Cu toate acestea, nimic nu s-a schimbat, aş vrea să mă întorc să lucrez acolo. Acum mă uit la Euro 2020, acesta este evenimentul principal.

Dacă e vorba despre carieră, atunci sunt în dialog cu mulţi agenţi, există diverse opţiuni din campionatele din Golful Persic, dar nu mă interesează. Aş dori să aştept o ofertă din Rusia. Dacă nu vine, atunci mă voi relaxa o vreme. Lucrez ca antrenor de 22 de ani fără pauză, CV-ul meu este plin, aşa că pauza actuală este importantă şi utilă pentru mine”, a afirmat Dan Petrescu, potrivit Sportbox.ru.

ADVERTISEMENT