Sport

Dan Petrescu, avertisment înaintea dublei cu Islanda și Liechtenstein: „Dacă nici cu ăia nu suntem favoriţi, cu cine mai suntem?”

„Bursucul” nici nu concepe ca „tricolorii” să facă pași greșiți în dubla cu Islanda și Liechtenstein. Șase puncte asigură prezența la barajul pentru Campionatul Mondial din 2022.
09.11.2021 | 19:40
Dan Petrescu avertisment inaintea dublei cu Islanda si Liechtenstein Daca nici cu aia nu suntem favoriti cu cine mai suntem
ADVERTISEMENT

În așteptarea ultimelor meciuri din preliminariile Campionatului Mondial ce va avea loc peste un an, Dan Petrescu are un mesaj cât se poate de clar pentru „tricolori”: întâlnesc adversari extrem de accesibili – Islanda (10 noiembrie), respectiv Liechtenstein (14 noiembrie) – și nu își pot permite să facă vreun pas greșit. Miza este locul al doilea, care asigură prezența la baraj.

Dacă nici cu ăia nu suntem favoriţi, cu cine mai suntem?”, se întreabă, retoric, tehnicianul campioanei en-titre a României, avertizând, totodată, că duelul din weekend se va dovedi mult mai dificil decât cel cu reprezentativa nordică. Asta deși pe Arena Națională am obținut o victorie fără emoții, scor 2-0, grație golurilor reușite de Toșca și Manea.

ADVERTISEMENT

Semnal de alarmă pentru „tricolori” înaintea dublei cu Islanda și Liechtenstein

Dacă aş fi antrenorul naţionalei sau cine e, clar că spune că e meci greu, dar suntem favoriţi. Trebuie să recunoaştem că suntem favoriţi în ambele meciuri, acum nu tot timpul favoriţii câştigă. 

Normal suntem favoriţi să mergem la baraj, este un lucru bun, pentru că la început, când vezi grupa, ştii că Germania câştigă şi tu ieşi pe locul doi, e foarte bine, barajele vor fi grele, dar să îi batem. Sper că le batem. Eu zic că meciul din Liechtenstein este mai greu decât cu Islanda, o să vedeţi”, a declarat Dan Petrescu, potrivit telekomsport.ro.

ADVERTISEMENT

Răzvan Lucescu: „E o șansă mare pentru a prinde locul 2, iar la baraj nu se știe ce va fi”

Întors din Grecia, după o victorie categorică în fața rivalei Panathinaikos, Răzvan Lucescu îi consideră la rândul său pe „tricolori” favoriți în ultimele două meciuri și chiar este convins că visul de a ajunge din nou la un Campionat Mondial după aproape un sfert de secol poate deveni realitate.

E obligatoriu să facem cele șase puncte. Cred că vom avea adversari care sunt sub nivelul echipei naționale. E o șansă mare pentru a prinde locul 2, iar la baraj nu se știe ce va fi.

ADVERTISEMENT

Nu contează ce a fost în 2011, 2012… dacă Mirel a simțit că trebuie să-și anunțe plecarea, înseamnă că a făcut bine pentru el. Dacă cineva decide să plece, înseamnă că nu mai are la fel de multă motivație.

Mirel Rădoi a făcut o treabă foarte bună, fotbalul românesc e foarte jos, avem jucători talentați, dar cu o educație modestă pentru fotbalul de nivel înalt. Calificarea la baraj ar însemna enorm pentru Mirel Rădoi și un pas înainte pentru fotbalul românesc.

ADVERTISEMENT

Jucătorii sunt acolo, sunt obligați să dea totul pentru echipa națională. Este o șansă importantă pentru ei să ajungă la un Campionat Mondial, deci motivarea lor trebuie să fie uriașă.

 Nu cred că anunțul lui Mirel poate să-i afecteze. Eu cred că ne vom califica la baraj, iar apoi să dea Dumnezeu să ne calificăm și la Campionatul Mondial”, a opinat actualul antrenor al celor de la PAOK Salonic.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,95 este cota pentru „peste 2,5 goluri” la meciul România – Islanda. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: