Sport

Dan Petrescu, reacție după România – Bosnia 4-1. Cum comentează viitorul lui Edi Iordănescu pe banca naționalei

Antrenorul campioanei CFR Cluj a reacționat după victoria României 4-1 cu Bosnia și a vorbit despre viitorul lui Edi Iordănescu la națională.
27.09.2022 | 22:56
Dan Petrescu reactie dupa Romania  Bosnia 41 Cum comenteaza viitorul lui Edi Iordanescu pe banca nationalei
România a câștugat meciul cu Bosnia Herțegovina, dar a încheiat pe un rușinos loc 4, ultimul, în grupa B3 și a retrogradat în eșalonul terț al fotbalului european. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Dan Petrescu a fost dorit în două rânduri pe banca echipei naționale. De fiecare dată contractul cu CFR Cluj a blocat instalarea. Tehnicianul campioanei a vorbit despre ultimul meci al ”tricolorilor” și cum vede colaborarea lui Edi Iordănescu cu FRF.

Dan Petrescu: ”Foarte bine”

Dan Petrescu este cel mai titrat antrenor din SuperLiga, iar numele lui a apărut recurent în ultimii ani pe lista posibililor selecționeri ai naționalei României ori de câte ori banca tehnică era vacantă.

ADVERTISEMENT

Prezent la meciul echipelor naționale de tineret ale României și Olandei 0-0, tehnicianul de 54 de ani a declarat că a fost încântat de jocul naționalei mari în fața Bosniei, câștigat de ”tricolori” cu 4-1.

”Naționala mare a jucat foarte bine. Mă bucur că a câștigat și sper să rămână Edi antrenor”, a spus Dan Petrescu.

ADVERTISEMENT

Succesul în fața Bosniei și Herțegovinei a fost unul amar pentru România care a terminat grupa B3 pe locul al 4-lea, ultimul, ceea ce a dus la retrogradarea ”tricolorilor” în cel de al treilea eșalon valoric al Ligii Națiunilor.

Petrescu a lăudat rezultatul naționalei de tineret

Antrenorul campioanei CFR Cluj a vorbit și despre partida la care a asistat pe Cluj Arena și consideră că România U21 putea să câștige în fața reprezentativei similare a Olandei.

ADVERTISEMENT

Dan Petrescu a avut trei fotbaliști pe foaia de joc a meciului cu batavii. Otto Hindrich, care este împrumutat însă la Kisvada, în Ungaria, Daniel Birligea și Claudiu Petrila.

Încântat de ce a văzut, tehnicianul CFR-ului este de părere că viitorul fotbalului românesc este asigurat. Acesta a apreciat și schimbarea tactică a selecționerului Emil Săndoi, în meciul cu Olanda.

ADVERTISEMENT

”Normal că avem viitor. Dacă dădea gol Markovic, băteam. Otto Hindrich a apărat excelent, nici n-a avut prea multe. Birligea a intrat bine la pauză, Petrila n-a intrat deloc, dar cred că toți au intrat bine.

Cred că a schimbat bine sistemul Emil Săndoi, în 5-4-1. A văzut că, dacă joacă deschis, cum a făcut cu Spania, e greu. Nici gazonul nu i-a ajutat. Adversarul a fost unul valoros și, până la urmă, e un rezultat bun”, a spus Petrescu.

ADVERTISEMENT