Sport

Ce îi reproșează Neluțu Varga antrenorului Dan Petrescu. ”Nu a produs nimic, doar deficit”. Cu cine voia să-l înlocuiască

Neluțu Varga și Dan Petrescu au îngropat, pentru moment, securea războiului, dar omul de afaceri continuă să-i ceară explicații.
21.09.2022 | 16:16
Ce ii reproseaza Nelutu Varga antrenorului Dan Petrescu Nu a produs nimic doar deficit Cu cine voia sal inlocuiasca
Neșulu Varga îi acordă în continuare credit antrenorului Dan Petrescu, dar așteaptă explicații pentru jocul slab al echipei
ADVERTISEMENT

Dan Petrescu a fost la un pas să fie demis de patronul campioanei CFR Cluj, Neluțu Varga, așa cum FANATIK a dezvăluit în exclusivitate. Clauza uriașă l-a salvat pe tehnician care va continua în Gruia. Finanțatorul continuă să-i reproșeze cheltuielile exorbitante.

Neluțu Varga, despre deficitul financiar al campioanei CFR Cluj

Patronul CFR-ului, Neluțu Varga, și-a schimbat discursul și anunță în exclusivitate pentru FANATIK ce a decis în cazul lui Dan Petrescu. Antrenorul va continua în Gruia, dar finanțatorul îi cere explicații vis-a-vis de jocul sub așteptări al echipei.

ADVERTISEMENT

Omul de afaceri a ținut să precizeze și că echipa este pe minus din punct de vedere financiar și că Dan Petrescu nu a produs atât de mulți bani la CFR Cluj, pe cât a cheltuit.

”El nu are voie să se supere când patronul îi cere explicații, e datoria lui, e fișa postului, să zică de ce merge prost echipa. 3 milioane de euro am plătit în vara asta pentru jucătorii pe care i-a cerut el.

ADVERTISEMENT

Ce a cerut el, am adus, m-au costat impresarii, primele de instalare, nimic nu a fost gratis. El nu a produs decât deficit. A cerut mai mult decât era necesar.

Avem 40-50 de jucători toți cu salarii foarte mari. De la 10 mii de euro în sus sunt salariile la CFR Cluj. Numai avionul și cazarea la ultimul meci din Kosovo ne-a costat 250.000 de euro, iar el a produs 160.000”, a tunat Neluțu Varga, la Digisport.

ADVERTISEMENT

Neluțu Varga îi mai reproșează lui Dan Petrescu faptul că nu promovează jucători tineri

Patronul campioanei CFR Cluj mai are o nemulțumire vis-a-vis de modul în care antrenorul Dan Petrescu gestionează lotul pe care îl are la dispoziție. Deși feroviarii au câțiva jucători tineri, aceștia primesc prea puține minute.

Neluțu Varga ar vrea să vadă mai mulți dintre fotbaliștii de mare perspectivă în primul 11, pentru a putea să producă bani și din transferuri și, implicit, să acopere în parte cheltuielile uriașe ale clubului.

ADVERTISEMENT

”Cel puțin 15 milioane de euro cheltuie clubul acum, că am redus costurile, şi produce 8. Deci 7 milioane trebuie să aduc de acasă sau să găsesc alte soluții.

Sau să câştige meciuri în Europa. Despre asta vorbim. Sau să vândă jucători. Dacă el nu promovează tineri, deci n-ai ce vinde”, a explicat Neluțu Varga.

Andrea Mandorlini era ținta lui Neluțu Varga în cazul în care pleca Dan Petrescu

Acesta a adăugat că nu a discutat cu nici un antrenor în aceste zile, dar că staff-ul lui ține legătura cu mai mulți tehnicieni din străinătate, în cazul în care ar fi nevoie de o mutare urgentă la nivelul băncii tehnice.

Unul dintre antrenorii pe care CFR Cluj îi viza pentru un posibil contract era Andrea Mandorlini, care a mai lucat la gruparea ardeleană în sezonul 2009/2010.

„Nu am discutat cu absolut niciun antrenor. Astea-s numai poveşti. Deci nu s-a pus problema. Staff-ul meu, în schimb, se gândeşte la o situaţie de rezervă în condiţia în care, «Doamne, fereşte», se întâmplă ceva, se îmbolnăveşte, îşi dă demisia tu trebuie să ai soluţii. Şi atunci mă gândesc că ei au soluţii, au doi – trei antrenori externi cu care ţin legătura în condiţiile în care se iveşte o problemă. Mandorlini, da, este unul dintre ei”, a încheiat Neluțu Varga.

ADVERTISEMENT