Sport

Dan Petrescu, despre posibilitatea de a fi selecționerul României: „Am fost clar! Punct!”. Video

Dan Petrescu, antrenorul liderului Ligii 1, este unul dintre numele vehiculate pentru a prelua echipa națională, dar tehnicianul lui CFR Cluj susține că nimeni de la FRF nu l-a căutat.
28.11.2021 | 18:58
Dan Petrescu despre posibilitatea de a fi selectionerul Romaniei Am fost clar Punct Video
ADVERTISEMENT

Numit pe banca tehnică a celor de la CFR Cluj pe 31 august, Dan Petrescu a obținut cu echipa ardeleană șapte victorii în Liga I și a suferit două înfrângeri, ambele în deplasare (0-1 cu FC Botoșani, în primul meci după instalare, și 0-2 în fața Rapidului).

Parcurs bun pentru Dan Petrescu în Liga 1, dar slab în Europa

Echipa are un avans confortabil în fruntea clasamentului față de a doua clasată, FCSB, 8 puncte, dar în UEFA Conference League a obținut un singur punct în cinci etape și nu mai are nicio șansă de calificare.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă în meciurile importante, echipa pe care o pregătește a avut de suferit, Dan Petrescu a fost unul dintre numele vehiculate pentru a prelua echipa națională după ce Mirel Rădoi a părăsit postul.

Dan Petrescu nu s-a întțlnit cu nimeni de la Federația Română de Fotbal

Despre acest subiect aș vrea să spun că nu m-a căutat nimeni și că nu m-am întâlnit cu nimeni de la Federație. Punct! Am fost clar. Nici conducerea nu mi-a transmis nimic”, a spus el la conferința de presă de dinaintea meciului cu Academica Clinceni, programat luni.

ADVERTISEMENT

Mirel Rădoi a anunțat pe 12 octombrie, după meciul cu Armenia, că renunță la funcție la finalul ultimei partide din preliminariile CM 2022, cea din Liechtenstein. „Sunt antrenor la CFR Cluj eu. Am semnat un contract pe trei ani, când am fost liber nu m-a căutat nimeni. Acum sunt aici!

Nu e problema mea că FRF caută înlocuitor pentru Mirel Rădoi. Important e rezultatul, restul nu mai contează nimic. Important e că am bătut și că avem o șansă acum să ajungem la baraj”, a declarat Dan Petrescu, la două zile după anunțul lui Rădoi, citat de AS.ro.

ADVERTISEMENT

Dan Petrescu a cerut în 2019 o primă de 1,7 milioane de euro pentru a fi selecționer

Ultima oară când actualul tehnician al CFR-ului, care a adus în Ardeal de trei ori la rând titlul campion al României, a fost aproape de a prelua banca tehnică a primei reprezentative s-a întâmplat în 2019.

Atunci, pretențiile lui Dan Petrescu au fost de neacceptat pentru oficialii FRF. Așa cum FANATIK a dezvăluit în exclusivitate la vremea respectivă, Dan Petrescu a cerut o sumă importantă de bani pentru a accepta postul de selecționer, dar și să fie lăsat să antreneze în paralel pe CFR Cluj.

ADVERTISEMENT

FANATIK a aflat că Petrescu a cerut în 2019 nici mai mult nici mai puțin decât 1,7 milioane de euro. Dintre aceștia 500.000 de euro pentru el, 200.000 de euro pentru staff-ul lui și o primă de 1 milion de euro dacă ar fi calificat naționala României la CE din 2020.

Dan Petrescu are o clauză pe care FRF și-o permite

Acum 10 zile, după ce naționala a ratat prezența în barajul de calificare la Campionatul Mondial din Qatar, Dan Petrescu a revenit asupra subiectului. „Am fost antrenor liber 6 luni, nu am fost sunat.

Acum sunt de 3 luni la CFR, nu m-a contactat nimeni. Pe ei trebuie să îi întrebați, nu pe mine. Eu n-am primit niciun telefon! Eu am o clauză pe care și-o permite toată lumea, chiar și Federația. Le mulțumesc celor care mă propun, dar nu decid ei.

Cum caracterizez campania de calificare? Un eșec! Noi, Generația de Aur, când ne-am lăsat de fotbal, am declarat că 20 de ani nu mai mergem la Mondial. Am greșit. Vor trece 40 de ani.

Când într-o grupă cu Armenia și Macedonia termini pe 3… O grupă mai ușoară nu o să mai avem. Sunt foarte multe lipsuri. Toate la un loc fac ca noi să nu fim la un Campionat Mondial. Dacă aș fi liber de contract, aș vorbi mai mult. Așa îi las pe alții care vorbesc pe la televizor toată ziua”, a precizat Dan Petrescu.

ADVERTISEMENT
Tags: